به گزارش ایرنا از ساینس، گرفتن یک دوش 10 دقیقه ای باعث صرف 150 لیتر آب و صرف برق برای گرم نگاه داشتن آب مصرفی می شود.
در حالیکه با استفاده از این طرح ابتکاری جدید، آبی که صرف حمام گرفتن می شود دوباره بازیافت می شود و تنها حدود پنج لیتر آب مصرف می شود.
این طرح ابتکاری به نام سیستم دوش OrbSys زاییده تفکر یک مبتکر ایرانی به نام ˈمهرداد محجوبیˈ طراح صنعتی است که در سوئد زندگی می کند.
محجوبی می گوید: با استفاده از این دوش می توان بیش از 90 درصد در مصرف آب و همچنین بیش از 80 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.
وی خاطر نشان می کند: در این طرح ابتکاری آب بعد از سرازیر شدن از دوش وارد دستگاهی می شود تا با کیفیتی در حد آب آشامیدنی تصفیه شود، سپس دوباره با پمپ به دوش فرستاده می شود و به این صورت یک چرخه بازیافتی عمل می کند.
محجوبی افزود: علاوه بر این، آب تصفیه شده، قبلاً گرم شده است و هنگام استفاده دوباره فقط باید اندکی حرارت ببیند که باعث صرفه جویی زیاد در مصرف انرژی می شود.
طبق پیش بینی سازمان ملل، حدود نیمی از جمعیت دنیا تا سال 2030 میلادی با کمبود آب بهداشتی مواجه خواهند شد، زیرا میزان تقاضا برای آب شیرین هم اینک 40 درصد بیشتر از عرضه است.
به گزارش ایرنا از شینهوا، ˈتیان چنگوواˈ پروفسور موسسه تحقیقات روانشناسی در دانشگاه پکینگ گفت: تاکنون تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا موجب بروز مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت می شود اما در مورد ارتباط آلودگی هوا با ابتلا به افسردگی مطالعات اندکی انجام شده است.
وی گفت: از لحاظ علمی ثابت شده است که بروز برخی انواع افسردگی با تغییر فصل و نبود نور آفتاب ارتباط دارد.
این در حالی است که اداره محافظت از محیط زیست پکن اعلام کرد که این شهر در سال گذشته شاهد 58 روز به شدت آلوده بوده است به طوری که ...نان این شهر به طور متوسط هر 6 تا 7 روز یک روز آلوده را تحمل کردند. انتشار ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون علت اصلی این روزهای آلوده بود.
تیان گفت: تاکنون تحقیقات کمی با موضوع بررسی چگونگی تاثیر دود و آلاینده های هوایی بر احساسات انسانی و سلامت روانی در چین انجام شده است .این در حالی است که برای مثال در نوامبر 2012 در سوئد برای کمک به مبارزه با کوتاه شدن طول روز و نبود نور آفتاب در ایستگاه های توقف اتوبوس ، لامپ های سفید و آبی برای نوردرمانی نصب کردند.
پو چنگچنگ روانشناس یکی از بیمارستان های پکن نیز در این مورد گفت: اضطراب و احساس ناامیدی ناشی از وضعیت های آب و هوایی همچون آسمان دودی، ابری، بارانی و نبود نور آفتاب دیگر کم افزایش یافته است .
پزشکان در روزهای که آلودگی هوا جدی است توصیه می کنند بیماران به ویژه آنهایی که به افسردگی مبتلا هستند در خانه بمانند و چراغ ها را حتی در طول روز روشن کنند.
وی خاطرنشان کرد که برخی بیماران مبتلا به افسردگی نسبت به هوای دودی و آلوده بسیار حساس هستند و این هوا بر حالات روحی آنها تاثیر می گذارد.
شیائو لی دانشجوی یکی از دانشگاه های پکن که برای دو سال به افسردگی مبتلا شده است در مورد آلودگی هوا به خبرنگار روزنامه چاینا دیلی گفت : هوای آلوده بر حالت روانی وی تاثیر می گذارد.
ˈوانگ جیانگˈ روانشناس بیمارستان هویلونگوان در پکن ، اثرات روانی پدیده آب و هوایی از جمله دود را یک فشار زیست محیطی توصیف کرد وگفت : آلودگی هوا مانند فشارهای اجتماعی و روانی می تواند احساسات منفی، ترس و اضطراب را در افراد سالم و افراد مبتلا به مشکلات روانی افزایش دهد.
این روانشناس خاطر نشان کرد: برای بیماران مبتلا به مشکلات روانی به ویژه افراد مبتلا به افسردگی و اختلالات روانی آلودگی هوا می تواند موجب بدتر شدن وضعیت آنها شود.
وانگ گفت: اطلاعات بیشتر در این زمینه به محققان در زمینه جلوگیری از خطرات سلامتی ناشی از وضعیت های بد آب و هوایی کمک می کند.
تاکنون مطالعات کمی در زمینه آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت روانی در سال های اخیر انجام شده است. برای مثال تحقیقی در سال 2011 در دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا انجام شد. این تحقیقات نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود موجب بروز افسردگی و مشکلات یادگیری می شود.
دانشمندان این دانشگاه نتیجه گرفتند که هوای آلوده ترکیبات مغز را تغییر می دهد و می تواند به کاهش حافظه و افسردگی منجر شود.