مدير کل گمرک چهار محال و بختياري گفت: عراق و افغانستان بزرگترين شرکاي تجاري استان هستند، بهطوري که حدود 80 درصد کالاهاي استان به اين دو کشور صادر ميشود.
موسي محمدي گنجه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه چهار محال و بختياري افزود: در شش ماهه ابتداي امسال در استان نزديک به 54 ميليارد دلار صادرات وجود داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزني 88 درصد و از نظر ارزش دلاري 26 درصد رشد داشته است.
وي تصريح کرد: بيش از 80 درصد کالاهاي صادراتي که در استان به خارج از کشور صادر ميشود، داراي ارزش افزوده بالايي هستند.
وي اظهار كرد: در حال حاضر 80 درصد کالاهاي صادراتي استان، لوازم خانگي هستند و اين در حالي است که سيمان و کالاهايي چون کاشي، محصولات شيميايي، خمير مايه، آب معدني، موکت و ماهي قزل آلا از ديگر کالاهاي صادراتي استان به خارج از کشور هستند.
محمدي گنجه با بيان اينکه امسال براي اولين بار محصول بادام از استان صادر شده، ادامه داد: در شش ماه اول امسال نزديک به 350 هزار دلار بادام استان به خارج از کشور صادر شده که رقم قابل توجهي است.
وي افزود: چهار محال و بختياري جزو معدود استانهايي است که به پنج قاره دنيا صادرات داشته حتي با برنامهريزيهاي انجام شده، به چين که خود صادرکننده کالا به تمام کشورهاي دنياست، صادرات داشته انجام شده است.
محمدي گنجه خاطرنشان کرد: ميزان دريافت وجه گمرک به رويههاي مختلف گمرکي از جمله صادرات و واردات قدي، ورود و خروج موقت و رويههاي ديگر بستگي دارد که از بين همه رويهها، تنها از واردات قدي حقوق و عوارض دريافت ميشود.
وي درباره نحوه دريافت حقوق و عوارض گمرکي افزود: مبناي دريافت عوارض گمرکي، تعرفههايي است که از طرف دولت تحت عنوان کتاب مقررات صادرات و واردات گمرکي هر ساله ابلاغ ميشود.
وي با اشاره به ميزان درآمد گمرکي استان اظهار كرد: در 6 ماهه اول سال گذشته بيش از 400 ميليون تومان درآمد گمرکي در استان وجود داشته که اين رقم در شش ماه ابتداي امسال با رشدي حدود 360 درصدي به 2 ميليارد تومان رسيده است.
مدير کل گمرک استان افزود: ارزيابي سيار، اظهار از راه دور، راهاندازي ويدئو کنفرانس، اجراي سيستم الکترونيکي گمرکي و بحث پيپرلس از مهمترين برنامههايي است که براي ارتقاي فعاليت گمرک استان صورت گرفته است.
وي با بيان اينکه استان از مزيت ترانزيت خارجي برخوردار نيست خاطرنشان کرد: در زمينه ترانزيت داخلي، گمرک استان بسيار فعال بوده و تلاش ميکند کالاها را در استان ترانزيت داخلي کند که درصورت اجرا موجب رونق تجاري اقتصادي در سطح استان شده و به طبع آن درآمدهاي استاني افزايش پيدا کرده و قدرت چانهزني مقامات ارشد استان براي کسب اعتبارات در استان بيشتر ميشود.