معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سوزاندن کاه و کلش در اراضی کشاورزی به عنوان سرمایه ملی به هیچ وجه توصیه نمیشود و از طریق محاکم قضایی قابل پیگیری است.
یحیی ابطالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مازندران، اظهار کرد: تاکنون عملیات برداشت برنج در 118 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان انجام شد که از این میزان 107 هزار هکتار با کشت ارقام محلی و 10 هزار هکتار با کشت ارقام پرمحصول برنج بوده است.
وی ادامه داد: 85 هزار هکتار به صورت مکانیزه برداشت شده و از این میزان 55 هزار هکتار با استفاده از کمباینهای مخصوص برنج صورت گرفته که تحول اساسی در موضوع مکانیزاسیون برنج بوده است.
ابطالی یادآور شد: پیش بینی ما این است در پایان عملیات برداشت برنج، برداشت با کمباینهای مخصوص بالغ بر 100 هزار هکتار افزایش یابد.
وی اظهار کرد: توصیه ما به کشاورزان مازندران این است که در برداشت برنج تا آنجایی که ممکن است با کمباینهای مخصوص برداشت را انجام دهند و در نشای مجدد و پرورش رتون از کودهای مایع استفاده کنند تا ضمن تامین نیاز غذایی عملکرد مناسبی داشته باشیم.
ابطالی خاطرنشان کرد: کاه در صنایع کمپوست سازی و خوراک دام قابل استفاده است و کلش نیز به عنوان ماده آلی باید به خاک برگردانده شود تا حاصلخیری خاک کاهش نیابد.