زیبا ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1110 از ایشان سپاسگزاری شده : 479 امتیاز : 64710 Registration date : 2010-01-22
| عنوان: شرط بندی با مرگ: یک پرس ماهی لذیذ، اما کشنده تر از سیانور الخميس ديسمبر 13, 2012 12:59 pm | |
| [right]احتمالا تا کنون داستان های زیادی از میزان مرگبار بودن سیانور شنیده اید و در فیلم ها هم استفاده از آن توسط جاسوسان را تماشا کرده اید. اما نظرتان درباره این خوراک ماهی لذیذ ژاپنی چیست؟
fugu خوشمزه ژاپنی، یا همان بادکنک ماهی (blowfish) چنان سمی و زهرآگین است که کوچک ترین اشتباهی در آماده سازی آن می تواند مرگبار باشد. به همین دلیل فرمانداری توکیو برای امنیت بیشتر شهروندان، مدت مدیدی است که تنها به سرآشپزهای کاملا ماهر و دوره دیده که گواهی های لازم را کسب کنند، اجازه طبخ این ماهی را می دهد.
آشپزهای خبره ای که این ماهی را آماده و سرو می کنند، معمولا از چاقوهای بسیار تیز مخصوصی که توسط آهنگران محلی آماده شده، استفاده می کنند. این سرآشپزها حتی بعد از ۶۰ سال تجربه، هنوز Fugu را با دقت و احتیاط فراوان پاک و آماده طبخ می کنند.
فوگو یکی از غذاهای گرانقیمت و پرطرفدار در ژاپن است و معمولا تنها در بهترین رستوران ها سرو می شود. قیمت هر پرس این ماهی از ۱۲۰ دلار شروع شده و بسته به شهرت رستوران، مقدار و کیفیت غذا، بالاتر هم می رود. یکی از دلایل گرانی، این است که مردم ترجیح می دهند این غذای لذیذ را در مکان هایی بخورند که کاملا به سرآشپز آن اطمینان دارند.
این رستوران ها معمولا بادکنک ماهی را به صورت زنده در آکواریوم هایی در دید مشتریان نگه داری می کنند. سرآشپز ابتدا شکم ماهی را خالی کرده و سپس سر آن را برای بیرون آوردن مغز و چشم ها، می شکافد. تخمدان این ماهی سمی ترین بخش بدنش است. البته کبد و روده ها هم می توانند کشنده باشند. آشپزهای ژاپنی می گویند که این ماهی می تواند ۲۰۰ برابر کشنده تر از سیانور باشد.
تترو دوتوکسین سمی است که بسیار سریع و قهرآمیز کار خود را انجام می دهد. ابتدا اطراف دهان کرخ می شود، سپس فرد فلج شده و در انتها می میرد. و متاسفانه قربانی تا پایان کار، کاملا هوشیار است و بدتر اینکه هیچ پادزهری هم برای این سم وجود ندارد.
این مساله به حدی جدی است که در تمامی رستوران ها، اعضای سمی این ماهی را درون ظرف های قفل دار حبس کرده و پس از انتقال به بازار ماهی اصلی توکیو، آنها را می سوزانند. حتی هنوز بسیاری از سرآشپزهای مسن و ماهر ژاپنی به این اسطوره اعتقاد دارند که یک آشپز، برای حفظ افتخار و آبروی خود، در صورت مرگ مشتری باید با چاقوی مخصوص آشپزخانه اش، خودکشی کند.
خب، نظر شما درباره این کشنده خوشمزه چیست؟ دور میز شام، مقابله با این ماهی لذیذ را ترجیح می دهید یا سرگرم شدن با بازی رولت روسی؟![/right] | |
|