پژوهشگران كشور با استفاده از فناوري نانو موفق به توليد فيلمها و پلاستيكهاي بسته بندي ويژه مواد غذايي شدند.
به گزارش مهر، اين پلاستيكها مي تواند مواد غذايي را براي مدت طولاني در خارج از يخچال بدون تغيير در طعم، بو و خاصيت نگهداري كند.
مهندس مهدي شبانكاره مجري طرح با بيان اينكه اين فيلمها و پلاستيكها با استفاده از فناوري نانو توليد شد، گفت: فيلمهاي نانويي بسته بندي از مخلوطي نانو مواد كه به تنهايي خاصيت آنتي باكتريال ندارند ولي مجموعه اين نانو مواد با درصدهاي كم مي توانند خاصيت آنتي باكتريالي، ضد قارچي و كپكي را از خود نشان دهند، توليد شد.
شبانكاره افزايش مدت ماندگاري مواد غذايي را از ويژگيهاي مهم اين فيلمها و پلاستيكها دانست و اظهار داشت: اين فيلمها و پلاستيكها طعم، بو و ارزش غذايي را براي مدت طولاني حفظ مي كنند.
وي خاطرنشان كرد: پسته پس از مدتي كه در خارج يخچال بماند توليد سم «آفلاتوكسين» مي كند و كپك مي زند كه اين يكي از مشكلات صادرات پسته است كه با تست هايي كه بر روي اين محصول شد مشخص شد كه با بسته بندي اين محصول با فيلمها و پلاستيك هاي نانويي مي توان پسته تر را براي مدت 35 روز خارج از يخچال نگهداري كرد.
شبانكاره با بيان اينكه براساس آزمايشهاي صورت گرفته مي توان نان باگت و لواش را بين 2 تا 3 هفته خارج از يخچال نگهداري كرد به مهر گفت: تستهاي اين محصول علاوه بر پسته بر روي گوشت، صيفي جات، ميوه ها، حبوبات و شير انجام شده است.
وي گفت: ما با اين آزمايشات توانستيم به دانش فني توليد اين محصول دست يابيم كه تا پايان سال توليد انبوه صورت مي گيرد و محصول به بازار عرضه مي شود.