فرشته بیژنی ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1705 سن : 41 آدرس : Sweden.Stockholm از ایشان سپاسگزاری شده : 484 امتیاز : 63989 Registration date : 2008-10-26
| عنوان: وضعیت جغرافیایی هرمزگان الخميس أكتوبر 30, 2008 12:48 am | |
|
استان هرمزگان يكي از استانهاي كشور جمهوري اسلامي ايران است كه در جنوب آن، بين مختصات جغرافيايي 25 درجه و 24 دقيقه تا 28 درجه و 57 دقيقه عرض شمالي و 53 درجه و 41 دقيقه تا 59 درجه و 15 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ واقع شده است.اين استان حدود 68 هزار كيلومتر مربع مساحت دارد كه از اين نظر هشتمين استان كشور مي باشد. هرمزگان از جهت شمال و شمال شرقي با استان كرمان، غرب و شمال غربي با استان هاي فارس و بوشهر از شرق با سيستان و بلوچستان همسايه بوده و جنوب آنرا آبهاي گرم خليج فارس و درياي عمان در نواري به طول تقريبي 900 كيلومتر دربرگرفته است.
هرمزگان داراي 8 شهرستان به نامهاي بندرعباس، ميناب، بندرلنگه، رودان، جاسك، قشم، حاجي آباد، ابوموسي 16 شهر، 21 بخش و 71 دهستان و 2170 آبادي داراي سكنه است و بنا به سرشماري بعمل آمده در سال 1375 جمعيت استان هرمزگان 1062155 نفر مي باشد. از اين تعداد سهم هر يك از شهرستانهاي استان به قرار زير مي باشد:
بندرعباس 419938 بندرلنگه 156930
قشم 72981 بندرجاسك 56214
ميناب 204588 رودان 86704
حاجي آباد 61385 ابوموسي 3415
مركز استان هرمزگان شهر تاريخي بندرعباس مي باشد كه امروزه يكي از 20 شهر بزرگ ايران و مركز فعاليتهاي مهم اقتصادي و تجاري كشور محسوب مي گردد. بندرعباس بعنوان بزرگترين مبادي ورودي و خروجي كشور نقش بسيار ارزنده اي در دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران كه بنادر مهم آبادان و خرمشهر مورد تعدي دشمن قرار گرفته بودند، در زمينه نيازهاي وارداتي كشور ايفا نمود.اين شهر در فصل مشترك خليج فارس و درياي عمان روبروي جزاير قشم، هرمز و لارك در فاصله نزديك تنگه استراتژيك هرمز واقع شده و داراي ظرفيت هاي درخور توجهي از نظر تاسيسات پيشرفته خدماتي، زيربنايي و اقتصادي مي باشد.
1-2-آب و هوا
بجز نوار باريك ساحلي به عمق حداكثر 30 كيلومتر از ساحل دريا كه داراي اقليم گرم و مرطوب است و مناطق كوهستاني و جلگه هاي نسبتا مرتفع نواحي شمال مجاور مرزهاي كرمان و فارس كه از آب و هواي نيمه معتدل برخوردارند ساير نواحي هرمزگان در محدوده مناطق گرم و خشك قرار دارند. بطور كلي هرمزگان تحت تاثير آب و هواي بياباني و نيمه بياباني بوده و داراي تابستان هاي طولاني و گرم و زمستانهاي كوتاه و ملايم است. تعادل آب و هواي استان هرمزگان تحت تاثير توده هاي مختلف هواي شمالي، غربي و جنوبي قرار داشته و به طور كلي خشك و كم باران است. بارندگي استان عمدتا به صورت رگبار و سيلابي در ماه هاي زمستان مي باشد. با توجه به اقليم صحرايي هرمزگان، حجم بارندگي استان عليرغم اينكه حد پائين را به خود اختصاص مي دهد از دامنه نوسان زيادي برخوردار است. بر طبق آمارهاي موجود، ميانگين بارندگي ده ساله اخير در استان حدود 180 ميلي متر اندازه گيري شده است.
ميزان رطوبت در نواحي ساحلي در تابستان بسيار بالا بوده و حتي به صددرصد نيز مي رسد. درجه حرارت تحت تاثير رطوبت متعادل بوده و بندرت در تابستان از 42 درجه تجاوز مي كند. در مناطق صحرايي خشك، درجه حرارت در زمستان كمتر به صفر تمايل مي كند بنحوي كه هرمزگان را بايد استاني فاقد روزهاي يخبندان تلقي كرد.
در هرمزگان نيز بسته به فصل، بادهاي مختلفي در طول سال مي وزد كه مهمترين آنها باد شمال، قوس، سهيلي، ناشي يا نعشي و بادلوار مي باشند. بادلوار، ويژگي مناطق گرم و خشك صحرايي استان و به آتش باد نيز معروف است.
2-2-ارتفاعات
بجز حاشيه باريك ساحلي كه جلگه اي پست و كم ارتفاع است، بخش اعظم استان را كوه ها و ارتفاعات كوتاه و بلند و دشتها و دره هاي نسبتا مرتفع بين آنها تشكيل داده است. از اينرو هرمزگان را بايد استاني كوهستاني به حساب آورد كه بيش از 70 درصد گستره آن را در برگرفته است. كوههاي استان عمدتا دنباله سلسله جبال عظيم زاگرس هستند كه از شمال غربي و غرب كشور به سوي جنوب تا به داخل آبهاي خليج فارس امتداد يافته و بتدريج از ارتفاع آن كاسته مي شود. بلندترين قلل كوههاي استان عبارتند از كوه گنو در فاصله 20 كيلومتري شمال شهر بندرعباس در جلگه ايسين به ارتفاع 2347 متر از سطح دريا كه از شهر بخوبي ديده مي شود از فراز آن پهنه نيلگون خليج فارس، تنگه هرمز و جزاير قشم، لارك و هرمز در چشم انداز فريبنده اي جلوه گر است. كوههاي فارغان به بلندي 3268 متر و كوه شب با ارتفاع 2861 متر از ديگر بلنديهاي شايان ذكر استان است.
|
| |
|