رئيس حوزه هنري در مراسم توديع و معارفه معاون آموزش گفت: پيش از مديريت من ساختار جديدي براي ادغام معاونت آموزش و پژوهش و پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي در نظر گرفته شده بود که اين کار کاملا بجاست و به زودي مرکز تخصصي آموزش هنر اسلامي تاسيس ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا،آئين توديع و معارفه مديران آموزش و پژوهش حوزه هنري صبح امروز با حضور محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، حسن بنيانيان مشاور رئيس سازمان تبليغات و جمعي از مديران حوزه هنري در تالار انديشه شماره 2 برگزار شد.
در اين مراسم پس از قرآئت آياتي از قرآن، مومني گفت: امروز از وجود حکيمان بيبهرهايم و همه چيز را همه کس ميدانند. در اين شرايط نياز داريم روند کارمان را از حالت تکبعدي خارج کنيم و هنر را از ابعاد و زواياي مختلف مورد تحليل و بررسي قرار دهيم و تحقق اين در گرو فعاليتهاي معاون جديد ميسر ميشود.
وي افزود: پيش از مديريت من ساختار جديدي براي ادغام معاونت آموزش و پژوهش و پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي در نظر گرفته شده بود که اين کار کاملا بجاست و از اين رو مرکز تخصصي آموزش هنر اسلامي تاسيس ميشود.
در بخش پژوهش، آموزش و توليد بايد به بنيانهاي انقلاب بپردازيم
در ادامه مرتضي گودرزي ديباج مدير سابق پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي گفت: در بخش پژوهش، آموزش و توليد بايد به بنيانهاي انقلاب بپردازيم چرا که اين بنيانها توانستند ساختار فرهنگي ما را ارتقا بخشند و موجبات شکوفايي فرهنگي جامعه را در دوران دفاع مقدس را ايجاد کنند.
وي ادامه داد: طي هشت سال گذشته که مديريت پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي را عهدهدار بودم فعاليتهاي بسياري انجام شده، اما بهتر است در اين مورد صحبتي نکنم و خاموش بمانم تا آثار توليد شده در اين مدت عملکرد مرا نشان دهند.
مدير مرکز هنرهاي تجسمي حوزه هنري با اشاره به ديدگاههايي که نسبت به آثار توليدي پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي وجود دارد گفت: آثار توليد شده در اين مرکز به اعتراف دوستان مورد وثوق بوده و صاحبنظران بسياري اين آثار را تائيد ميکنند و اين موضوع مرا خرسند کرده است.
همه پستها و مقامها فانياند
سپس مجيد قدمي معاون سابق آموزش و پژوهش در سخناني اظهار کرد: يکي از دوستانم که وزير بود در جلسه توديعش گفت مراسم توديع مثل ترحيم است با اين تفاوت که در مجلس ترحيم فرد مورد نظر مجال صحبت ندارد، اما در مراسم توديع فرصت صحبتي وجود دارد. اينها را گفتم تا بدانيم همه پست و مقامها فانياند و تمامشدني.
وي ادامه داد: دوران محدود مديريت من نيز به پايان رسيد و اميدوارم در اين مدت توانسته باشم منشاء خير شوم. اما کار در حوزه هنري با زبان هنر انجام ميشود و به همين علت پيچيده است و کار هر کسي نيست که از زبان قطور هنر در تعميق، توسعه و اشاعه آرمانهاي نظام بهره گرفته و اين موارد را به خوبي با هم تلفيق کند.
قدمي در پايان موفقيت واحد آموزش و پژوهش را در بکارگيري کارشناسان و مديران باهوش و ولايتمدار که شعار و شعور را همراه هم داشته باشند دانست.
هنر اسلامي، شيعي و ولايي در حوزه هنري کنار هم قرار دارند
خسرو زينالپور تبريزي نيز در آئين معارفه خويش به عنوان معاون آموزش و پژوهش حوزه هنري در سخناني ديدگاههاي خود را پيرامون مسئله آموزش و پژوهش در حوزه هنري بيان کرد و گفت: اين مسئوليت از جهاتي بر دوش من سنگين است، چرا که براي کار در حوزه هنري بايد بتوانم هنر اسلامي، شيعي و ولايي را گسترش و تعميق بخشم و اين کار دشواري است.
وي حوزه هنري را نهادي منحصر بفرد در سطح جهان دانست و افزود: در حوزه هنري مجموع هنر اسلامي، شيعي و ولايي کنار هم قرار دارند و اين موضوع حوزه را از همه دنيا متمايز کرده است.
زينالپور در پايان سخنانش عنوان کرد: آموزش هنر امري اختصاصي است و شبيه هيچ مقوله معرفتي نيست. از اين رو بايد بتوانيم در برنامههاي جديد روشهاي درستي را براي تربيت هنرمندان به کار بگيريم.
در پايان اين مراسم نيز از مرتضي گودرزي ديباج و مجيد قدمي توسط مومني و بنيانيان تقدير به عمل آمد.
*************
مرکز بينالملل حوزه هنري با ارسال يادداشتهاي جداگانه از هنينگ مانکل نويسنده سوئدي و مريد کوريگان مگوير برنده جايزه صلح نوبل و حامي جنبش غزه آزاد که در کشتي آزادي حضور داشتند و همچنين سامي يوسف به خاطر محکوم کردن حملات رژيم صهيونيستي تشکر کرد.
محمود عبدالهي مدير مرکز امور بينالملل حوزه هنري در اين باره گفت: خوشبختانه روز به روز ماهيت رژيم منفور صهيونيستي بيش از پيش بر همه مردم جهان مشخص ميشود و اهل علم و ادب نيز با شناخت ماهيت واقعي اين رژيم آن را محکوم ميکنند.
وي افزود: سال قبل در حاشيه جشنواره بينالمللي فيلم تورنتو صدها تن از اهالي سينماي جهان مقابل مطرح شدن نام اسرائيل در جشنواره واکنش منفي نشان دادند و ما نيز طي بيانيهاي از اقدام انساندوستانه اين هنرمندان تقدير کرديم.
مدير مرکز امور بينالملل حوزه هنري ادامه داد: حضور هنينگ مانکل نويسنده سوئدي و مريد کوريگان مگوير که از برندگان نوبل صلح است و حاميان جنبش غزه آزاد در کشتي آزادي نيز به خوبي نشان ميدهد ماهيت اين رژيم پليد بر همه آشکار شده و همه انسانهاي حقطلب در پي دفاع از مردم مظلوم فلسطين و غزه هستند. مانکل و کوريگان چند روز در بازداشت رژيم صهيونيستي بودند، اما حضورشان در دفاع از مردم فلسطين شايسته تقدير است.
عبداالهي گفت: سامي يوسف نيز که از خوانندگان مطرح است در مقابل حمله به مردم غزه و همچنين کشتي آزادي موضع گرفت و آن را محکوم کرد، از اين رو با ارسال يادداشتهايي براي اين افراد از حرکت زيبايشان در دفاع از حق و حقيقتجويي در جهان تشکر کرديم.
وي در پايان گفت: مرکز بينالملل حوزه هنري وظيفه خود ميداند از فعاليتهاي ارزشي و حقيقتجويانه دفاع و با چنين افرادي تعامل سازنده برقرار کند.
هنينگ مانکل نويسنده سوئدي آثاري چون «دونده کوهستان» و «بشقاب مرگ» را در کارنامه خود دارد و تاکنون بارها در جشنوارههاي جهاني جوايزي کسب کرده و 25 ميليون نسخه از آثار وي در جهان به فروش رسيده است.
**********
فيلم سينمايي «پازل» به کارگرداني فريدون جيراني با پايان يافتن مراحل فني براي اکران در فصل تابستان آماده ميشود.
مراحل فني فيلم تازه جيراني همچنان ادامه دارد و صداگذاري هنوز به پايان نرسيده است. ضمن اينکه آهنگساز «پازل» مشخص نيست. اين فيلم يک درام اجتماعي درباره اعتياد است و احتمالا تابستان روي پرده ميرود.
داستان درباره زني به نام حديث است که لابلاي خاطرات پسر عموي خود سياوش با دختري جوان مواجه ميشود که زندگي هر دوي آنها را تغيير ميدهد. مهناز افشار، باران کوثري، مصطفي زماني، آهو خردمند، مهناز انصاريان، شراره دولتآبادي، رسول توکلي، حبيب ثامنيه، علياصغر طبسي و بيژن امکانيان در نقش هادي مسرور و ستاره اسکندري در نقش ناهيد مشرقي در اين فيلم بازي کردهاند.
جيراني فيلمهاي سينمايي «قرمز»، «صورتي»، «پارک وي»، «ستارهها» و... را در کارنامه فيلمسازي خود دارد و اين روزها برنامه سينمايي «هفت» با اجراي او روي آنتن شبکه سه ميرود.
*************
بازنويسي نهايي فيلمنامه سينمايي "مادام قجر" به کارگرداني علي روئينتن و تهيهکنندگي سيدضيا هاشمي اواخر هفته جاري به پايان ميرسد.
به گزارش پايگاه خبري حوزه هنري، "مادام قجر" يک کمدي تاريخي است که داستان آن در زمان ناصرالدين شاه قاجار روايت ميشود. روئينتن کار بازنويسي نهايي فيلمنامه را تا اواخر هفته به پايان ميرساند و فيلمنامه براي دريافت پروانه ساخت به معاونت سينمايي وزارت ارشاد ارائه ميشود.
روئينتن فيلمهاي سينمايي "زمهرير" و "دلشکسته" را کارگرداني کرده است. "زمهرير" که نخستين نمايش آن در جشنواره فيلم فجر بيست و هشتم با حاشيههايي همراه بود، به زودي براي دريافت پروانه نمايش به وزارت ارشاد ارائه ميشود تا در صورت نبودن مشکل مميزي، روي پرده سينماها برود.
بازي عطاران در «ورود زندهها ممنوع» منتفي شد
رضا عطاران که پيش از اين قرار بود نقش اصلي فيلم سينمايي «ورود زندهها ممنوع» به کارگرداني جواد مزدآبادي را بازي کند، به دليل مشغله زياد از اين پروژه کنار کشيد.
به گزارش پايگاه خبري حوزه هنري، «ورد زندهها ممنوع» پنجم تيرماه در تهران کليد ميخورد و عطاران که قرار بود در اين پروژه مقابل دوربين برود، از بازي در آن انصراف داد. علي صادقي و بهاره رهنما بازيگراني هستند که در اين فيلم بازي ميکنند.
مزدآبادي که «طاووسهاي بيپر» را در کارنامه دارد، براي نخستينبار يک فيلم کمدي ميسازد. طرح اوليه «ورود زندهها ممنوع» متعلق به مزدآبادي و زهرا خمسه است و عليرضا مسعودي با مشاوره محسن تنابنده فيلمنامه را نوشتهاند. فيلم روايت زندگي دو جوان نعشکش است که در قبرستان کار ميکنند و با ماجراهاي مختلف روبرو ميشوند.
مزدآبادي فيلمهاي تلويزيوني «گره کور» و «چاه ديو» و مجموعه تلويزيوني «خونمردگي» را کارگرداني کرده است. او چند فيلم کوتاه مستند و داستاني بسيار موفق هم در کارنامه دارد.
**********
«کيفر» و «هفت دقيقه تا پائيز» به سينما فرهنگ ميروند
فيلمهاي سينمايي "کيفر" به کارگرداني حسن فتحي "هفت دقيقه تا پائيز" ساخته عليرضا اميني به ترتيب از 19 و 26 خردادماه در سالنهاي شماره دو و يک سينما فرهنگ روي پرده ميروند.
اين دو فيلم پارسال در جشنواره بيست و هشتم فيلم فجر به نمايش درآمدند. «کيفر» با بازي مريلا زارعي، جمشيد هاشمپور و مصطفي زماني يک درام اجتماعي پرتعليق و سومين فيلم فتحي پس از «ازدواج به سبک ايراني» و «پستچي سه بار در نميزند» است.
فيلم سينمايي «هفت دقيقه تا پائيز» با بازي هديه تهراني، محسن تنابنده، خاطره اسدي و حامد بهداد داستاني خانوادگي دارد. تنابنده براي بازي در اين فيلم سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد را از جشنواره بيست و هشتم فيلم فجر به دست آورد.
************
«بابا آب داد» از يزد به اتريش ميرود
فيلم کوتاه «بابا آب داد» به کارگرداني مهدي جعفري از توليدات حوزه هنري استان يزد به بخش ويژه جشنواره ملل اتريش راه يافت.
اين فيلم سه دقيقهاي با پرداختن به فرهنگ اصيل ايراني اسلامي داستان همدلي دانش آموزان يک کلاس ابتدايي را به تصوير مي کشد.
«بابا آب داد» از ميان 975 فيلم ارسالي به همراه سه فيلم ايراني ديگر از 13 تا 19 ژوئن 2010 (23 تا 29 خرداد) در بخش ويژه جشنواره ملل اتريش به نمايش درخواهد آمد.
اين فيلم پيشتر با حضور در جشنواره هاي مختلف داخلي و بين المللي همچون ردکت آمريکا، تو کور فرانسه، گراندآف لهستان، هانوفر آلمان، فيلميني بلغارستان، چشم سوم هند و ... جوايزي ارزنده به دست آورده است.
جعفري متولد 1361 اردکان و دانشجوي فيلمسازي با گرايش تدوين در دانشگاه يزد و از هنرمندان فعال حوزه هنري يزد است که در آخرين موفقيت خود جايزه بهترين فيلمساز جوان سال 2009 آلمان را نيز برده بود.
***********
«جاي خالي زن» فرهنگ اول تيرماه کليد ميخورد
فيلمبرداري فيلم سينمايي «جاي خالي زن» به کارگرداني داريوش فرهنگ اول تيرماه در تهران کليد ميخورد.
فيلمبرداري اين فيلم در 45 جلسه انجام ميشود و عليرضا جلاليتبار، شقايق فراهاني و بهاره رهنما بازيگران اصلي آن هستند. نصرالله رادش، بهنوش بختياري، شهره لرستاني، رضا فياضي و رسول نجفيان هم در «جاي خالي زن» بازي ميکنند.
عوامل توليد اين پروژه عبارتند از مدير فيلمبرداري: حسن قليزاده، صدابردار: بهروز معاونيان، طراح صحنه و دکور: فاضل ژيان، طراح لباس: نازنين خزايي، طراح گريم: مهديه اعرابي، مدير تدارکات: مجتبي اجاقي، دستيار اول کارگردان و برنامهريز: عليرضا بزدوده و مريم بحرالعلومي، پشتيباني توليد: ابراهيم بحرالعلومي، سرمايهگذار: امير دادگستر و وليالله مدني.
فرهنگ فيلمهاي سينمايي «طلسم»، «دو فيلم با يک بليت»، «رواني»، «رز زرد» و... و مجموعههاي تلويزيوني «سلطان و شبان»، «طلسمشدگان» و «راه شب» را در کارنامه دارد.