رييس سازمان بازرگاني خوزستان گفت: معتقدم هدفمند كردن يارانهها علاوه بر تحول اقتصادي، آغازي بر تحول اجتماعي است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خوزستان، محمدحسين چراغي در نشستي با رسانههاي استان با موضوع هدفمندي يارانهها كه در مهمانسراي شهيد رجايي استانداري خوزستان برگزار شد، فضاي رسانهيي استان را فعال و پويا ارزيابي و بيان كرد: هرچه اين فضا همراه با چالش، نقد و انتقاد باشد براي اجراي قانون مفيدتر است.
وي افزود: كليات قانون هدفمند كردن يارانهها در 16 ماده و 16 تبصره ارائه شده و با توجه به آثاري كه بر زندگي مردم دارد همه بايد از آن آگاهي داشته باشند.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان ادامه داد: براساس آييننامه هفت و هشت اين قانون، 50 درصد از درآمدها به مردم داده ميشود، 30 درصد به كارخانجات و 20 درصد را دولت برداشت ميكند. البته قرار است اين نسبتها در آينده تغيير و دولت 10 درصد از سهم 20 درصدي خود را به 50 درصد سهم خانوارها اضافه كند.
چراغي توجه به مردم را در رأس همه امور دانست و تصريح كرد: موضوع مهم براي سازمان بازرگاني در اجراي قانون هدفمندكردن يارانهها ايجاد آرامش به بازار است زيرا همه عكسالعملهاي مردم در بازار نمود مييابد.
وي توضيح داد: نخستين اثر اجراي قانون تعديل و اصلاح قيمتهاست اما مردم اصلاح قميتي را ميپذيرند كه منطقي باشد. بستههاي حمايتي بازرگاني كه دربردارنده راهبردها و استراتژي كشور در زمان اجراي قانون است، تهيه شده است البته سازمان بازرگاني هر استان موظف است براساس شرايط استاني خود با استفاده از تاكتيكهاي محلي به استراتژيهاي تعريف شده برسد.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان با اشاره به برنامههاي اين سازمان براي تنظيم بازار خاطرنشان كرد: بايد از يك سو در بازار احساس كمبود نكنيم و از سوي ديگر بهطور عملي از ايجاد كمبود در بازار جلوگيري نماييم.
چراغي ادامه داد: به همين منظور در 12 و 27 هر ماه آمار موجودي انبارها و سردخانهها در سطح استان جمعآوري ميشود و افرادي كه از ارائه اطلاعات مربوط به موجودي انبارها تا 20 آبانماه كه آخرين مهلت است، خودداري كنند، متخلف بوده و پرونده آنها پس از تشكيل براي بررسي به تعزيرات ارسال ميشود.
وي گفت: همه اطلاعات مربوط به موجودي كالاها در سردخانهها و انبارها جمعآوري شده و امروز خوزستان جزو سه استان داراي بيشترين ذخاير موجودي كالا اعلام شد. اين نشاندهنده همكاري جدي مراكز بخش و عمدهفروشان با سازمان بازرگاني و اعتماد آنها به سازمان است و در مقابل وظيفه ما هم حمايت از توليدات داخل است.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان يادآور شد: بيش از چهار هزار و 400 انبار و سردخانه در سطح استان شناسايي شده است.
وي بر تلاش براي كاهش استرس و اضطراب مردم در مورد قيمتهاي بازار تاكيد كرد و ادامه داد: بخشي از مشكلات در بازار ناشي از كمبودها در حلقه توليد است و براي جلوگيري از آن بايد به واردات اقدام كرد.
چراغي افزايش در قيمت روغن خام را ناشي از افزايش قيمت جهاني روغن دانست و عنوان كرد: 80 درصد از روغن مورد نياز كشور از طريق واردات تامين ميشود.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان از توافق با شركت توسعه نيشكر براي خريد 10 هزار تن شكر به قيمت هر كيلوگرم 845 تومان خبر داد و گفت: به تمام فروشگاها و تعاونيهاي مصرف ابلاغ شده نسبت به شكر مورد نياز خود براي توزيع در شبكههاي توزيعي اقدام كنند.
چراغي با اشاره به كشت 31 هزار هكتار شلتوك در اراضي كشاورزي استان افزود: بيش از چهار تن شلتوك براي كشت بين كشاورزان توزيع شد كه از 65 درصد آن حدود 80 هزار تن برنج بهدست ميآيد و اين رقم 50 درصد از نياز استان را تامين ميكند؛ 50 درصد ديگر از طريق واردات تامين ميشود.
رييس سازمان بازرگاني مشاركت اصناف در بازرسي و واگذاري 80 درصد از بازرسيها در بخش خردهفروشي را گامي مهم در اجراي قانون دانست و تاكيد كرد: همه امكانات بازرسي و نظارت سازمان بازرگاني به علاوه 25 نيرو به بازرسي اصناف واگذاري شده است. البته بخش بازرسي از مراكز عمده فروشي و سردخانهها همچنان برعهده سازمان است.
چراغي در اين نشست همچنين از راهاندازي ستاد اطلاعرساني هدفمندي يارانهها در سازمان بازرگاني خبر داد و گفت: قيمت حدود 47 قلم كالاي اساسي توسط اين مركز جمعآوري ميشود.
وي ادامه داد: قيمت ميوه و ترهبار به صورت توافقي و براساس ميزان عرضه و تقاضاي بازار تعيين ميشود، در حال حاضر جز اهواز و دزفول در ساير شهرستانها ميدان بارفروشان وجود ندارد و اين شهرستانها مجبور به تامين ميوه و ترهبار خود از ديگر شهرستانها هستند اما در ميدان بارفروشان يك بازرس ثابت مستقر شده و قميت ميوه و ترهبار را روزانه دريافت و اعلام ميكند.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان در بخش ديگري از سخنان خود در اين نشست عنوان كرد: زماني ميتوان پاسخگوي فضاي رقابتي بود كه قيمت تمام شده كالا كاهش يابد. ما در كشور تكنولوژي داريم اما به دليل نبود فضاي رقابتي نميتوانيم از آن استفاده كنيم.
چراغي تاكيد كرد: قانون هدفمندي يارانهها براي اصلاح الگوي مصرف در جهت بهينه كردن مصرف و ارتقاء بهرهوري اجرا ميشود كه درنهايت موجب كاهش قيمت تمام شده توليدات خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: قيمت برخي اقلام مثل روغن بهصورت ملي اعلام ميشود اما برخي ديگر مثل نان بهصورت منطقهاي و محلي تعيين ميگردد. كميته قميتگذاري كالا و خدمات كه مشمول تعيين قيمتهاي جديد است، قيمتها را در اسرع وقت تعيين و اعلام ميكند.
رييس سازمان بازرگاني خوزستان با بيان تشديد بازرسيها در آبانماه گفت: بازرسي و نظارت در ماه جاري 30 تا 40 درصد افزايش يافته و پيشبيني ميشود با اجراي قانون به 60 درصد برسد.
چراغي توضيح داد: از هشتم تا 20 آبانماه حدود 20 هزار و 95 مورد بازرسي از واحدهاي صنفي استان صورت گرفت كه براي 784 مورد به ارزش 89 ميليون تومان پرونده تشكيل شده است. همچنين در اين مدت 20 روزه يك هزار و 131 مورد گزارش مردمي به ستاد خبري 124 گزارش شده كه نشان دهنده مشاركت مردم در بازرسي با سازمان است.
چراغي همچنين از ادامه ثبت سفارش همه اقلام وارداتي خبر داد و افزود: با اجراي قانون هدفمندي يارانهها بين بازار داخل و خارج رقابت ايجاد ميشود كه به دنبال آن قيمت تمام شده نيز اصلاح ميشود. البته واردات برخي اقلام ارتباطي به كمبود ندارد و براساس سليقه و ذائقه مصرف كننده صورت ميگيرد. در حال حاضر با توجه به نياز كشور به گوشت، تعرفه صادرات گوشت 60 درصد تعيين شده است.