نرخ تورم تیر ماه بر اساس اعلام بانک مرکزی به 37.5 درصد رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در تیر ماه 92 به عدد 171.7 رسید که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد افزایش یافت. بر این اساس این تغییر از 3.4 درصد افزایش مربوط به خرداد ماه کمتر بوده است.
براین اساس این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل 44 درصد افزایش یافته است.
بنا به این گزارش طی چهار ماه اول سال جاری شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به دوره مشابه سال قبل 43.3 درصد افزایش یافته است و میزان تورم در 12 ماه منتهی به تیر ماه 92 نسبت به 12 ماه منتهی به تیر 91 معادل 37.5 درصد اعلام شده است.پیش از این مرکز آمار ایران نرخ تورم تیر ماه را 33.9 درصد اعلام کرده بود.
همچنین شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در تیر ماه 92 پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل دو درصد افزایش یافته است و بررسیها نشان از آن دارد که این شاخص در تیر ماه 92 در کلیه استانهای کشور با افزایش همراه بوده است.
بر این اساس بیشترین میزان افزایش متعلق به استان البرز با 2.9 درصد و کمترین آن مربوط به استانهای اصفهان و قزوین با 0.4 درصد بوده است این شاخص در پایتخت 2.1 درصد افزاش یافته است.
بر این اساس نرخ تورم در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه به ترتیب 32.3، 34 و 35.9 درصد اعلام شده بود.
افزایش 52.1 درصدی شاخص بهای خوراکیها وآشامیدنیها
در تیر ماه سال جاری شاخص بهای گروه خوراکیهاو آشامیدنیها در مقایسه با ماه قبل 0.3 درصد کاهش یافته است. در این ماه شاخص بهای برخی از اقلام و گروهها مانند گوشت مرغ معادل 7.2 درصد، برنج ایرانی درجه یک 4.5 درصد، انواع ماست 20 درصد افزایش یافته است.
بررسیها نشان می دهد در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه خوراکیها وآشامیدنیها معادل 52.1 درصد افزایش یافته است.
افزایش 95.4 درصدی شاخص گروه دخانیات
در تیر ماه شاخص بهای گروه دخانیات نسبت به ماه قبل معادل 0.3 درصد افزایش یافته است. این شاخص در مقایسه با ماه مشابه سال قبل از 95.4 درصد افزایش برخوردار شده است.
افزایش 63.5 درصدی شاخص بهای پوشاک و کفش
در تیر ماه 92 شاخص بهای گروه پوشاک و کفش نسبت به ماه قبل معادل 2.1 درصد افزایش یافته است.بررسیها نشان از افزایش 63.5 درصدص این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل دارد.
افزایش 21.8 درصدی شاخص مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها
در تیر ماه سال جاری شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوختها نسبت به ماه قبل با افزایش 2.7 درصدی روبرو بوده است. این افزایش در اثر بالا رفتن شاخص بهای ارزش اجاری مسکن شخصی و اجاره بهای مسکن غیر شخصی هر یک معادل 0.3 درصد و تعمیرات و خدمات ساختمانی به میزان 2.1 درصد بوده است.این شاخص در مقایسه با ماه سال قبل از 28.1 درصد افزایش برخوردار شده است.
افزایش 82.1 درصدی شاخص بهای اساس، لوازم و خدمات منزل
در تیر ماه شاخص بهای گروه اساس، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه نسبت به ماه قبل 3.3 درصد افزایش یافته است. این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل 82.1 درصد افزایش یافته است.
افزایش 45.8 درصدی شاخص بهداشت و درمان
در ماه مورد گزارش شاخص بهای گروه بهداشت و درمان نسبت به ماه قبل از افزایش 5.2 درصدی برخوردار شده است. این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل 45.8 درصد رشد کرده است.
افزایش 51.7 درصدی شاخص بهای گروه حمل و نقل
در تیر ماه سال جاری شاخص بهای گروه حمل ونقل نسبت به ماه قبل 1.7 درصد افزایش یافته است این شاخص نسبت به ماه قبل سال قبل از 51.7 درصد رشد برخوردار شده است.
ارتباطات
شاخص بهای گروه ارتباطات نسبت به ماه قبل 1.5 درصد کاهش یافته اما این شاخص در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 10.7 درصد افزایش یافته است.
فزایش 52 درصدی هزینه تفریح و امور فرهنگی
شاخص بهای گروه تفریح و امور فرهنگی نسبت به ماه قبل 0.3 درصد کاهش یافته است. این کاهش بیشتر ناشی از پایین آمدن شاخص بهای گروه وسایل صوتی، تصویری، عکاسی و فیلمبرداری و کامپیوتر معادل 2.5 درصد و هزینه مسافرت با تور 0.6 درصد بوده است.همچنین این شاخص در مقایسه با ماه مشابه سال قبل از 52 درصد افزایش برخوردار شده است.
افزایش 11.7 درصدی شاخص بهای گروه تحصیل
در تیر ماه 92 شاخص بهای گروه تحصیل نسبت به ماه قبل معادل 0.3 درصد افزایش یافته است که دلیل این افزایش بالا رفتن شاخص بهای کلاسهای تقویتی معادل 2.5 درصد اعلام شده است. شاخص بهای گروه تحصیل در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 11.7 درصد افزایش یافته است.
افزایش 47.3 درصدی شاخص بهای گروه رستوران و هتل
در ماه مورد گزارش شاخص بهای گروه رستوران و هتل نسبت به خرداد ماه 1.5 درصد افزایش یافته است. همچنین این شاخص نسبت به تیر ماه سال 91 از رشد 47.3 درصدی برخوردار شده است. شاخص بهای کالاها و خدمات متفرقه
شاخص بهای کالاها و خدمات متفرقه نسبت به خرداد ماه از افزایش 1.5 درصدی برخوردار شده که بررسیها نشان از افزایش بهای این شاخص به میزان 69.1 درصد نسبت به تیر ماه سال 91 دارد.