اندیشه ها:
لایحه بودجه 93 اعتراض تعدادی از نمایندگان مجلس را به دنبال داشت.
تسنیم نوشت:
محمدناصر صالحی نسب نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس در پایان نطق میان دستور خود با اشاره به لایحه بودجه سال آینده گفت: تمام نمایندگان استان خوزستان به دلیل ظلم بودجه نسبت به این استان استعفا دادند.
سید شریف حسینی عضو هیئت رییسه و نماینده مردم اهواز در مجلس نیز در گفت وگو با تسنیم، با تایید خبر استعفای 18 نماینده استان خوزستان، گفت: در بودجه سال آینده، هیچ توجهی به استان خوزستان نشده است و پولی که از قبال فروش فولاد خوزستان به دست می آید، صرف ساخت و ساز در پرند و تنکابن شده است.
وی ادامه داد: همچنین بودجه ای برای بحث انتقال آب نیز در نظر گرفته نشده است و ما نمایندگان استان خوزستان به این نتیجه رسیدیم که با توجه به این شرایط، حضور ما در مجلس لزومی ندارد و بنابراین دسته جمعی استعفا دادیم.
فارس نوشت:
محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس تهدید به استعفا کرد.
وی متذکر شد: چنانچه بودجه سد "سیمینه" بوکان در لایحه بودجه 93 دیده نشود، من هم از نمایندگی مجلس استعفا می دهم.
پیش از نمایندگان بوکان، محمدناصر صالحی نسب نماینده دشت آزادگان از استعفای جمعی نمایندگان استان خوزستان در مجلس به دلیل آنچه "ظلم صورت گرفته در بودجه ۹۳" عنوان کرد، خبر داد.
ایسنا هم نوشت:
یک عضو مجمع نمایندگان استان لرستان از تهدید به استعفای نمایندگان این استان در اعتراض عدم پیش بینی ردیف مربوط به مناطق محروم در لایحه بودجه 93 خبر داد.
ایرج عبدی اظهار کرد: براساس ماده 180 قانون برنامه پنجم دولت می بایست دو درصد بودجه عمومی 220 هزار میلیاردتومانی یعنی 4000 میلیارد تومان برای استان محروم لحاظ می کرد که این اتفاق نیفتده است.
وی افزود: با توجه به اینکه این تنها ردیف به مناطق محروم بر بودجه است ما به عنوان نمایندگان استان لرستان که از استان های محروم کشور به حساب می آید نمی توانیم از حق قانونی عدول کنیم. اگر در مورد اعتبار استان در بودجه تجدید نظر صورت نگیرد و اعتبارات مربوط اصلاح نشود استعفایمان را عملی خواهیم کرد. زیرا در آن صورت معتقدیم که ماندن ما در مجلس فایده ندارد.
پیش از این نمایندگان استان خوزستان اعلام کردند که در اعتراض به اعتبار پیش بینی در لایحه بودجه 93 برای این استان استعفای می دهند.محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان هم در اعتراض به اعتبار پیش بینی شده برای یک سد حوزه انتخابی خود تهدید به استعفا کرده است.
اما سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در پی استعفای جمعی از نمایندگان گفت: تا کنون از هیچ نماینده ای نامه ای به هیات رئیسه مجلس نرسیده است.
عبدالرضا مصری، اعلام کرد: براساس آئین نامه هر نماینده ای می تواند اعتراض داشته و یا استعفاء کند. ممکن است تلقی استعفاء، اعتراض هم باشد اما نمایندگان می توانند در قالب تذکر یا اخطار اظهار نظر کنند.
وی با تاکید بر این که تاکنون نامه ای در این زمینه به هیات رئیسه نرسیده است، گفت: اگر چنین نامه ای به هیات رئیسه مجلس ارائه شود طبق آئین نامه انجام می شود. البته هنوز چیزی اعلام وصول نشده است.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هیات رئیسه برابر آئین نامه عمل می کند ممکن است استعفاء را بپذیرد اما باید در دستور قرار گرفته و بررسی شود؛ چه بسا این که موضوع مورد اعتراض مشخص شده و به طور کلی منتفی شود، اما در هر صورت اختیار موافقت با استعفاء با مجلس شورای اسلامی است.