محمد جعفر صادقی پناه روز یکشنبه اظهار داشت: فقدان آئین نامه بهره برداری از معادن موانع و مشکلات زیادی را برای بهره برداران ایجاد کرده و باید نسبت به رفع این نقیصه اقدام لازم به عمل آید.
رییس گروه معادن و زمین شناسی جامعه مهندسان مشاور ایران افزود: بهره برداری از معادن نیاز به آیین نامه دقیق، روشن و جامع دارد که مطابق با نیازهای این بخش تعریف و تدوین شود تا بر اساس آن بهره برداری از معادن صورت گیرد.
آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است، از حدود پنج هزار و 600 معدن فعال کشور سالانه نزدیک به 400 میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود.
عضو هیات مدیره خانه معدن ایران معتقد است: تدوین آیین نامه های بهره برداری از معادن، از مهم ترین موضوعاتی محسوب می شود که قرار است در چهارمین کنفرانس بین المللی صنعت احداث و انرژی کشور در تهران مورد بررسی قرار گیرد .
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تاکنون هفت درصد از مساحت کشور را از نظر ذخایر معدنی اکتشاف کرده که تاکنون 37 میلیارد تن ذخیره قطعی محرز شده و ارزش آن بالغ بر 770 میلیارد دلار است.
صادقی پناه گفت: معادنی که در تمامی نقاط جهان وجود دارد، برای بهره برداری اصولی از آنها، یک سری ضوابط و قوانین تعیین و مشخص شده است.
وی با بیان اینکه، در کشور ما قوانینی در بخش معدن تدوین و تصویب شده گفت: این قوانین کافی نیست و باید در کنار آن، آیین نامه هایی تهیه و ابلاغ شود.
به گفته وی، برای هرگونه تصمیم گیری در مسائل کلان و خرد بخش معدن و صنایع معدنی که بزرگ ترین مزیت موجود برای رشد و توسعه اقتصادی کشور محسوب می شود، نیاز به اطلاع دقیق و مشخص از آمار و اطلاعات و توانمندی ها و پتانسیل های موجود این حوزه وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه فعالیت های بخش معدن و صنایع معدنی، علاوه بر وجود نداشتن آیین نامه بهره برداری از معادن، مشکلات دیگری نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به کمبود اطلاعات و آمار در زمینه های مختلف فعالیت های بخش معدن و صنایع معدنی کشور از سال ها قبل اشاره کرد.
صادقی پناه افزود: قرار است همزمان با چهارمین کنفرانس بین المللی صنعت احداث و انرژی کشور،که با حضور مدیران و کارشناسان دولتی و بخش خصوصی برپا می شود ، علاوه بر راهکارهای تدوین آیین نامه بهره برداری از معادن، دیگر مسائل، مشکلات و توانمندی های این حوزه از اقتصاد کشور نیز بررسی شود.
براساس گزارش ستاد اجرایی چهارمین کنفرانس بین المللی صنعت احداث و انرژی، این گردهمایی قرار است روزهای 30 دی و اول بهمن ماه امسال در هتل المپیک برگزار شود.
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، عباس ...ی در جمع مدیران این بانک با بیان اینکه بانک مسکن از سالم ترین بانک های کشورمان است و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر تخلف گسترده مالی در خصوص آن منتشر نشده است، گفت: این بانک براساس بنیان های درستی استوار شده که در آن خبری از اهداف مبهم، روش های متضاد و سیاست های متناقض نیست.
وی با اشاره به سابقه بانک مسکن از نظر سودآوری و عمل به تعهد بانکداری اسلامی، افزود: چنین بانکی می تواند سهم موثری در خانه دار شدن مردم ایران داشته باشد.
وی از افزایش رفاه شهروندان به عنوان مهمترین شاخصی که تمام معیارها را می توان در آن خلاصه نمود یاد و تصریح کرد: ساماندهی بازار مالی مسکن در ایران و قرار دادن سیاست زمین به عنوان پشتوانه سیاست تجهیز منابع پایدار بانکی از مواردی هستند که در نهایت منافع آنها باید به شهروندان برسد.
...ی با بیان اینکه در اقتصاد خرد باید حرف روشنی در بحث تامین مالی اقتصاد خانوار و افزایش قدرت خرید موثر آنها داشت، گفت: بانک مسکن در سال 84 حدود 18 تا 20 میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می کرد که 50 درصد قیمت یک واحد مس... 70 متری را کم و بیش پوشش می داد حال آنکه قدرت خرید آن موقع با احتساب تورم در شرایط کنونی معادل 95 میلیون است از این رو است که اینجانب بر روی رقم صد میلیون تومان تاکید دارم.
وی با تأکید بر لزوم شکل گیری بازار مالی مسکن در ایران از بانک مسکن به عنوان بازیگری اصلی و مهم در این عرصه یاد کرد و اظهار داشت: این بانک حتماً باید مورد بازسازی ساختاری قرار گیرد تا بتواند در آینده ایفای نقش کند.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه نمی توان نسبت به سرنوشت بانک مسکن بی تفاوت بود، ادامه داد: شاید نقش امروز بانک مسکن با نقش دهه 70 آن متفاوت باشد ولی این امر چیزی از اهمیت این بانک کم نمی کند.
وی با اشاره به اینکه بانک مسکن داوطلبانه به دنبال اعطای تسهیلات طرح مسکن مهر نرفته و این امر از سوی دولت وقت به آن تحمیل شده است، تصریح کرد: نمی توان بانک مسکن را در میانه میدان به حال خود رها کرد.
...ی با تاکید بر اینکه با وجود انتقادهایی که نسبت به طرح مسکن مهر دارم به تمام تعهدات قانونی دراین زمینه پایبند هستم، افزود: طرفدار متقاضیان مسکن مهر هستم چرا که این افراد خطایی نکرده اند و برای پایداری بازار باید نسبت به تعهدات گذشته وفادار بود.
وی با بیان اینکه دولت نیز نسبت به تعهدات خود بی تفاوت نیست، به گفتگوهای خود با بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اشاره و ابراز امیدواری کرد که نتیجه این گفتگوها منجر به فعال شدن بازار مسکن و بازسازی ساختاری بانک مسکن شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در رکود تورمی نباید با توسل به پول پرقدرت و منابع بانک مرکزی تورم جدیدی ایجاد کرد، اظهار داشت: از سوی دیگر برای خروج از رکود کنونی باید مدل هایی برای فعال کردن بازار بخش مسکن با تلفیق زمین و سیاست بازار مالی مسکن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پول پرقدرت وارد شده در جامعه شرایط رکود تورمی را پدید آورده است، گفت: با قدری صبر و حوصله و انجام گفتگوهای فراوان در درون دولت و بانک مرکزی و همچنین رسانه ها حتما از مرحله سخت کنونی عبور خواهیم کرد و به نتیجه مثبت می رسیم.