در این تایپیک نگاهی خواهیم داشت به بازتاب های اندیشه های فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی و فلسفه جهانی اُرُدیسم در کشور هندوستان
آنچه در پی می آید از کانال تلگرامی اُرُدیست نوشت برداشت شده است :
In this typic we will look at the reflections of the ideas of The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani and the world philosophy of Orodism in India.
The following is taken from the Orodistnote Telegram channel:
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/179متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/180متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/181متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/931((رشد روزافزون گرایش جوانان هندوستان به فلسفه اُرُدیسم))
هندوستان، کشور رازهاست، مردم این کشور میراث دار سنت ها ، باورهای زمینی و آسمانی بسیاری هستند. حکایت های بیشمار در مورد شکوه سنت های آنها می خوانیم و می شنویم که هر ساله جاذب میلیونها نفر گردشگر از سر تا سر جهان است.
اما گویا اینبار آنها جذب فلسفه ای خارج از مرزهای خود شده اند. فلسفه اُرُدیسم که بنیانگذارش "فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی" است.
با تعدادی از اردیستهای جوان کشور هندوستان که صفحه اینستاگرام دارند گفتگو کرده ام سخنانشان بسیار شنیدنی و قابل تامل است.
رانبیر پسری 24 ساله است او با خانواده اش در شهر دهلی زندگی می کند. می گوید 2 سال است که خود را یک اُرُدیست معرفی می کند. از او می پرسم دلیل علاقه اش به فلسفه اُرُدیسم چیست؟ او می گوید :چون فلسفه اُرُدیسم خردمندانه است، انسانی است، من خیلی زود توانستم با آن ارتباط برقرار کنم . شما اگر قوانین فلسفه اردیسم را بدانید بسیاری از پرسش های ذهنی خود را به راحتی پیدا می کنید. من در مورد اُرُدیسم با بستگانم صحبت می کنم آنها نسبت به انگیزه های من در آموختن فلسفه اُرُدیسم تشویقم نموده اند.
پاواتی دختر 19 ساله ای است که خیلی تلاش کردم با او گفتگویی مفصل داشته باشم که متاسفانه قبول نکرد اما در گفتگویی کوتاه برایم نوشت . فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی را بسیار دوست دارم من با کلمات او زندگی می کنم . از پاواتی پرسیدم: نظرت را درباره فلسفه اردیسم برایم بگو و چرا به آن علاقمند شدی؟ او گفت: فلسفه اُرُدیسم نیاز به فهم شخصی دارد و من توانسته ام با قوانین آن ارتباط خوبی بر قرار کنم ما در اردیسم عاشق هستیم عاشق همه چیز که به آن می گوییم عشق به دنیا ، عاشق خوبی ها هستیم که به آن می گوییم عشق به انسانیت و عاشق رهایی از ستم هستیم که به آن می گوییم عشق به آزادی . پس من می توانم به شما بگویم که دلایل من برای اُرُدیست بودن خیلی زیاد است.
ایشانک پسر 25 ساله دیگری هست که قبول کرد به پرسش های من پاسخ دهد. او گفت فلسفه اردیسم را از دختر مورد علاقه اش آموخته و با او در این مورد همواره در حال صحبت و تبادل نظر هست. به او گفتم هندوستان دارای فلاسفه و شخصیت های زیادی هست چه شد که جذب درسهای فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی شده اید که یک ایرانی است؟ او می گوید : ما در فلسفه اُرُدیسم از مرز صحبت نمی کنیم پس هندوستان ، پاکستان ، ایران و ... همه ما انسانها دارای قلب و عاطفه هستیم من وقتی خبر سیل در چین را در تلویزیون تماشا می کنم قلبم به درد می آید دوست دارم به مردم آنجا کمک کنم با این که دولت چین همیشه با دولت ما دچار چالش بوده است اما من یک انسانم . من کوچکترین اهمیتی به اختلافات کشورم و چین نمی دهم وقتی می بینم مردم چین دچار بلا شده اند دوست دارم کمکشان کنم و مسلما مردم چین هم وقتی می بینند ما مردم هند دچار بلا شده ایم همه ی تلاششان را می کنند تا به ما کمک کنند. این را فلسفه اُرُدیسم به ما می آموزد که عاشق انسانیت باشیم . من قبلا از صحبت های کسانی که باورهایشان با من متفاوت هست خوشم نمی آمد اما فلسفه اُرُدیسم به من یاد داد که به دیدگاه های دیگران احترام بگذارم چطور می توانم به خود اُرُدیست بگویم و از دیدگاه های دیگران عصبانی بشوم و به آنها بگویم ساکت باشید گوش های من دوست ندارند حرفهای شما را بشنوند. به ایشانک می گویم آیا می داند فلسفه اُرُدیسم در اینترنت ایران فیلتر شده است؟ او می گوید: انسانیت قابل فیلتر نیست انسانیت را نمی توان فیلتر کرد اگر می شد من اکنون اُرُدیست نبودم . من و دوستم اکنون در اینستاگرام گفتگوهای آنلاین با دوستانمان در مورد فلسفه اُرُدیسم داریم و آنها از طرح این موضوع همیشه استقبال کرده اند.
در طی گفتگوهایم با جوانان اُرُدیست کشور هندوستان متوجه شدم آنها دارای فهمی بسیار عمیق و آگاهانه نسبت به فلسفه اُرُدیسم هستند چند بار سعی کردم با آنها چالش داشته باشم و بقول خودمان آنها را کمی عصبی کنم تا ببینم تا چه اندازه به مبانی فلسفه اُرُدیسم باور دارند، برایم جالب بود آنها هرگز عصبی نشدند و آرام عقایدشان را مطرح کردند و در بدترین حالت می گفتند : «ما را ببخشید که نتوانستیم منظورمان را درست به شما منتقل کنیم».
به نظر می رسد در آینده نه چندان دور کانون رشد و نمو فلسفه اُرُدیسم کشور هندوستان باشد کانونی که مدتی در ایران، کانادا، کشورهای حوزه اسکاندیناوی، افغانستان، کردستان عراق و ترکیه و... بود. باید دید زایش تازه مکتب فلسفی اُرُدیسم که از کتاب سرخ فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی نشات گرفته چگونه بلوغی را در سرزمین هندوستان پشت سر می گذارد و میوه آن چه خواهد بود.
مهین صابری
برمن
23 مارس 2021
https://cdn1.radikalno.ru/uploads/2021/3/23/fc9cac28481f2c8e2d12135653d6fea2-full.jpg#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
#نوشته_های_سردبیر_اردیست_نوشت
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/936: جناب آقای جعفر معروفی پژوهشگر کشورمان برای «اُرُدیست نوشت» نوشته است:
تصاویر دوستداران فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی در هندوستان را دیدم . با خود گفتم چند خطی در این مورد برای رسانه «اُرُدیست نوشت» بنویسم .
در شبه قاره هند می توان حیات نابترین حکمت ها و فلسفه ها را دید. تاریخ هندوستان پر است از مسیرهایی که برای کمال انسان آفریده شده اند.
واقع امر آن است که فلسفه همانند ادبیات و هنر زنده است و باید بروز باشد تا بتواند پرسش های نسل نو را یک به یک پاسخ گوید، از این رو می بینیم گرایش به مکتب فلسفی اُرُدیسم طی سالهای اخیر در شبه قاره هند بسیار زیاد شده است.
فلسفه اُرُدیسم ماهیتی انسانی دارد. به عشق می پردازد و از درون رنگین کمان عشق؛ به انسانیت و آزادی می رسد. فرگردهای کتاب سرخ فیلسوف حکیم ارد بزرگ هر کدام دریچه ای رو به سوی دانایی در این مقطع زمانی هستند، مخصوص امروز هستند، زنده و در تپش هستند، می توان پاسخ به پیچیده ترین پرسش های نسل نو را در لابلای خطوط آن ها دید. از آزادی بیان و دموکراسی و اینترنت گرفته تا آرمان ها ، محیط زیست ، زمان و شادی و غم.
نسل تازه جوانان شبه قاره هند به دنبال پاسخ است و آن را در مکتب فلسفی اردیسم دیده است . آنها احتمالا نمی دانند که بنیانگذار آن فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی در انزوای کامل در ایران زندگی می کند.
واقع امر این است که در تصور من او در وطن خویش غریب تر از هر کجای دیگری است.
و عجیب شعر قاصدک زنده یاد مهدی اخوان ثالث می تواند وصف حال و روز فیلسوف و حکیم بزرگ ما باشد :
((قاصدک هان! چه خبر آوردی
از کجا وز که خبر آوردی
خوش خبر باشی اما .. اما
گرد بام و در من بی ثمر می گردی
انتظار خبری نیست مرا
نه ز یاری
نه ز دیار و دیاری
باری
برو آنجا که بود چشمی و گوشی با کس
برو آنجا که تو را منتظرند
قاصدک در دل من
همه کورند و کرند
دست بردار از این در وطن خویش غریب
قاصد تجربه های همه تلخ
با دلم می گوید
که فریبی تو فریب
که دروغی تو دروغ
قاصدک، قاصدک، قاصدک!
ابرهای همه عالم شب و روز
در دلم می گریند.))
مردم ایران فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی را هرگز به اندازه مردم شبه قاره هند و آسیای مرکزی و ... نشناختند. شاید نتوان زیاد به آنها و بویژه نسل نو ایران ایراد گرفت، چرا که سالها پیش واژگان «فلسفه اردیسم» و نام «فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ خراسانی» در ایران مورد فیلترینگ وزارت ارتباطات قرار گرفت. (تاریخ فیلترینگ شهریور و آذر 1392 و 6 اسفند 1393).
خود من یک وبسایت داشتم که در آن جملاتی از فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ را نقل قول کرده بودم که متاسفانه مورد فیلترینگ قرار گرفت و هزاران ساعت زحمتی که در طی سالها برای آن وبسایت کشیده بودم از بین رفت.
همه کسانی که کتاب سرخ استاد فیلسوف را خوانده اند می دانند که انزوای ایشان هرگز نمی تواند طبیعی باشد، او همه را به کار گروهی و «ما» شدن تشویق می کند پس چطور می تواند خود در سکوت باشد و سالها، کسی او را از نزدیک ندیده باشد ؟! به نظرم او در دیار خویش تنهاتر از هر کجای دیگری است. تنهایی که مولانا را از بلخ راهی قونیه کرد...
من فکر می کنم که ایران جای اندیشه و فلسفه نو نیست و کاش فیلسوف حکیم اُرُد بزرگ همانند دیگر بزرگان این سرزمین هر چه زودتر از ایران مهاجرت کنند و به جایی بروند که بتوانند با دوستدارانشان آزادانه گفتگو کنند و اندیشه خود را عرضه نمایند.
https://cdn1.radikalno.ru/uploads/2021/3/24/d41649a0a03b9d7c39dc8f2bc20b54d7-full.jpg#فلسفه_اردیسم_در_شبه_قاره_هند
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
@OrodistNote
: گفتگو با اُرُدیست های جهان - گفتگوی مهین صابری، سردبیر «اُرُدیست نوشت» با آنایا دوی، اُرُدیست جوان هندوستانی
https://i.imgur.com/T57GV29.jpgآنایا دوی Anaya Devi
متولد 10 دسامبر سال 2001 - دانشجوی دانشگاه مومبای و ساکن شهر بمبئی
آنایا از خودت و خانواده ات بگو؟
من 19 سالمه و با خانواده ام در بمبئی زندگی می کنیم ، پدرم در شركت خط آهن هندوستان مشغول به کار است و بقول خودش یک نفر از 6 میلیون کسی هست که آنجا کار می کنند.
ما 4 سال است که از جامو به بمبئی مهاجرت کرده ایم . همه بستگان ما بجز مادر بزرگم که با ما زندگی می کند در جامو هستند.
جالب است پس یعنی جمعیت شركت خط آهن هندوستان از کشورهایی همانند ترکمنستان و یا دانمارک و نروژ هم بیشتر است؟
بله، در شركت خط آهن هندوستان بیشتر از 6 میلیون نفر کارمند و کارگر کار می کنند.
با فلسفه اُرُدیسم چگونه آشنا شدی ؟
در مدرسه آشنا شدم. زمانی که در جامو بودیم یکی از آموزگاران ما از ما خواست در مورد فلسفه اُرُدیسم تحقیق کنیم . آموزگار ما تحقیق من و دوستم را به عنوان بهترین تحقیق انتخاب کرد و دوستم تحقیقمان را سر کلاس برای همه خواند و من خیلی تشویق شدم.
آیا برگزیده شدن تحقیق شما باعث شد که اُرُدیست شوید؟
تاثیر بسزایی داشت اما من از 17 سالگی گفتم که اُرُدیست هستم . پدرم از خانواده بسیار سنتی هستند و من زمان لازم داشتم تا بتوانم ذهن خودم را مستقل کنم و بفهمم بواقع از زندگی چه می خواهم. اما دوستم که با من تحقیق کرده بود و هم اکنون دانشجوی دانشگاه لکهنو در اوتار پرادش هست خیلی زودتر از من گفت، من اُرُدیست هستم.
آیا هم اکنون با آشنایانت هم درباره فلسفه اُرُدیسم صحبت میکنی؟
بله از هر فرصتی استفاده می کنم تا درباره فلسفه اُرُدیسم صحبت کنم، هر چند به خاطر شیوع ویروس کووید 19 ارتباطات ما محدود شده است. همه می گویند من شبیه مادرم رفتار می کنم، مادرم از اعضای فعال حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری آقای نخست وزیر نارندرا مودی است. هر دوی ما فعال اجتماعی هستیم.
به نظر شما مهمترین مشخصات یک اُرُدیست چیست؟
اینکه ما اُرُدیست ها باید آدمهای خوبی باشیم و انسانیت داشته باشیم. به طبیعت احترام بگذاریم .
آیا برنامه ای برای معرفی فلسفه اردیسم پس از دوران کرونا داری؟
بله ، من دوستی دارم که با یکی از بازیگرهای بالیوود ارتباط نزدیکی دارد، می خواهم با کمک دوستم ایشان را جذب فلسفه اُرُدیسم کنم . اگر اینکار عملی شود عالی می شود چون آن هنرپیشه طرفداران زیادی در هندوستان دارد.
من سردبیر یک کانال تلگرامی فعال در زمینه فلسفه اُرُدیسم، با نام «اُرُدیست نوشت» هستم آیا پیامی برای اعضای این کانال دارید؟
خیلی عالی است، بیائید برای معرفی فلسفه محبوبمان اُرُدیسم همه تلاشمان را انجام دهیم.
از شما خانم آنایا دوی که به پرسش هایم پاسخ دادید سپاسگزارم.
من هم متشکرم
پیج خانم آنایا دوی در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/Anaya.Devi2001/#گفتگو_با_اردیست_های_جهان
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
@OrodistNote
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2288#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2293#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2294#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2297#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2298#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2305#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2307#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2367#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2368#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2557#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2395?single#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2408#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2410#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2412#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2414#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2468#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2503#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2555#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2559#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2170#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2172#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2182#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2184#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2193#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2213#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2215#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2218#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2229#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2233#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2235#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2237#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2243#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2249#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2251#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2253#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2258#بازتاب_فلسفه_اردیسم_در_هندوستان
متن اصلی خبر بالا را در آدرس زیر ببینید:
https://t.me/orodistnote/2264