مدير آب و خاك سازمان جهاد كشاورزي خوزستان:
اجرا نشدن همزمان شبكههاي اصلي و فرعي آبياري از مشكلات بخش آب و خاك استان است
مدير آب و خاك و امور فني و مهندسي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان گفت: كمبود شديد تسهيلات بانكي براي متقاضيان اجراي عمليات زيربنايي، روند طولاني انتخاب پيمانكاران و از دست دادن زمان بر اساس قانون مناقصه فعلي از جمله مشكلات بخش آب و خاك است.
كيخسرو چنگلوايي در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: تناسب نداشتن ساختار مديريت آب و خاك با حجم عمليات در حال انجام و برنامهريزي شده، اجرا نشدن همزمان شبكههاي اصلي و فرعي آبياري و زهكشي و شور و قليايي بودن بخش عمدهاي از اراضي از ديگر مشكلات اين بخش ميباشد.
وي افزود: كمبود پيمانكار توانمند در استان متناسب با حجم كار، كمبود شديد مصالح مورد نياز از جمله فيلتر معدني مورد نياز، كمبود بسيار شديد ماشين آلات تخصصي بويژه ترنچر و استكريپر و اعلام نشدن به موقع فهرست بها از ديگر مشكلات بخش آب و خاك است.
چنگلوايي با اشاره به نقاط قوت خوزستان در بخش آب و خاك بيان كرد: وجود بيش از 2 ميليون هكتار اراضي مستعد قابل كشت و جاري بودن 31 ميليارد متر مكعب آب سطحي در استان از جمله نقاط قوت بخش آب و خاك استان است.
وي ادامه داد: وجود كارشناسان فني، با تجربه و با انگيزه، امكان انجام عمليات زيربنايي در تمام فصلهاي سال و تنوع از نظر حجم عمليات شامل اجراي طرحهاي كوچك از يك هكتار تا 40 هزار هكتار از ديگر نقاط قوت استان در زمينه آب و خاك است.
چنگلوايي با تشريح وظايف مديريت آب و خاك سازمان جهاد كشاورزس خوزستان، عنوان كرد: اجراي سياستهاي كلان در زمينه مديريت عرصهها و منابع آبي و خاكي كشاورزي و تعيين اهداف و برنامهها از جمله وظايف اين بخش است.
وي افزود: از ديگر وظايف ميتوان به اجراي مقررات و دستورالعملهاي وزارت جهاد كشاورزي در زمينه تامين، توزيع و بهرهبرداري از منابع آب كشاورزي و بررسي و اولويتبندي اراضي كشاورزي به منظور انجام عمليات اصلاح و نوسازي خاك، تسطيح اراضي، زهكشي، يكپارچهسازي، احداث جاده بين مزارع و نظارت مستمر بر فعاليتهاي پيمانكاران بخش غير دولتي در اجراي طرحها اشاره كرد.
چنگلوايي خاطرنشان كرد: خوشبختانه بين اين بخش و اداره كل محيط زيست استان تعامل بسيار خوبي وجود دارد. جلسات مشترك زيادي با مدير كل محيط زيست استان و ديگر مسئولان ذيربط داشتهايم و به نتايج خوبي رسيدهايم.
وي ادامه داد: براساس مقررات جاري براي اجراي طرحها در سطح اراضي بيش از پنج هزار هكتار بايد مطالعات ارزيابي زيست محيطي انجام شود كه اين مسئله مهم در دستور كار اين مديريت قرار دارد.
مدير آب و خاك و امور فني و مهندسي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان تاكيد كرد: در صورت اجراي مطالعات ارزيابي زيست محيطي علاوه بر رعايت معيارهاي زيست محيطي، پروژههاي آب و خاك نيز بايد به موقع انجام شوند