براساس این گزارش، حسینقلی قوانلو مجری طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری طلای زرشوران در این ارتباط اظهار داشت: کارخانه سه تنی طلای زرشوران، اکنون مراحل پایانی تست سرد را پشت سر می گذارد و قرار است در دهه فجر امسال نخستین شمش طلا تولید شود.
وی با بیان اینکه زرشوران، نخستین کارخانه بزرگ مقیاس جهان محسوب می شود، گفت: روش تولید طلا در این واحد صنعتی به شیوه کاملا بومی به مورد اجرا گذاشته می شود که منحصر به فرد است.
قوانلو اضافه کرد: فرآوری طلا در این کارخانه، با روش شیمیایی انجام می گیرد که توسط یک شرکت ایرانی ابداع و به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: روش فرآوری در طرح زرشوران با استفاده از روش پی.او.ایکس در شرایط تحریم به مورد اجرا درآمد.
قوانلو بهره گیری از روش فرآوری ایرانی را موجب صرف جویی در هزینه و اجرای طرح با یک سوم قیمت معمول در روش مطرح دنیا بیان کرد.
وی گفت: بیش از 70 درصد تجهیزات به کار رفته در این کارخانه، توسط سازندگان داخلی تامین شده که پیش بینی می شود بهره گیری از این تجهیزات در طرح های توسعه کارخانه افزایش یابد.
به گفته قوانلو، در این کارخانه، فرآوری خاک معدن به دلیل سولفوره بودن، به روش شیمیایی صورت می گیرد و خاک معدن برای تبدیل شدن به طلا در مرحله لیچینگ، به اکسیده تبدیل خواهد شد.
وی در پایان گفت: این کارخانه طی سه ماه پس از تولید، به ظرفیت اسمی تولید روزانه 10 کیلوگرم طلا خواهد رسید.
در این کارخانه همزمان 1250 کیلوگرم نقره و 500 کیلوگرم جیوه در سال تولید خواهد شد.
معدن طلای زرشوران در تکاب استان آذربایجان غربی واقع است.
شمار معادن طلای کشور اکنون به 18 فقره رسیده که یکی از آنها در مرحله تجهیز و بقیه فعال است.
سه معدن طلا در حال حاضر در استان های خراسان رضوی و آذربایجان غربی و شرقی فعالیت دارند.
قرار است، معدن طلای ساریگونی کردستان نیز وارد مدار تولید شود و به این ترتیب روند فعالیت در این بخش رشد پیدا می کند.
مرتضی آقاجانی روز یکشنبه در حاشیه سفر مدیرعامل فولاد مبارکه در جمع خبرنگاران افزود: با فعالیت های صورت گرفته امید است سال آینده به ظرفیت یک میلیون و 500 هزار تن دست یابیم.
وی ادامه داد: تا پایان امسال میزان تولید آهن اسفنجی به یک میلیون و 650 و تختال نیز به یک میلیون و 200 هزار تن افزایش می یابد.
مدیرعامل فولاد هرمزگان گفت: براساس برنامه ریزی ها طی چند سال آِینده ظرفیت تولید این مجتمع به سه میلیون تن در سال می رسد.
ی اضافه کرد: مقدمات این کار فراهم شده و با اجرای دو برنامه میان و بلند مدت نزدیک به دو هزار و 900 شغل جدید در فولاد هرمزگان ایجاد خواهد شد.
دراطلاعات منتشره از مجتمع فولاد هرمزگان به عنوان پیشرفته ترین کارخانه فولادی کشور نام برده شده که به عنوان یکی از چهار واحد تولید فولاد در منطقه ویژه اقتصادی صنعتی و معدنی خلیج فارس در 13کیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد.
هم زمان با آغاز دومین سال افتتاح و راه اندازی فولاد هرمزگان کارگران و کارکنان این مجتمع با شرکت در همایش پیاده روی آمادگی خود را برای اجرای برنامه های فولادی اعلام داشتند.
تختال، آهن طولی وبصورت شمش است که برای تغییرحالت واندازه تولید می شود.