مدير توسعه فنآوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال در حال تبديل شدن به بزرگترين رويداد حوزه فنآوري اطلاعات در كشور است كه قطعا اثرات سازندهاي در راستاي رشد و توسعهي اين صنعت مهم فرهنگي داشته و خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ايسنا، عيسي زارعپور در دومين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجتيال اظهار كرد: امروزه فنآوري نوين ارتباطات و اطلاعات اثرات عميقي را در زندگي بشر بر جاي گذاشته است به گونهاي كه شكل بسياري از قراردادهاي اجتماعي تغيير كرده و روابط و اشكال جديدي از اين قراردادها شكل گرفته است.
وي ادامه داد: فرهنگ نيز در اين ميان از اين تاثيرات بينصيب نمانده است. اين فنآوري نوين توليد، تكثير و حتي عرضه بسياري از محصولات فرهنگي را تغيير داده و باعث به وجود آمدن محصولات فرهنگي جديدي همچون بازيهاي رايانهاي شده است.
زارعپور گفت: در حالي كه امروزه با سير عظيم محتوايي مبتني بر فرهنگ بيگانه در اين فضا روبرو هستيم و در حالي كه اين فنآوري بستري را فراهم كرده تا حجم عظيمي از اطلاعات در كمترين زمان ممكن و حداقل هزينه در گستره جهاني منتشر شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به منظور استفاده از فرصتها و مقابله با چالشهاي اين فضاي فرهنگي نوين برنامهي توسعه و ساماندهي رسانهها و فعاليتهاي فرهنگي ديجيتال در كشور را در دستور كار خود قرار داده است كه يكي از برنامههاي سالانه اين وزارتخانه براي تحقق اهداف ترسيم شده در اين فضا برگزاري سالانه جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال است.
او با اشاره به جشنواره و نمايشگاه نخست رسانههاي ديجتيال كه در ارديبهشت ماه سال گذشته در محل دائمي نمايشگاههاي بين المللي تهران برگزار شد، ادامه داد: اين نمايشگاه با مشاركت بيش از 400 موسسه و شركت فعال در چهار بخش اصلي نرمافزارهاي چند رسانهاي، بازيهاي رايانهاي، نرمافزارهاي تلفن همراه و پايگاههاي اينترنتي برگزار شد كه بيش از پنج هزار اثر نيز به دبيرخانه اين جشنواره واصل شد.
زارعپور درباره اهداف برگزاري دومين نمايشگاه ملي رسانههاي ديجتيال نيز گفت: در اين نمايشگاه اهدافي از قبيل فرهنگسازي و جريانسازي جهت ايجاد و توسعه محتواي منطبق بر فرهنگ بومي، ملي و اسلامي در حوزه رسانههاي ديجيتال و همچنين فراهم كردن محيطي به منظور ايجاد همدلي بين پديدآورندگان آثار در حوزه رسانههاي ديجيتال دنبال ميشود.
دبير نمايشگاه رسانههاي ديجيتال نرمافزارهاي چند رسانهاي، نرمافزارهاي تلفن همراه، بازيهاي رايانهاي، پايگاههاي اينترنتي، هنرهاي ديجيتال و بخش ويژه انقلاب اسلامي را بخشهاي اصلي دومين نمايشگاه رسانههاي ديجيتال خواند و از برگزاري حدود 150 نشست و كارگاه آموزشي در بخش جانبي نمايشگاه خبر داد.