حجت الاسلام مهدي كروبي گفت: ما گفتيم يك شوراي حكميت متشكل از چند نفر معتدل، معقول و دورانديش كه همه جهات را مي بينند تشكيل شود و اين افراد بنشينند و بررسي كنند؛ چرا كه در عمل است كه نشان داده مي شود چه كسي راي مي آورد و چه كسي راي نمي آورد، چه كسي مي تواند بماند و كار كند و چه كسي نمي تواند بماند و كار كند؛ ولي نظرسنجي چيز مبهمي است و با آن چيزي مشخص نمي شود.
به گزارش خبرگزاري ها، دبيركل حزب اعتمادملي كه در جمع خبرنگاران سخن مي گفت با بيان اين كه «اعضاي شوراي حكميت هنوز مشخص نشده اند» اظهار كرد: حرف ما اين است كه يك مقدار فعاليتي كه كرديم، از خود فعاليت ها معلوم مي شود كه اوضاع چگونه است، بعد مي توانيم چهره هاي خوبي را مشخص كنيم. مثلاً آقاي موسوي خوئيني ها، مهندس موسوي، آقاي محتشمي پور يا چهره هاي ديگري را بپذيريم، بنشينيم و بررسي كنيم تا ببينيم چه كسي مي تواند بهتر كار كند.
وي در ارزيابي از احتمال به اجماع رسيدن اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري نيز عنوان كرد: من با ورود عزيزاني كه اسم هاي آن ها مطرح شده است موافقم. بيايند تا بحث هاي مختلفي شود و ديدگاههاي خود را مطرح كنند. يك سردرگمي و بي تحركي در جامعه است و خود اين آمدن ها موجب مي شود جامعه از آن ترديد و شك بيرون بيايد.
حجت الاسلام كروبي خاطر نشان كرد: براي رسيدن به وحدت لازم نيست كه مثلاً دو نفر بيايند؛ ممكن است مثلاً چهارنفر رقابت كنند يا اينكه يك نفر از اين طرف و يك نفر از آن طرف بيايند و يا در نهايت دو نفر به مرحله دوم بروند. اصلاح طلبان به وحدت مي رسند و نمي خواهم بگويم همه براي يك نفر مي روند و ممكن است مثلاً دو نفر بمانند و رقابت شود.
در همين حال حزب مشاركت با انتقاد از مواضع حجت الاسلام مهدي كروبي در خصوص مخالفت وي با نظرسنجي اعلام كرد: گروهي از اصلاح طلبان بر نادرستي نظرسنجي ها در گذشته و دخل و تصرف در آن سخن رانده اند اما اين امر غير قابل خدشه است؛ از آن رو كه هرگاه نظر سنجي هايي مبني بر محبوبيت كانديداي آن ها منتشر مي شده است، سريعاً در رسانه ارگان آنان بازتاب پيدا مي كرد.
حزب مشاركت افزود: ترجيح نظرسنجي بر ديگر گزينه ها مانند شوراي حكميت يا مجمع شيوخ و... از آن بابت است كه در نظرسنجي به صورت عيني محبوب ترين كانديدا از ميان كانديداهاي موجود توسط مردم انتخاب مي شود و شائبه دخالت و رودربايستي و مواردي از اين قبيل ديگر وجود نخواهد داشت. نظرسنجي همچنين ميزان حمايت از اصلاح طلبان را در ميان گروه هاي سياسي مورد سنجش قرار مي دهد و مي توان از آن براي تبليغات انتخاباتي اصلاح طلبان نيز بهره هاي فراوان برد.
در همين رابطه عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت نيز گفت: خاتمي مناسب ترين فرد براي انتخابات رياست جمهوري آينده است.
حسين كاشفي در گفت وگو با خبرنگار «ايلنا» با اشاره به چگونگي تعيين كانديداي واحد اصلاح طلبان براي انتخابات آينده، گفت: براي تعيين كانديداي واحد، بايد به سمت كار جمعي و گروهي برويم.
وي افزود: همان گونه كه خاتمي بارها برخواست و نظر مردم تأكيد كرد، احزاب اصلاح طلب براي انتخاب كانديداي خود بايد به مردم رجوع كنند و به نظرات آنها احترام بگذارند.
اين فعال سياسي تأكيد كرد: مناسب ترين راه براي تعيين كانديداي واحد، نظرسنجي انتخاباتي است و براي اين كار تشكيل كميته اي كه مورد قبول همه احزاب اصلاح طلب باشد ضروري به نظر مي رسد.
وي با بيان اينكه در اين كميته افراد بي طرف و مستقل بايد حضور داشته باشند، اظهار داشت: اين كه عده اي اقليت بخواهند به جاي مردم تصميم بگيرند نه به صلاح است و نه با روح اصلاح طلبي سازگار.
كاشفي تصريح كرد: ريش سفيدي و كدخدامنشي روش مناسبي براي تعيين كانديداي واحد نيست بايد به دنبال اين بود كه جامعه به چه چيزي نياز دارد و مطمئناً جامعه فعلي ما اينگونه روش ها (ريش سفيدي) را نمي پسندد.
وي در بخش ديگري از اين گفت وگو با تأكيد بر اينكه در مقطع فعلي خاتمي مناسب ترين گزينه اصلاح طلبان براي انتخابات آينده است، گفت: احزاب اصلاح طلب خاتمي را مناسب ترين گزينه براي انتخابات آينده مي دانند و بر اين باور هستند كه وي مي تواند از تشديد بحران در كشور جلوگيري كند.
كاشفي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه اگر خاتمي اعلام كند در انتخابات حضور نمي يابد احزاب حامي وي چه تصميمي مي گيرند پاسخ داد: تمام تلاش احزاب حامي خاتمي بر اين است كه وي را براي حضور در انتخابات آينده متقاعد كنند ولي اگر به دلايلي خاتمي تمايلي به حضور در انتخابات نداشته باشد جبهه مشاركت در كنگره پيش روي خود در اين خصوص تصميم گيري مي كند.
در همين حال سخنگوي حزب كارگزاران نيز گفت: شوراي حكميت اصلاح طلبان براي رسيدن به كانديداي واحد در انتخابات رياست جمهوري 5 نفره خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري ها حسين مرعشي در جمع خبرنگاران در خصوص تركيب شوراي حكميت و زمان برگزاري اين شورا گفت: عجله اي براي زمان شروع شورا وجود ندارد، ولي شوراي حكميت 5 نفره خواهد بود.
مرعشي در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص ارزيابي وي از كانديداتوري كروبي گفت: ذوق مي كنيم و خوشحال مي شويم، بالاخره بين روحانيون يكي را انتخاب مي كنيم، چون به كلاهي هايي چون احمدي نژاد اعتماد نداريم براي همين به روحانيون راي مي دهيم.
وي در خصوص ائتلاف گروه اصلاح طلب نيز گفت: گروه هاي اصلاح طلب منشور ائتلاف را پذيرفته اند و انشاءالله يك ائتلاف يكپارچه صورت خواهد گرفت و همه گروه ها در كنار يكديگر هستند، چون عقلشان رسيده كه بايد با همديگر باشند، زمانه همه را ادب كرده است و همه با هم متحد هستند.
مرعشي در پاسخ به سؤال خبرنگار ديگري در خصوص اين كه آيا همچنان از خاتمي حمايت خواهيد كرد و اگر حامي خاتمي هستيد چه نيازي به شوراي حكميت است، گفت: بالاخره آقاي خاتمي هم با همه جايگاه والايي كه دارند، زماني در جايگاه برتر هستند كه همه برروي ايشان اتفاق نظر داشته باشند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اين كه با اين سخنان شما پس همه اصلاح طلبان بر روي خاتمي اتفاق نظر ندارند، گفت: اصلاح طلبان مي خواهند در قالب شوراي حكميت كار كنند.