كارشناس بيماريهاي غدد و متابوليك وزارت بهداشت عنوان كرد: هزينههاي مستقيم بيماري ديابت، از 5/2 تا 15 درصد كل بودجه بهداشتي را شامل ميشود.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر عليرضا مهدوي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بيماري ديابت علاوه برهزينههاي مالي كه براي خود بيمار و خانوادههايشان دارد هزينههاي نامحسوسي همچون درد، اضطراب، ناراحتي، سردرد و عمدتاً كاهش كيفيت زندگي را برايشان در پي خواهد داشت.
وي با اشاره به اين كه افراد بيمار، هزينههاي غيرمستقيمي را هم پرداخت ميكنند، افزود: كيفيت انجام فعاليتهاي شغلي روزمره افراد با ابتلا به ديابت كاهش مييابد و حتي تعدادي از آنها توانايي كاركردن را ازدست ميدهند. غيبت از كار، ناتواني و زمينگيري، بازنشستگي پيش از موعد و يا مرگ زودهنگام از جمله عوارض اين بيماري است.
دكتر مهدوي خاطرنشان كرد: اقدامهاي پيشگيري كنندهاي همچون تصحيح رژيم غذايي و انجام فعاليتهاي جسماني روزانه نه تنها در پيشگيري و كنترل ديابت مؤثر هستند بلكه موجب كاهش چاقي، بيماريهاي قلبي- عروقي و حتي در مواردي سرطانها ميشوند.
بنا بر اعلام وبدا به گفته وي، غربالگري و بيماريابي و درمان به موقع بيماري ديابت نقش زيادي در كاهش هزينه دارد و هزينههاي مستقيم و غيرمستقيم را به طور چشمگيري كاهش ميدهد.