عضو كميته علمي دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت با تاكيد بر لزوم گسترش انجام جراحيهاي آندوسكوپيك در كشور گفت: لازم است پرداخت هزينههاي مربوط به استفاده از تجهيزات پيشرفته در جراحيها در سازمانهاي بيمهگر بازبيني شود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر سيدعلي صفوي ناييني عضو كميته علمي انجمن تحقيقات راينولوژي با اشاره به جراحيهاي اندوسكوپيك در درمان تومورهاي بيني، سينوس و قاعده جمجمه گفت: در جراحيهاي اندوسكوپيك از ابزار و تجهيزات ظريف به منظور عبور از راههاي هوايي بدن براي انجام اقدامات تشخيصي – درماني به صورتي دقيق استفاده ميشود. انجام جراحيها به اين روش سريعتر خواهد بود و در عين حال عوارض و دوره نقاهت كوتاهتري را به دنبال دارد.
به گفته وي، جراحيهاي اندوسكوپيك در برداشتن تومورهاي بيني و سينوسها، درمان برخي شكستگيهاي صورت بدون ايجاد برش در پوست، درمان انسداد مجاري اشكي ناشي از عفونتهاي مزمن يا مصدوميت ناشي از ضربه به صورت با مشاركت چشم پزشك و به صورت تيمي كاربرد دارد. همچنين اين جراحيها در برداشتن برخي تومورهاي قاعده جمجمه، درمان صدمات وارد شده به جمجمه و مهره گردن بدون ايجاد برش و با همكاري جراح اعصاب بسيار كاربرد دارد.
وي با تاكيد بر لزوم حمايت سازمانهاي بيمهگر از تجهيزات پيشرفته جراحي، ادامه داد: لازم است سازمانهاي بيمهگر در جهت تشويق مراكز درماني به تهيه اين تجهيزات و همچنين تشويق متخصصان در فراگيري دانش استفاده از اين تجهيزات، حمايتهاي لازم را داشته باشند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: در حال حاضر سازمانهاي بيمهگر در قبال اعمال جراحي به روشهاي درون بين (آندوسكوپيك) 20 درصد اضافهتر از هزينه جراحيهاي متداول ميپردازند. اين 20 درصد كفاف هزينههاي سرسام آور جراحيهاي آندوسكوپيك را نميدهد؛ بنابراين لازم است هزينه نگهداري اين تجهيزات طوري لحاظ شود كه مراكز درماني براي به كارگيري اين تجهيزات داوطلب شوند.
اين جراح سر و گردن گفت: در جراحيهاي اندوسكوپيك دوره نقاهت بيمار كوتاهتر، عوارض كمتر و بيمار در مدت كوتاهي ترخيص ميشود. همچنين در اين جراحي نسبت به جراحيهاي قديميتر، زيبايي چهره بيمار شرايط بهتري خواهد داشت.
به گفته وي، جراحيهاي آندوسكوپيك در حال حاضر در حدود پنج مركز دانشگاهي كشور انجام ميشود. در دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك به منظور افزايش آگاهي و اطلاعات متخصصان كشور از صاحب نظران دنيا در اين زمينه دعوت شده است.
گفتني است، دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت با حضور صاحبنظران برجسته ايران و دنيا با هدف ارائه جديدترين روشهاي جراحي پلاستيك صورت از 26 تا 28 آبان ماه در هتل المپيك برگزار ميشود.