رييس پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اعلام تكميل طرح پژوهشي «الگوها و راهبردهاي مطلوب براي آموزش علوم انساني در دانشگاههاي كشور» جهت كاربرد در آموزش عالي تاكيد كرد: اصلاح معجزه آسا در علوم انساني امكانپذير نيست و انجام طرحهاي پژوهشي مختلف زمينه تحول را ايجاد ميكند.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عليخاني در حاشيه همايش ارائه نتايج طرح پژوهشي «الگوها و را هبردهاي مطلوب براي آموزش علوم انساني در دانشگاههاي كشور» با بيان اين كه اين طرح يك طرح كلان و ملي است، اظهار كرد: دكتر محمود مهرمحمدي از برجستهترين اساتيد تعليم و تربيت كشور، اين طرح پژوهشي را هدايت كردهاند.
وي افزود: در اين طرح تلاش بر اين بوده است كه بتوان با نگاه جديد در خصوص ايجاد تحول در آموزشهاي علوم انساني آسيب شناسي صورت گيرد تا چالشها مورد بررسي قرار داده و در نهايت الگوهاي مطلوب و در آموزش علوم انساني را ارائه دهند.
عليخاني با بيان اين كه طرح پژوهشي داراي شش بخش فرعي بوده است، تصريح كرد: كارفرماي طرح، پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي بوده است كه اميدواريم در دانشگاههاي كشور مورد مطالعه قرار گيرد و معاونتهاي آموزشي دانشگاهها بتوانند از الگوها و راهبردهاي ارائه شده در برنامه ريزي و سياستگذاريها استفاده كنند و در مراحل اجرايي به قانون و آييننامه تبديل كنند.
وي ادامه داد: همچنين اساتيد دانشگاه ميتوانند از يافتههاي طرح جهت آموزش دادن بهتر استفاده كنند. به طور كلي اين طرح كاربردي بوده و سياستها و راهكارهاي اجرايي مختلفي را ارائه كرده است.
به گفته عليخاني، اين طرح پژوهشي در قالب كتاب منتشر خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: مطمئنا چند نسخه از اين طرح را به شوراي عالي انقلاب فرهنگي، معاونت آموزش وزارت علوم و مراكز و موسسات ذيربط ارسال خواهيم كرد.
رييس پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي با تاكيد بر اين كه مشكلات علوم انساني به سرعت از بين نميرود، خاطرنشان كرد: رفع اين مشكلات نياز به زمان و ايجاد ادبيات، شرايط مناسب و بستر فرهنگي دارد اما قطعا اين طرح و طرحهاي مشابه به تدريج فضا و بسترهاي مناسب را ايجاد ميكنند و نقاط ضعف و مطلوب را هم نمايان ميكند.
وي افزود: اصلاح معجزهآسا در حوزه علوم انساني و مسائل اجتماعي امكان ناپذير است اما به تدريج تاثيرات خود را ميگذارد. از اين رو اميدواريم در آينده شاهد اين باشيم كه با انجام اين طرح، علوم انساني متحول و كاربردي شود.