ظاهراً کساني که سوداي رسيدن به کاخ سفيد را دارند، بايستي برنامههايي درباره بهداشت و سلامت داشته باشند.
در دنياي اينترنت هم دو نامزد عمده براي رهبري وب يعني گوگل و مايکروسافت روي برنامههايي براي ارتقاي بهداشت جامعه کار ميکنند.
آنها ميکوشند با فراهم آوردن ابزارهاي جستجوي اينترنتي بهتر، منابع آنلاين غني در مورد بهداشت و سلامت و ايجاد سرويسهايي براي ضبط اطلاعات بهداشت و سلامت شخصي، به مردم اين امکان را بدهند که تصميمات هوشمندانهتري در مورد عادات بهداشتي و مراقبتهاي پزشکي خود اتخاذ کنند.
در شرايطي که سيستم عامل ويندوز مايکروسافت در بيشتر از 90 درصد کامپيوترهاي خانگي وجود دارد و گوگل هم مدتهاست مبدل به صفحه آغازين وبگردي کاربران اينترنتي شده است، اين دو ميتوانند نقش زيادي در تحول دنياي پزشکي داشته باشند.
بر طبق يک نظرسنجي که اخيرا انجام شده، 52 درصد مردم آمريکا به صورت گاه به گاه يا مرتب از اطلاعات پزشکي سايتهاي اينترنتي استفاده ميکنند، در صورتي که درصد استفاده کاربران در سال 2001 از اطلاعات پزشکي آنلاين تنها 29 درصد بوده است.
اين آمار جالب ميتواند نشاندهنده نقش اينترنت و منابع آنلاين، در ارتقاي دانش سلامت مردم در دنياي امروز باشد. در آمريکا 20 درصد بيماران پروندههاي پزشکي کامپيوتري دارند و دولت برنامههايي براي ديجيتالي کردن هر چه بيشتر پروندههاي پزشکي دارد.
پروژه Google Health با نام رمز Weaver، برنامه گوگل براي ذخيره کردن آنلاين اطلاعات بهداشت و سلامت است. به تازگي عکسهايي از نسخههاي ابتدايي Google Health روي وب قرار گرفته است و اين سرويس براي تست کردن در اختيار متخصصان و کارشناسان قرار گرفته است.
بعد از ورود به سيستم، هر شخص بايد پروفايل سلامت خودش را ايجاد کند و در آن اطلاعات مربوط به علايم و مشکلات بهداشتي، داروهاي مصرفي، سابقه آلرژيهاي مختلف، جراحيها، آزمايشها، واکسيناسيون، سن، جنس، قد و سابقه فاميلي بيماريها را وارد کند.
مايکروسافت هم روي برنامههايي کار ميکند که اطلاعات پزشکي اشخاص را گردآوري ميکنند و به نمايش ميگذارند. در حقيقت نرمافزارهاي مايکروسافت مدتهاست که در مطبها، کلينيکها و بيمارستان مورد استفاده قرار ميگيرد و 3 تا از محبوبترين برنامههاي مورد استفاده در اين اماکن به وسيله مايکروسافت ساخته شدهاند.
در عين حال مايکروسافت روي برنامههايي کار ميکند که به ياري آنها هر شخص بتواند اطلاعات پزشکياش را روي کامپيوتر شخصي، گوشي موبايل و حتي يک ساعت مچي ذخيره کند. اين روزها در دنياي اينترنت، رقابت زيادي در زمينه سرويسهاي اينترنتي سلامت وجود دارد و گوگل و مايکروسافت در اين عرصه تنها نيستند.
دو سرويس بسيار جالب پربازديدشونده در اينترنت، سايتهاي Revolution Health و Web MD هستند که انبوهي از اطلاعات مربوط به بهداشت و سلامت را در اختيار کاربران خود قرار ميدهند.
تحولات مربوط به پزشکي و فناوري اطلاعات به خصوص در يک سال اخير بسيار گسترده است. شايد براي کاربران ايراني به لحاظ عدم گسترش شبکه اينترنت، کيفيت بد آن، نبود سرويسهاي بومي مشابه به زبان فارسي، عدم تسلط به زبان انگليسي اين امر اصلا محسوس نباشد، ولي مجموعه اين دگرگونيها و پيشرفتها سرو صدا و بازتاب زيادي در ميان کاربران و پزشکان غربي داشته است