محققان یک شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری کرمانشاه موفق به طراحی دیواره آتش سختافزاری و بومیسازی دانش فنی آن شدند.
آرش احمدی، عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه رازی کرمانشاه و مدیر این پروژه در گفتوگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: دیواره آتش از مهمترین ابزارها و نرمافزارهای تدافعی اساسی برای حفاظت اطلاعات سیستمها و شبکههای رایانهیی محسوب میشود.
به گفته وی، دیواره آتش یکی از راه های محافظت سیستم از شبکههای غیرقابل اطمینان، ویروسها و هکرها است.
مدیر این پروژه خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عمومی دیوارههای آتش دارای ویژگیها و امکانات متفاوتی هستند، البته هر دیواره آتش نرمافزاری یا سختافزاری مشمول تمام آنها نمیشود. در حال حاضر عملکرد فنی دیوارهای آتش بسیار متنوع و گسترده شده است.
احمدی اظهار کرد: پیش از این نمونههای خارجی متنوع از دیواره آتش طراحی و در بازار عرضه شده است. این نرمافزارهای امنیتی مطابق با همان سیستمهای خارجیاند.
وی افزود: مهندسان ما در این شرکت دانشبنیان جهت بومیسازی و مطابق نمودن هرچه بیشتر این نرمافزار امنیتی با سیستمهای داخلی به طراحی و ساخت دیواره آتش سختافزاری اقدام کردهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه رازی در خصوص مزایای دیواره آتش سختافزاری اظهار کرد: این سیستم به سادگی قابل پیادهسازی است و سرعت بالایی دارد. توانایی پردازش و ادارهکردن بستههای دادهها و پایش وب از ویژگیها و مزایای دیواره آتش(فایروال) سختافزاری است.
به گفته وی، بومیسازی دیواره آتش سختافزاری مهمترین مزیت این سیستم است. هم چنین علاوه بر ویژگی امنیتی و نگهبانی ویژگی دیگری به نام backdoor و یک بخش مدیریت شبکه یکپارچه نیز به این سیستم افزوده شده است.
احمدی در پایان گفتوگو تصریح کرد: دیواره آتش سختافزاری طراحی شده در مرحلهی آزمایش قرار دارد و پس از بررسیهای همهجانبه وارد بازار میشود.