رئيس اتاق ايران در گفت وگو با «اعتماد» خواستار شد
اتخاذ تدابير مناسب شوراي پول و اعتبار براي مقابله با بحران جهاني
گروه اقتصادي؛ مهم ترين اولويت شوراي پول و اعتبار بايد اتخاذ تدابيري براي مقابله با بحران در بخش توليد باشد. محمد نهاونديان رئيس پارلمان خصوصي که يکي از اعضاي اصلي شوراي پول و اعتبار به شمار مي رود با اشاره به عدم برگزاري نشست شوراي پول و اعتبار در سال جاري در گفت وگو با اعتماد، مهم ترين اولويت شوراي پول و اعتبار را اتخاذ سياست هاي پولي و مالي متناسب با شرايط بخش توليد دانست و اظهار کرد؛ براي مقابله با بحران در بخش توليد بايد تدابيري اتخاذ شود تا اين بخش کمترين آسيب را ببيند.
رئيس اتاق ايران سياست هاي پولي و ارائه اعتبار به بخش توليد را يکي از مهم ترين تصميم ها براي رهايي از بحران در بخش توليد برشمرد و اتخاذ تدابير مناسب از سوي شوراي پول و اعتبار در اين زمينه را خواستار شد.
کاستي در پرداخت وام و تورم به زيان فعالان اقتصادي
رئيس اتاق ايران همچنين در همايش فرصت هاي اقتصادي استان کرمان با اشاره به تلاطم هاي موجود براي دريافت تسهيلات بانکي و مشکلات توليد کنندگان گفت؛ اين گونه تلاطم ها شايسته اقتصاد ايران که درآمد زيادي دارد، نيست. به سبب کاستي در تخصيص اعتبارها و تورم، ضرر و زيان به توليدکننده و مصرف کننده وارد مي شود. وي در ادامه قابل اطمينان ترين پيام براي سرمايه گذاري جديد را واقعيت سرمايه گذاري موجود برشمرد و اظهار کرد؛ مشکلاتي در بخش توليد وجود دارد و قسمتي از بحران جهاني نيز از طريق قيمت بازار کالا به ما رسيده است، بنابراين بايد اقدام جدي براي مقابله با اين بحران صورت بگيرد. وي خواستار شد که يک بسته حمايتي براي رفع مشکلات توليد در کشور با همکاري نهادهاي دولتي و بخش خصوصي تعريف شود. نهاونديان در ادامه لازمه کار اقتصادي را اجتناب از سياست زدگي دانست و گفت؛ اگر مي خواهيم در استان ها کار اقتصادي با نشاط پيش برود، بايد سعي کنيم فضاي کار اقتصادي به دور از جناح بندي هاي سياسي باشد، زيرا پيام امروز، پيام همدلي است.
وي با تاکيد بر نقش اتاق استان ها در ايجاد همگرايي تصريح کرد؛ اتاق جاي مجادله هاي گروهي و دسته يي نيست و بايد خلاءهايي را که بين سياستگذاران و عاملان اقتصادي وجود دارد را پر کند، زيرا نهادهاي مدني مکان هايي هستند که بايد بين سياستگذاران و ذي نفعان مردم هم افزايي ايجاد کنند. نهاونديان يادآور شد؛ در اتاق ها بايد گفتمان تعاملي با مجلس شکل بگيرد، زيرا در صورت همکاري با سياستگذاران، مي توان قبل از تصويب هر قانون و آيين نامه يي آثار بعد از تصويب آن را بررسي کرد. به گزارش ايلنا نهاونديان با اشاره به بحران اخير اقتصادي در سطح جهان تصريح کرد؛ در دو سال اخير عمده سرمايه گذاري ها جذب بخش هاي مالي در جهان مي شد و قسمت کمي به بخش هاي واقعي اختصاص پيدا مي کرد و با ايجاد اين بحران فراگير اين امر مورد ترديد قرار گرفته و ديده شده است که سرمايه گذاري هاي بخش واقعي که اکنون کمتر آسيب ديده اند، سريع تر مي توانند خود را بازسازي کنند.
رئيس اتاق ايران افزود؛ اقتصادهايي که بازار بزرگ و نيروي انساني تحصيلکرده دارند، يعني بخش واقعي هستند و براي بنا کردن رشد پايداري نه بر اساس سفته بازي بلکه بر اساس واقعيت توليد و ارزش محصول فعاليت مي کنند، توانمندتر هستند.
وي افزود؛ اقتصاد کشور نيز اگر آماده شود، مي تواند به يک امکان عظيم براي ساختن ايران در چشم انداز 1404 دست پيدا کند. وي ضمن بيان اين مطلب که در ايران مشکل تبديل امکان به فرصت واقعي داريم، يادآور شد؛ استان کرمان، استاني با منابع طبيعي غني است و بايد در همايش هاي خود روي فرمول تبديل امکان به فرصت سرمايه گذاري کار کنيم.
وي افزود؛ در مطالعه امکان سنجي اقتصادي مطالعه محيط اهميت دارد و در استان کرمان نيز بايد منابع را در رابطه با هم به بهره وري برسانيم.
نهاونديان سپس با تاکيد بر ايجاد فضاي مناسب کسب و کار در کشور گفت؛ هم اکنون فضاهاي کسب و کار با هم رقابت مي کنند و فراتر از محيط هاي طبيعي در اين فضا بايد به محيط هاي حقوقي توجه کرد. کار مجلس و دولت نيز تضمين ثبات در سياست ها است. در اقتصاد بدترين حالت اين است که قوانين پي در پي وضع شود. وي در ادامه يادآور شد؛ دولت توسعه گرا بايد مشوق هاي توسعه يي به سرمايه گذاران اعطا کند و اين مشوق ها بايد شفاف و اطمينان بخش باشد. سرمايه گذار پول دستي نمي خواهد بلکه مي خواهد در مورد ماليات، تسهيلات بانکي، عوارض و قاعده مندي تامين اجتماعي حمايت شود.
نهاونديان ايجاد فضاي مناسب در محيط هاي اداري را عامل ديگر جذب سرمايه گذاري دانست و خاطرنشان کرد؛ محيط اداري مناسب کسب و کار مي تواند سرمايه گذار را جذب و حفظ کند و از اين نظر وضعيت ايران در مقايسه با بازارهاي رقيب مطلوب نيست.
وي افزود؛ رابطه نيروي کار و تشريفات آن نيز بايد با اقتصادهاي ديگر قابل رقابت باشد. اگر به مديريت بنگاه هاي اقتصادي اجازه دهيم هر سال چند درصد از نيروي کار خود را جابه جا کنند فضاي مناسب تري براي رقابت ايجاد خواهيم کرد.
وي با اشاره به آمار بانک جهاني تصريح کرد؛ ايران در سال 1404 بايد رتبه اول منطقه را کسب کند، اما در حال حاضر در بين 21 کشور منطقه رتبه 16 را دارد و اين امر لزوم تلاش براي بهبود فضاي کسب و کار را روشن مي کند.