ساری - رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از انجام سالانه حدود دو هزار عمل جراحی قلب در استان خبر داد و گفت: عمل جراحی قلب در مازندران که زمانی میانگین آن 10 مورد در هفته بود هم اکنون به حدود 10 جراحی در روز رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ˈ محمدمهدی ناصحی ˈ روز پنجشنبه در آیین آغاز به کار نخستین کنگره بین المللی جراحان قلب در ساری افزود: آنچه مایه مباهات است نه تعداد زیاد اعمال جراحی، بلکه وجود قابلیت های علمی ممتاز و تجهیزات قابل قبول برای انجام این گونه عمل جراحی است.
وی به انجام نخستین عمل جراحی قلب باز در مازندران در سال 83 اشاره کرد و گفت: راهی که 9 سال پیش در این استان آغاز شد به جایی رسید که امروز پیچیده ترین اعمال جراحی قلب باز در زمینه بیماری ها عروق کرونر، دریچه های قلبی، آئورت و عروق بزرگ را انجام می دهیم.
ناصحی به سابقه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در زمینه های بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی اشاره کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اکنون دارای 9 دانشکده و بیش از پنج هزار و 500 دانشجو است که با حضور 339 عضو هیات علمی در بیش از 80 رشته تحصیل می کنند.
وی با تاکید بر اینکه خدمات بهداشتی درمانی در دورترین نقاط مازندران در حال ارائه است، ادامه داد: با استفاده از تمامی ظرفیت های ممکن به شاخص هایی دست یافتیم که آن را با دانشگاه های علوم پزشکی سطح اول کشور هم رتبه ساخته و این امر مزیت بزرگی برای دانشگاه به شمار می آید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به صفر رساندن مرگ و میر مادران باردار، استقرار برنامه ملی پزشک خانواده شهری، کسب رتبه های برتر در ارزشیابی های درمانی از جمله برنامه حاکمیت بالینی، به دست آوردن چند باره رتبه نخست پژوهشی در بین دانشگاه های هم سطح و کسب مکرر عنوان دستگاه اجرایی برتر در بین 120 دستگاه اجرایی استان را بخشی از دستاوردهای این دانشگاه معرفی کرد.
وی با اعلام اینکه 46 درصد علل مرگ و میر در مازندران بیماری های قلبی عروقی است، گفت: تغذیه نامناسب، نداشتن تحرک بدنی و چاقی، استعمال دخانیات و فشارهای روانی محیطی در افزایش بار این بیماری ها موثر است.
ناصحی بر ضرورت تغییر شیوه زندگی و توجه به فعالیت های بدنی در کاهش بیماری های قلبی عروقی تاکید کرد و افزود: برنامه های بهداشتی حول این محور در کشور و در استان در حال اجراست که امیدواریم با مشارکت مردم این امر محقق شود.
نخستین کنگره بین المللی جراحان قلب با حضور 300 متخصص و جراح قلب از سراسر جهان صبح امروز در محل هتل سالاردره ساری گشایش یافت و به مدت دو روز ادامه دارد.
تبادل جدیدترین روش های جراحی و اطلاعات و فناوری جراحی قلب در دنیا و مقایسه وضعیت جراحی قلب ایران با دیگر کشورهای از جمله اهداف برگزاری این کنگره اعلام شده است.
قرار است از 400 مقاله پذیرفته شده برای این کنگره با محوریت عروق کرنر، بیماری های دریچه ای، نارسایی های قلب و پیوند قلب، بیماری های مادرزادی قلب، بی هوشی جراحی قلب و دیگر موارد مربوط به مشکلات قلبی 80 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه شود.
*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*>*
کنگره بین المللی جراحان قلب در ساری آغاز شد
ساری - کنگره بین المللی جراحان قلب با حضور 300 متخصص و جراح قلب از سراسر جهان روز پنجشنبه در ساری آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در مراسم افتتاح این کنگره دبیر علمی کنگره بین المللی جراحان قلب در سخنانی گفت: این کنگره با حضور 300متخصص و جراح قلب از سراسر جهان طی دو روز در محل هتل سالاردره این شهرستان ادامه می یابد.
دکتر ˈشروین ضیاء بخش طبریˈ هدف از برگزاری این کنگره بین المللی را تبادل جدیدترین روش های جراحی و اطلاعات و فناوری جراحی قلب در دنیا و مقایسه وضعیت جراحی قلب ایران با دیگر کشورهای جهان برشمرد.
وی اظهار کرد: در سال 83 مرکز جراحی قلب باز در مازندران راه اندازی شد و از آن تاریخ تاکنون بیماری برای انجام این عمل از استان خارج نمی شود که این رویداد خوب در کاهش مخارج بیمار نقش موثری داشته است.
وی بیان داشت: برگزاری اولین کنگره جراحان قلب جهان از زمان راه اندازی بخش جراحی قلب باز مازندران مورد پیگیری قرار گرفت که خوشبختانه موفق به اخذ مجوز برای برگزاری این کنگره در مازندران شدیم و اکنون این کنگره را در نهمین سالگرد انجام نخستین قلب باز در مازندران برگزار می کنیم.
وی در باره ارسال مقاله به این کنگره گفت: سه هزارمقاله به کنگره بین المللی جراحان قلب در مازندران ارسال شد.
دکتر ˈ ضیاء بخش طبریˈ افزود: از این تعداد 400 مقاله پذیرفته شده که 80 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنگره ارائه خواهد شد. همچنین مقالات پذیرفته شده در قالب کتابچه چاپ و در اختیار شرکت کنندگان در کنگره بین المللی جراحان قلب قرار خواهد گرفت.
وی بیان داشت: عروق کرنر، بیماری های دریچه ای، نارسایی های قلب و پیوند قلب، بیماری های مادرزادی قلب، بی هوشی جراحی قلب و دیگر موارد مربوط به مشکلات قلبی از محورهای مقالات ارائه شده برای کنگره است.