رييس دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت نسبت به تبليغات ماهوارهاي در مورد كرمهاي جوان كننده صورت و دستگاههاي كوچك كننده بيني هشدار داد و گفت: اين تبليغات مبناي علمي ندارد و متاسفانه در برخي از مواقع عوارض جدي بر جاي ميگذارند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محسن نراقي در حاشيه دومين كنگره خاورميانهاي رانيولوژي جراحي پلاستيك صورت، گفت: تبليغات ماهوارهاي جوان سازي صورت و كوچك كننده بيني گمراه كننده است و سبب فريب مردم ميشود، اين تبليغات جنبه علمي ندارد و مردم بايد نسبت به استفاده آنها هوشيار باشند، هيچ كرم يا قرصي نميتواند در جوان سازي صورت كار روشهاي علمي را انجام دهد.
وي ادامه داد: در جوان سازي صورت علاوه بر مباحث جراحي، مباحث غير جراحي مانند تزريق بوتاكس، سيلر و لايه برداري سطحي مطرح است، بنابراين هيچ كرمي نميتواند كارهاي اين موارد را انجام دهد، اما كرمهاي ضد آفتاب ميتوانند در پيشگيري از پيري پوست موثر باشند، متاسفانه برخي مواقع تبليغات مطرح شده عوارض زيادي بر جاي ميگذارند كه لازم است مردم براي استفاده از اين كرمها از منابع علمي تحقيق كنند.
رييس دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت با اشاره به جايگاه ايران در جراحي پلاستيك و زيبايي ، گفت: ايران از اين نظر در جايگاه خوبي قرار دارد، اما لازم است تجربيات در اين زمينه به روز شود و فاصله علمي با مراكز معتبر دنيا كاسته شود.
وي با بيان اينكه در دومين كنگره خاورميانهاي مباحث مربوط به راينولوژي، جراحي پلاستيك بيني و جراحيهاي پلاستيك صورت مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد، ادامه داد: در اين كنگره تمام مشكلات مربوط به بيني اعم از مسايل تنفسي ، مشكلات سينوسها و غيره مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد، همچنين در اين كنگره جديدترين روشهاي آندوسكوپيك بيني، سينوس و قاعده جمجمه مطرح ميشود.
نراقي افزود: پيش از اين بسياري از ضايعات قاعده جمجمه با روشهاي وسيع درمان ميشد، اما در جراحيهاي آندوسكوپي در درمان اين ضايعات از برشهاي بسيار كوچك استفاده ميشود و اين جراحيها با عوارض بسيار كمتر و طول درمان بسيار كوتاهتر مطرح هستند كه سبب ميشود بيمار درد و رنج كمتري داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به جراحيهاي رينو نورو سرجري، افزود: به وسيله اين جراحيها از راه بيني به مغز دسترسي مي يابيم و جراحيهاي مغز انجام ميشود، اين جراحي ها نيز در اين كنگره مورد بحث و برسي قرار ميگيرند، اين جراحيها شايد بيش از10 سال گذشته آغاز شده است، در اين جراحيها از سيستمهاي تصويري با هدايت رايانهاي استفاده ميشود كه باعث پيشرفت درمان تومورها شده و بسيار امنتر از روشهاي گذشته است، به طوريكه اين جراحي به صورت تيمي و با حضور جراحان مغز و اعصاب انجام ميشود.
رييس دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت، افزود: بيماران مبتلا به پركاري تيروئيد دچار بيرون زدگي چشم ميشوند كه اين امر ظاهري نامطلوب را براي بيمار به همراه دارد در روش آندوسكوپي از راه بيني ميتوان چشمها را به داخل كشيد و به اين ترتيب اصلاح بيرون زدگي چشم در بيماران پركاري تيروي انجام شود، همچنين به وسيله اين جراحيها بيماراني كه مجاري اشكيشان بسته شده به جاي برش از راه بيني اين مجاري اصلي باز ميشوند.
وي جراحي پلاستيك بيني را شايع ترين جراحيهاي پلاستيك در ايران عنوان كرد و گفت: لازم است در جراحيهاي پلاستيك بيني جراح از تجربه كافي برخوردار باشد، با توجه به اينكه روشهاي جراحي پلاستيك بيني در سالهاي اخير بسيار تحول يافته است، بايد جراحان و متخصصان اين امر در دورههاي آموزشي شركت كرده و دانش خود را به روز كنند.
به گفته نراقي پيش از اين روشهاي جراحي بيني متكي بر برداشتن بافتها بود كه اين امر سبب ميشد بيني در دراز مدت دچار تغيير شكل شود، به طوريكه بيني دچار افتادگي و يا فرو رفتگي در دو طرف شود، به اين ترتيب علاوه بر ظاهر مصنوعي مشكلات تنفسي زيادي براي بيمار به وجود مي آمد، اما در روشهاي جديد جراحيهاي بيني بافت بيني تقويت ميشود، به اين ترتيب بافتي از بيني خارج نشده، بلكه با روشهاي پيشرفته تغيير شكل در اين بافتها ايجاد ميشود.
وي تاكيد كرد: زيبايي بيني به معني كوچك شدن آن نيست، بلكه ايجاد تناسب با قسمتهاي ديگر است، در روشهاي جديد جراحيهاي پلاستيك بيني علاوه بر حفظ بافتها سعي ميشود بيني به صورت طبيعي بوده و آثار عمل در آن مشاهده نشود، از سوي ديگر حفظ عملكرد بيني در اين روشها بسيار مورد توجه است.
رييس دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت با اشاره به جراحيهاي پلاستيك صورت ادامه داد: در اين كنگره جراحيهاي پلاستيك صورت از چند جنبه مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند، با توجه به افزايش سطح سلامت و بهداشت و همچنين افزايش طول عمر، توجه به زيبايي و جوانتر شدن در دنيا بسيار مطرح شده است، به اين ترتيب بحثهاي جراحيهاي جوان سازي صورت و همچنين تحولات زيادي در روشهاي غير جراحي جوان سازي صورت مانند تزريق بوتاكس و سيلر در دنيا و از جمله ايران رايج شده است كه اين روشهاي غير جراحي سبب كاهش روشهاي جراحي جوان سازي صورت ميشود.
وي افزود: برخي تصور ميكنند كه روشهاي غير جراحي جوان سازي صورت بسيار راحت است و هر فردي ميتواند آن را انجام دهد، اين در حالي است كه اين اعمال به تخصصهاي علمي مربوط به خود نياز دارند و مراجعه به غير متخصصان مشكلات زيادي را در اين زمينه به دنبال دارد، عوارض يك تزريق نامناسب از عوارض يك جراحي بد بسيار بيشتر است و حتي يك تزريق نامناسب ميتواند پوست را بسيار پيرتر از گذشته نشان دهد.
نراقي در ادامه به ترميم ضايعات صورت در تصادفات و همچنين مجروحان جنگي اشاره كرد و گفت: روشهاي ترميمي مختلفي به اين منظور وجود دارد، اما در موارد نادر ممكن است روشهاي ترميمي موجود پاسخگو نباشد، براي افرادي كه قسمتهاي زيادي از صورت خود را از دست دادهاند، طي پنج سال اخير پيوند صورت مطرح شده است و پيوند صورت به تعداد محدودي در دنيا انجام شده است كه ميتواند زندگي افراد را تغيير دهد، البته اين اعمال مشكلات و محدوديتهاي خاص خود را دارند، چرا كه اين اعمال كار تيمي هستند و گاهي براي انجام آن بايد 12 متخصص فعال باشند، در حال حاضر پيوند صورت در چهار كشور جهان مطرح است.
وي گفت: در ايران براي انجام پيوند صورت از نظر توانايي جراحان امكان آن وجود دارد كه به عنوان قطب پيوند جراحي هاي صورت در منطقه مطرح شود، اما به اين منظور بايد شرايط فراهم باشد و اين امر نيازمند كارگروهي و برنامهريزي دقيق است، امكانات سخت افزاري و نرم افزاري اين امر در حال حاضر فراهم است، اما مهمترين مانع مربوط به سيستم كار گروهي در اين اعمال است، چرا كه ايرانيان كمتر عادت به انجام كارها به صورت تيمي دارند و اين گونه اعمال حمايت نهادهاي مختلف را ميطلبد.
رييس دومين كنگره خاورميانهاي راينولوژي و جراحي پلاستيك صورت با اشاره به حضور برجستهترين افراد در زمينه جراحيهاي پلاستيك بيني و صورت در اين كنگره، گفت: در كنگره گذشته كه در مركز همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، يكهزار و500 نفر از 26 كشور جهان شركت كردند.
به گزارش ايسنا، در اين كنگره تنديس و لوح پروفسور فضل اله رضا به سه پيشكسوت گوش، حلق و بيني به ترتيب دكتر محمد حسين عابدي، دكتر هوشنگ بديعي و دكتر محمود اويسي اهداء شد.