در دیدار با روسای دانشگاه های آمریکا مطرح شد وزیر علوم: جمعیت امروز دانشجویی ۲۰برابر اول انقلاب است
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران- ایرنا یکشنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۲۲:۱۱
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بیان مقایسه وضیعت آموزش عالی، ایران و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اوایل انقلاب ۱۷۰هزار نفر از جمیعت ۳۵ میلیونی کشور دانشجو بودند، ولی امروز سه و نیم میلیون دانشجو وجود دارد، یعنی جمعیت امروز دانشجویی ۲۰برابر اول انقلاب است. به گزارش ایرنا، دکتر محمد مهدی زاهدی، روز یکشنبه در دیدار با هیاتی از روسای دانشگاه های آمریکا، با اشاره به اتهام تبعیض علیه زنان در ایران، اظهار داشت: ۶۰درصد از دانشجویان دانشگاههای دولتی و ۵۱درصد از دانشجویان سایر دانشگاههای ایران را دختران تشکیل می دهند.
زاهدی افزود: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تنها در ۱۰رشته پذیرش دانشجوی دوره دکتری داشتیم، ولی امروز در تمام رشته ها دوره دکترا ( )ph.dداریم و حتی در رشته های علوم پزشکی دوره های فوق تخصص و فوق دکترا تاسیس شده است.
وی تعداد مقالات علمی نمایه شده بین المللی را در سالهای اول انقلاب سالانه ۵۰۰مقاله عنوان کرد و گفت: در سال ،۲۰۰۸سیزده هزار مقاله Isiو در همین حد مقاله در سایر مجلات معتبر چاپ شده است که این رشد ۵۲درصدی تولیدات علمی بالاترین نرخ رشد در جهان است.
وی با اشاره به پیشرفت های کشورمان در طول سالهای پس از انقلاب، گفت:
جمهوری اسلامی ایران برغم جنگ تحمیلی هشت ساله، تحریم های اقتصادی و سیاسی و همچنین آپارتاید علمی غرب، به این پیشرفت ها در عرصه علم و فناوری نائل شده است.
وی، دانشمندان، دولت و رهبری جمهوری اسلامی ایران را معتقد به صلح آمیز بودن انرژی هسته ای دانست و تصریح کرد: ایران این انرژی را در خدمت توسعه علمی قرار داده است، ولی برخی دولتهای غربی به دروغ این فعالیتها را در راستای اهداف نظامی توصیف می کنند و بر همین اساس به آپارتاید علمی مبادرت می نمایند.
دکتر زاهدی، خودداری چند سال قبل یکی از نشریات علمی آمریکا از چاپ مقالات دانشمندان ایرانی و جلوگیری از تحصیل دانشجویان ایرانی در برخی رشته ها را از اقداماتی عنوان کرد که خارج از شئونات علمی است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: ایران به برداشتی از جهانی سازی اعتقاد دارد که همه دولت ها، فرهنگ ها و ملت ها در ساختن آن سهیم باشند و نه جهانی شدن به معنای تسلیم شدن سایر ملل در برابر برنامه های غرب.
بنا بر گزارش روابط عمومی وزارت علوم، رییس اتحادیه دانشگاههای آمریکا نیز در این دیدار، ایران را کشوری با تمدن و فرهنگ غنی و قابل تقدیر ذکر کرد که امروزه هم در عرصه علم و فناوری پیشرفت های زیادی کرده است.
پروفسور رابرت ام برد ال، ضمن ابراز تاسف از برخی رفتارهای کشورش درباره دانشمندان ایرانی، سفر هیات دانشگاهی آمریکایی را نشانه علاقه مندی برای گسترش روابط علمی و دانشگاهی با ایران عنوان کرد.
شایان ذکر است پرفسور رابرت ام دال، رئیس اتحادیه دانشگاههای آمریکا، پروفسور دیوید جی اسکورتون، رئیس دانشگاه کرنل آمریکا، پروفسور دیوید و لیبرون، رئیس دانشگاه رایس آمریکا، پروفسور جی برنارد میشن، رئیس دانشگاه فلوریدای آمریکا، پرو فسور س. د .موت، رئیس دانشگاه مریلند آمریکا، پروفسور لری وندر هوف، رئیس دانشگاه کالیفرنیا آمریکا و پروفسور جرید ال. کوهن رئیس دانشگاه کارنگی ملون آمریکا اعضای هیات روسای دانشگاههای آمریکا هستند که به دعوت دانشگاه صنعتی شریف به کشورمان آمده اند و با وزیر علوم دیدار و گفت وگو کردند.