به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ˈسورنا ستاریˈ روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت نوزدهمین سالگرد سرلشکر شهید « منصور ستاری» فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش و 11 تن از همرزمان شهیدش در دانشگاه هوایی شهید ستاری ضمن بیان این مطلب افزود: جمهوری اسلامی ایران باید بتواند طی این مدت طرح های خود را در عرصه هوانوردی بیش از پیش تقویت کند.
فرزند شهید ستاری در ادامه اظهارداشت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران به توانمندی های خوبی در عرصه رادار و حوزه ساخت صنایع هوایی در کشور دست یافته است که باید با مشارکت و یکدلی مسئولان و دست اندرکاران بتوانیم این عرصه را نیز تقویت کنیم.
ستاری، تصریح کرد: کشورهای دیگر ده ها برابر جمهوری اسلامی ایران در تقویت بخش دفاعی خود به ویژه در صنایع هوایی هزینه می کنند و لذا ما نباید در این حوزه از قافله عقب بمانیم.
وی با تاکید بر این که حوزه دفاعی کشور نیاز به ارایه ایده ها و تفکرات جدید است، گفت: این موضوع مهم جز با ایستادگی در شرایط تحریم و فشار محقق نمی شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه با گرامی داشت یاد و خاطره شهید سرلشکر ستاری و همرزمان شهیدش اظهارداشت: 19 سال است که مراسم بزرگداشت شهید ستاری و همرزمانش به همت نیروی هوایی برگزار می شود که این اقدام نشان دهنده قدرشناسی و همت والای پرسنل نیروی هوایی و ارج نهادن به مقام شامخ شهدا است.
ستاری با تاکید بر لزوم تقویت صنعت هوایی کشور، گفت: متاسفانه در سال های اخیر کمتر به صنعت هوایی توجه شده و بیشتر ایده ها و تفکرات نیز در نیروی هوایی به سمت ایده های موشکی برای دفاع از کشور بوده است که باید در راستای تقویت بخش های دیگر این نیروی الهی نیز تلاش کنیم.
وی با اشاره به عملیات والفجر 8 و نقش هوشمندانه و متفکرانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و خلبانان تیزپرواز ایرانی در این عملیات گفت: عملیات والفجر 8 جز ابتکار چیز دیگری نبود و این ابتکار را در عرصه های مختلف کشور باید بکار گرفت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور خطاب به دانشجویان دانشگاه هوایی شهید ستاری گفت: شما دانشجویان باید در عرصه دانش و علم به فهم و درک بالای علمی برسید نه این که صرفا با خواندن کتاب ها نیاز علمی خود را برطرف کنید.
ستاری با اشاره به عملیات بدر و خیبر گفت: این عملیات یک طرفه کاملا به نفع عراق در جریان بود ولی با ابتکار و درایت خلبانان و رزمندگان ایرانی شاهد بودیم که طی هشت روز 90 فروند هواپیمای دشمن منهدم شد.
معاون رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما باید نگاه های بازتر و ایده های جدیدتری برای دفاع از کشور ارایه کنیم.
ستاری با اشاره به رشادت ها و خلاقیت های همرزمان شهید ستاری از جمله شهیدان یاسینی، دوران و اردستانی گفت: رشادت های شهدای نیروی هوایی از جمله شهید مصطفی اردستانی بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی ادامه داد: شهید اردستانی خلبانی بود که رکورددار 6 پرواز در روز بود و رکورد پرواز این شهید در دنیا سابقه ندارد.
فرزند سرلشکر شهید ستاری با اشاره به خصوصیات اخلاقی و علمی این شهید والامقام، اظهارداشت: شهید ستاری به واقع معماری آینده نگر برای سیستم پدافند هوایی کشور بود .
ستاری خاطرنشان کرد: شهید ستاری توانست با راه اندازی تأسیسات وامکانات جدید تعمیر و نگهداری و همچنین اجرای طرح هایی مانند پروژه اوج ، توان نیروی هوایی را تقویت کرده و حرکت بزرگی در عرصه نیروی هوایی کشور بردارد به طوری که سال 1369 اولین هواپیمای ساخت ایران به پرواز درآمد که این موضوع نشان از درایت و هوشمندی فرماندهان و خلبانان نیروی هوایی بود.
وی با بیان این که طرحها و برنامه هایی که شهید ستاری ارائه می داد بسیار منطقی، عملی، کاربردی و مؤثر بود، اظهار داشت: ما باید تفکرات و ایده های خود را در حوزه دفاعی کشور تقویت کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، شهید ستاری را افسری مومن، شجاع و کاردان دانست و گفت: شهید ستاری طرح ها و ابتکارات زیادی در تجهیز سیستم های راداری و پدافندی به اجرا گذاشت که در طول دوران 8 سال دفاع مقدس، توان نیروی هوایی در سرنگونی هواپیماهای متجاوز دشمن را مضاعف کرد.
ستاری یادآور شد: یکی از خدمات شهید ستاری در دوران فرماندهی، به پرواز درآوردن اولین جنگنده بومی نیروی هوایی بود.
فرزند شهید ستاری با قدردانی از نیروی هوایی ارتش در برگزاری مراسم بزرگداشت سالروز شهادت سرلشکر شهید منصور ستاری گفت: کشور ما امروز نیازمند تفکر نو و خلاقانه در عرصه هوایی است و باید در چهار سال آینده شاهد افزایش بیش از پیش توانمندی های ارتش جمهوری اسلامی ایران باشیم.
امیر سرتیپ خلبان « فرج الله براتی پور» فرمانده عملیات حمله به اچ -3 که به نمایندگی از فرمانده نیروی هوایی ارتش در این جمع حاضر شد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید ستاری و 11 تن از همرزمانش اظهار داشت: من سرباز کوچک جمهوری اسلامی بوده و هستم و تا زنده ام جان و آبرویم را فدای این مرز و بوم خواهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: شهید ستاری و همرزمانش دارای روحیه ایثار و شهادت طلبی بودند و همواره باید راه این شهدا را برای رسیدن به قله های سعادت طی کنیم.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین ˈ سیدمحمد علی شهیدیˈ معاون رییس جمهوری، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت الاسلام و والمسلمین« سیدمحمدعلی آل هاشم» رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش در مراسم گرامیداشت نوزدهمین سالگرد شهادت شهید ستاری و همرزمانش حضور داشتند.
در این مراسم از همسران شهید علیرضا یاسینی، شهید مصطفی اردستانی، شهید حسن رزاقی و همچنین شماری از خانواده های شهدا با اهدای لوح سپاس و هدایایی مورد تقدیر قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا از یونایتدپرس، نگهبانان مرزی در فرودگاه ˈبوریسپولˈ در کیف واقع در اوکراین اعلام کردند که چمدان این مسافر در جریان بازرسی های معمولی که از چمدان های مسافران به عمل می آید در هنگام عبور از زیر یک حسگر رادیواکتیو آژیر را به صدا درآورد.
نگهبان گارد مرزی اوکراین گفت: در جریان بازرسی از وسایل شخصی این مسافر دو ظرف پلاستیکی حاوی 12 گرم خاک رس کشف شد.
این مسافر اعلام کرد که این خاک متعلق به سایت فاجعه هسته ای فوکوشیما در ژاپن است و وی این خاک را برای مطالعه در یک دانشگاه در شهر Zhitomyr اوکراین حمل کرده است.
زلزله ای 9 ریشتری در 11 مارس 2011 (20 اسفند 1389) منجر به وقوع یک سونامی شد که خسارات سنگینی به نیروگاه 6 راکتوری فوکوشیما وارد کرد.
در پی این سونامی، دستگاه های خنک کننده نیروگاه از کار افتادند و این مسئله منجر به ذوب شدن سوخت هسته ای و نشت مواد رادیواکتیو شد.
اکنون دو سال و نیم پس از این حادثه، مشخص شده است که نشت مخازنی که آب آلوده به مواد رادیو اکتیو را از سیستم خنک کننده در خود نگاه می داشتند، بدون ... شدن، روزانه چندین تن آب آلوده را وارد اقیانوس می کند.
برخی از کارشناسان هسته ای می گویند هیچ راه حل کوتاه مدتی برای این بحران وجود ندارد و مشکل ممکن است تا چندین دهه طول بکشد.
در عملیات پاکسازی نیروگاه فوکوشیما برخی از کارگران در معرض مواد رادیو اکتیو قرار گرفتند. گزارش شده که میزان آلودگی مواد رادیو اکتیو از زمان بروز مشکل در سال 2011 افزایش یافته است و به حداکثر خود رسیده است.
این فاجعه 15 هزار و 839 کشته، سه هزار و 642 نفر مفقود و پنج هزار و950 نفر زخمی را به جای گذاشت.