حلوا توتك (Tootok ) :
اين غذا را بيشتر در فصل زمستان استفاده مي كرده اند . طرز تهيه : توت خشك را يكي دو ساعت خيس كرده بعد كمي مي جوشانند ، ماليده و در پارچه نازكي صاف مي كنند ، كمي روغن را در قابلمه ريخته ، آرد گندم و زردچوبه را كمي بو داده (سرخ كرده) ، آب توت را در آن ريخته بعد به هم مي زنند تا كمي جوش بخورد . هل كوبيده را به آن اضافه مي كنندودر سيني ريخته بعد از سرد شدن به صورت لوزي بريده مصرفي مي كنند.
«
حلواي ارزن :
بعد از پوست كندن ارزن ، ارزن را پخته و آب توت را كه قبلاً خيس كرده و صاف كرده اند در آن مي ريختند و پس از كمي جوشاندن در سيني ريخته پس از سرد شدن آنرا به صورت لوزي مي بريدند و بجاي ميوه مصرف مي كرده اند نيز در موقع سردرد و دندان درد از آن استفاده مي كردند .
«
ترحلوا ( Tarhalva ) :
تركيبي از آرد ، روغن گوسفند ، هل ، گلاب ، دارچين ، شكر و آب
آرد گندم را در روغن گوسفند به تعبير محلي بو داده (برشته مي كنند) به آن آب ، شكر ، گلاب ، هل و دارچين افزوده ، هم به صورت گرم و هم سرد شده آن را جهت تقويت زائو مصرف مي كنند .
«
حلواي ترك ( Tarak ) :
عبارت بود از جوشانده روغن گوسفند (بزغاله) ، زردچوبه ، سياه دانه ، مغز بادام ، گردو ، نبات ، آرد برنج ، شكر و هل كه براي پذيرايي ديدار كنندگان از زائو مصرف مي شود .
«
حلوا تخ تخك ( Takh Takhok ) :
بدين منظور چاشني حلوا ارده را بلند تر بر مي دارند ـ شكر را بيشتر مي جوشانند ـ كنجد را داخل سيني پهن كرده ، چاشني اضافه كرده ، مجدداً كنجد اضافه كرده و ... حلوا تخ تخك به دو صورت شكري و آردي تهيه مي شود .
«
حلواي سوهان يا چس توره ( Chesetoorah ) :
موادي كه در تهيه حلواي سوهان به كار برده مي شود عبارت است از :
رازيانه ، تخم گشنيز ، جوانه گندم بلغور شده ، شيره ، ارده ، زنجبيل ، گلاب و هل ، چس توره تنها در اردكان مصرف دارد و در لغت به معني فضولات شغال است .
«
لتير يا براتي :
در ماه برات ( Barati ) ـ ماه شعبان ـ مصرف مي شود و آن يك نوع نان كوچك است كه با روغن تهيه مي شود . رنگ اين نان حتماً بايد زرد باشد لذا خمير آن را با زردچوبه يا گل خشك كه از بوته گياه محلي است و گلهاي زردي دارد در هم مي آميزند و با روغن در قطع كوچك مي پزند .
«
ماقوت :
ماقوت يا به تعبير محلي ماقوتك از جوشانده نشاسته به دست مي آيد ، سرد شده آن ، به صورت ژل مانند و با افزودن شيره نبات يا شيره انگور به عنوان ميوه مصرف دارد .
شيربرنج :
تركيبي از برنج ، شير گاو ، شكر و آب
برنج از قبل خيس شده را جوشانده تا به تعبير محلي وارود ـ Varavad ـ ( دانه هاي برنج له شود ) پس از آن شيرگاو و شكر را اضافه كرده ، شير برنج حاصله سرد يا گرم به عنوان ميوه يا غذا در سرما خوردگي مصرف دارد .
سورك ( Soorok ) :
تركيبي از آرد گندم ، گل زردك ، تخم گشنيز ، كف دريا ، خمير مايه نان را به صورت خمير ورز داده و در تاوه با روغن ارده سرخ كرده با اضافه كردن شكر در خيرات اموات مصرف مي شود . سورك در بين زرتشتيان نيز متداول است .