را ... -
پنجشنبه 16 آبان 1387بازيگر رزميكار فيلمهاي «ساعت شلوغي» و «ظهر شانگهاي» ميگويد: هاليوود استعدادهاي آسيايي را در ريشه ميخشكاند و ارزشي براي بازيگران كشورهاي در حال رشد قائل نيست.
به گزارش خبرگزاري فارس، وي كه در يك گفتوگوي طولاني با يك نشريه هنگ كنگي درباره فعاليتهاي تازه سينمايياش صحبت ميكرد، هنگام بحث درباره حضورش در پروژههاي آمريكايي گفت: مشكل محصولات هاليوودي اين است كه نقشهاي خوبي براي هنرمندان آسيايي ندارد. شايد آسياييها در پشت دوربين و رشتههاي فني موقعيت خوبي پيدا كرده باشند، ولي در جلوي دوربين در اغلب مواقع اين استعدادها به هرز رفته است. اگر استثناهايي مثل من يا «جت لي» را كنار بگذاريد، كمتر بازيگر آسيايي توانسته نقش خوبي را در فيلمهاي آمريكايي به دست بياورد. حتي «جت لي» هم كه دوست صميمي خودم است، مجبور شد در تعدادي از فيلمهايش در نقشهاي منفي يا كم اهميت بازي كند.
فكر ميكنم من هم به اين دليل تقريبا با نقشهاي خوبي رو به رو شدم كه در آنها تواناييهاي رزمي و كمدي را با هم ادغام كردم و اين كاري است كه هيچ يك از بازيگران آمريكايي، نميتوانستند انجام دهم. شايد اگر آنها از عمده اجراي چنين نقشهايي بر ميآمدند، بازي در آن فيلمها هيچ وقت به من پيشنهاد نميشد!
جكي چان، در اين مصاحبه درباره تاثير خوب خوب هنر و فلسفه شرقي _ به ويژه در بخش ورزشهاي رزمي و كونگ فو _ بر سينماي آمريكا و اروپا هم صحبت كرده و گفته است: اين تاثير كار هنرمندان آسيايي بود كه باعث شد برخي از فيلمهاي آمريكايي، روحيه شاعرانهاي پيدا كنند و بازيگران مطرح تصميم بگيرند بدل كاريهاي فيلمهايشان را خودشان انجام دهند.
اين بازيگر چينيتبار قبل از حضور در دنياي سينما، ورزشهاي رزمي را آموخت و از دهه هشتاد به اين سو محبوبترين بازيگر سينماي هنگكنگ بوده است.
چان با تأسيس يك شركت فيلمسازي در سرزمين مادري، قصد حمايت از استعدادهاي جوان و تازه را دارد.
او به صورت متناوب در محصولات هنگ كنگي و آمريكايي و اروپايي بازي ميكند. آخرين فيلم او با نام «قلمرو ممنوع» كه تابستان امسال اكران عمومي شد، براي اولين بار او و جتلي را در كنار هم قرار داد.
استقبال تماشاگران هنگ كنگي از اين فيلم عالي بود و در آمريكا و اروپا فروش متوسطي كرد.