رهبران 20 کشور جهان امروز در آمریکا گردهم می آیند تا با ارائه یک طرح اقدام از وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی جهان جلوگیری کنند اما دلایلی وجود دارد که نتیجه این نشست را در پرده ای از ابهام قرار داده است.
در نشست امروز رهبران و مقامات ارشد کشورهای آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، کانادا، مکزیک، ترکیه، آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، اندونزی، هند، روسیه، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی و اتحادیه اروپا شرکت می کنند.
هدف از برگزاری این نشست بررسی علل بروز بحران مالی که از آمریکا آغاز شد و سپس تمام دنیا را تحت تاثیر قرار داد، دستیابی به تفاهم مشترک در این زمینه، اتخاذ تدابیر اضطراری برای مقابله با بحران و تلاش برای انجام اصلاحاتی که جلوی بحران مالی مشابه در آینده را بگیرد عنوان شده است.
از نکاتی که موجب شده تا نتوان امیدی به نتیجه بخش بودن این نشست داشت، میزبانی "جرج بوش" است. بوش که تنها دو ماه تا پایان دوره ریاست جمهوری خود زمان دارد قصد دارد تا با برگزاری این نشست راهکاری مناسب برای نجات اقتصاد جهان بیابد اما به دلیل اتمام دوره ریاست جمهوریش نمی توان به موفقیت او در نشست جی 20 امیدوار بود.
از دیگر دلایلی که موفقیت این نشست را مبهم ساخته، حضور نداشتن "باراک اوباما" رئیس جمهوری منتخب آمریکا در آن است. اوباما که با آغاز سال جدید میلادی کار خود را در کاخ سفید آغاز می کند مسئولیت کشوری را بر عهده دارد که اقتصادش تا چندی قبل موتور اقتصاد جهان نام داشت و حضور نداشتن او در این نشست اقتصادی، خود به خود اهمیت آن را کاهش می دهد.
این نشست پس از آن برگزار می شود که آمریکا و اروپا در ماههای گذشته در بخش اقتصاد روزهای دشواری را پشت سر گذاشتند و در این راه بوش و برخی از رهبران کشورهای اروپایی طرح تزریق کمکهای نقدی به بازارهای کشور خود را راهکار مناسب نجات از بحران اقتصادی موجود یافتند اقدامی که تا کنون نتیجه چندان مثبتی در بر نداشته است.
نشست امروز در حالی برگزار می شود که هزارن نفر از مردم مانیل پالیتخت فیلیپین با برگزار تظاهراتی در برابر سفارت آمریکا در این شهر نسبت برگزاری نشست G20 در آمریکا اعتراض کردند.