پرفسور ایلیف مدیر موزه ی لیورپول انگلستان
در جهان امروز بارزترین شخصیت جهان باستان کوروش شناخته شده است . زیرا نبوغ و عظمت او در بنیان گذاری امپراتوری چندین دهه ای ایران باعث شگفتی است.آزادی به یهودیان و ملتهای منطقه و کشورهای مسخر شده که در گذشته نه تنها وجود نداشت بلکه کاری عجیب به نظر می رسیده است از شگفتی های اوست.
دکتر هانری بر دانشمند فرانسوی-تمدن ایران باستان:
این پادشاه بزرگ یعنی کوروش هخامنشی برعکس سلاطین قسی القلب و ظالم بابل و آشور بسیار عادل و رحیم و مهربان بود زیرا اخلاق روح ایرانی اساسش دین زرتشت بوده به همین سبب بود که شاهنشاهان هخامنشی خود را مضحر صفات (خشترا) می شمردند و همه ی قوا و اقتدار خود را از خداوند دانسته و آن را برای خیر بشرو آسایش و سعادت جامعه ی انسان صرف می کردند.
آلبر شاندور:
شاهنشاهی ایران که پایه گذار آن کوروش بزرگ است،به هیچ وجه بر اساس خشونت پی ریزی نشد.بلکه عکس آن صادق است زیرا با رعایت حقوق مردمان پایه گذاری شد.پارسیها با مساعدت یکدیگر وبه یاری پادشاهان مقتدر خود عظمت و شکوهی را در تاریخ به جای گذاشته اند که نشانه ی نبوغ ونژاد پاک آنان است.نژادی که حماسه ی آنان را همچون آفتابی در تاریکی نشان می دهد.آنان درخششی از خود در جهان گذاشته اند که برای آیندگان نیز خواهد ماند.
ژنرال سرپرسی سایکس:
خوش زبانی او از پاسخی که در داستان رقص ماهیان به یونانیان داده است آشکار است .مطالب کتاب مقدس(تورات)و نوشته های یونانی و سنت های ایرانی همه همداستانند که کوروش باستانی سزاوار لقب بزرگ بوده است.مردم او را دوست می داشتند و پدر می خواندند.ما نیز می توانیم بدان ببلایم که نخستین مرد آریایی که برتاریخ روشن است صفاتی چنان عالی و درخشان داشته است.
ژنرال سرپرسی سایکس بعد از دیدار از آرامگاه شاهنشاه کوروش بزرگ:
من خود سه بار این آرامگاه را دیدار کرده ام،و توانسته ام اندک تعمیری در آن بکنم،و در هر سه بار این نکته را یادآور شدم،که زیارت آرامگاه اصلی کوروش،پادشاه بزرگ و شاهنشاه جهان افتخار کمی نیست و من بسی خوشبخت بوده ام که به چنین افتخاری دست یافته ام.براستی من در گمانم که آیا برای ما مردم آریایی هیچ بنای دیگری هست که از آرامگاه بنیان گذار دولت پارس و ایران ارجمند تر و مهم تر باشد.