اخبار ادبي و هنري
نخستين دوره جايزه ادبي جلال آل احمد شنبه برگزار مي شود
نخستين دوره جايزه ادبي جلال آل احمد شنبه دوم آذرماه همزمان با روز تولد اين نويسنده ساعت 16 تا 20 در تالار وحدت برگزار مي شود.
به گزارش مهر، در اين مراسم محمد حسين صفار هرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، غلامعلي حداد عادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، محسن پرويز، معاون فرهنگي وزير ارشاد، اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس و تني چند از اهالي قلم و فرهيختگان حضور دارند.
فراخوان سومين سوگواره پوسترهاي عاشورايي
فراخوان سومين سوگواره پوسترهاي عاشورايي در دو بخش منتشر شد.
به گزارش ايسنا، مركز هنرهاي تجسمي حوزه هنري در راستاي اهداف فرهنگي و هنري خود سومين سوگواره پوسترهاي عاشورايي را در دو بخش «حماسه عاشورا» به عنوان موضوع اصلي و «قمربني هاشم، حضرت ابوالفضل(ع)» به عنوان موضوع ويژه در ماه محرم سال جاري برگزار مي كند.
اين سوگواره همزمان در تهران و سي استان كشور برپا مي شود و هر هنرمند مي تواند با پنج اثر در اين نمايشگاه شركت كند، كه آثار انتخابي در كتاب نمايشگاه به چاپ مي رسد.
هنرمندان متقاضي تا 28 آذر براي ارائه آثار خود فرصت دارند و كار انتخاب آثار 30 آذر آغاز مي شود.
صابر امامي از بيمارستان مرخص شد
به گزارش ايسنا، اين شاعر، پژوهشگر و استاد دانشگاه كه به خاطر دفع شديد خون در بيمارستان آراد بستري بود، با تصميم پزشكان معالج، سه شنبه، 28 آبان از بيمارستان مرخص شده است.
به گفته شهلا صادقي- همسر امامي- حال او نسبت به گذشته خيلي بهتر است و پزشكان يك و نيم ماه مرخصي به او داده اند، تا به انجام آزمايش هاي ديگر بپردازد و با مصرف دارو، تقويت شود و دوران نقاهت را سپري كند.
صابر امامي كه براي تدريس زبان فارسي، ابتداي مهرماه امسال به سوريه اعزام شده بود، از هفدهم آبان ماه به دليل مشكلاتي كه در آن كشور برايش به وجود آمده بود، به ايران بازگشت و در كرج بستري شد و از آنجا به بيمارستان آراد تهران انتقال يافت.
27 هزار جلد كتاب و نسخ خطي تحويل كتابخانه ملي شد
مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: طي سه سال گذشته 27 هزار جلد كتاب و نسخ خطي توسط مردم تحويل اين سازمان شد.
«علي اكبر اشعري» در گفت و گو با ايرنا افزود: كساني كه كتاب و نسخ خطي را اهدا كنند نامشان به عنوان چهره هاي فرهنگي ثبت خواهد شد و يا اينكه كتابها و نسخ خطي با قيمت توافقي از آنان خريداري خواهد شد. وي اضافه كرد: اگر كسي كتابي و يا سندي در اختيار دارد كه به آن دلبستگي دارد و نمي خواهد بفروشد، اين سازمان حاضر است آنها را در فضاي استاندارد نگهداري كند.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور همچنين گفت: در حال حاضر در مراكز اسناد و كتابخانه ملي سراسر كشور هفت ميليون منابع كتاب و غير كتابي و 250 ميليون سند وجود دارد.
وي قديمي ترين كتاب موجود در كشور را كتاب «الخلاص» ذكر كرد و گفت: اين كتاب در قرن 457 هجري قمري نگاشته شده و فرهنگ لغت عربي به فارسي است كه در گنجينه كتابخانه ملي نگهداري مي شود.