مدير ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان با اشاره به اينكه 30 درصد افراد جامعه را كشاورزان تشكيل ميدهند، گفت: سلامت جامعه با پيشرفته بودن هر كشور در ارتباط مستقيم است و در بخش كشاورزي با پنج ميليون بهرهبردار در كشور، رسيدگي به وضعيت بهداشت و بهداشت حرفهيي كشاورزي كار كوچكي نيست.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خوزستان، فرامك عزيز كريمي در نخستين گردهمايي تخصصي مديريت جامع حفاظت از محصول و بهداشت حرفهيي كشاورزي كه در محل آمفي تئاتر جهاد كشاورزي خوزستان برگزار شد، با بيان اين مطلب اظهار كرد: با رويكرد جديدي كه از سالهاي گذشته در زمينه توليد محصول سالم و با هدف توليد محصولات ارگانيك در آينده نزديك شكل گرفته است، اميدواريم بتوانيم در كنار توليد محصول سالم، درجهت بهداشت حرفهيي كشاورزان كه باعث سلامت جامعه روستايي ميشود، اقدامات خوبي انجام دهيم.
وي با اشاره به انعقاد تفاهمنامهاي در سطح كشور بين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و معاونت ترويج و آموزش سازمان تحقيقات وزارت جهاد كشاورزي خاطرنشان كرد: اين تفاهمنامه با اهداف دستيابي به نيروي كار سالم در بستر محيط زيست، بهبود شرايط محيط كاري، ارتقاي سطح فكري، بهبود رفتار سالم و بهبود وضعيت بهداشتي خانوار روستايي بين 2 دستگاه منعقد شده است.
مدير ترويج كشاورزي جهاد كشاورزي خوزستان يادآور شد: در استان خوزستان از سال 84 در جهت توليد محصول سالم در قالب سايتهاي مدرسه در مزرعه (FFS) اقدامات خوبي انجام شد؛ مدرسه در مزرعه يك كلاس مشاركتي است كه در مزرعه و با حضور كارشناسان ادارات ترويج و كشاورزان پيشرو برگزار ميشود و از ابتداي مراحل تهيه زمين و كاشت تا انتها كشاورزان و كارشناسان ادارات ترويج با بازديدهاي مستمرانه محصول و كليه عمليات كاشت، داشت و برداشت و همچنين مبارزه با آفات را پيگيري ميكنند.
عزيز كريمي با بيان اينكه كنترل و كاهش مصرف سموم يكي ديگر از اهداف سايتهاي مبارزه تلفيقي با آفات (IPM) است، اظهار كرد: مبارزه تلفيقي با آفات مهمترين ويژگي و هدف اين سايتها ميباشد. البته در كنار اين، همه مسايل ديگر بصورت مشاركت و پاسخگويي به سوالات كشاورزان مطرح ميشود و در IPM از روشهاي غير شيميايي براي كنترل آفات استفاده ميشود.
وي افزود: در IPM از همه روشها شامل تناوب و كشت مخروط استفاده ميشود تا مصرف سم را به حداقل رسانده و كشاورزي به يك كشاورزي سالم تبديل شود. همچنين در زمينه كنترل بيولوژيك هم با اقدامات خوب صورت گرفته، هم اكنون بيش از 20 انستيتوي توليد حشرات مفيد در استان وجود دارد كه از اين حشرات به جاي سم استفاده ميشود.
مدير ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان با اشاره به اينكه اين كار از سال 84 و در شهر شوش آغاز و اكنون تعداد سايتها به 31 سايت افزايش يافته است، ادامه داد: قرار است در همين سايتها از حضور مسوولان بهداشت حرفهيي در كنار كشاورزان استفاده شود.
عزيز كريمي خاطرنشان كرد: اگر بتوانيم فرهنگ بهداشت و سلامت كشاورزان را ارتقاء دهيم، كشاورزان در زمينه كاهش به حداقل رساندن مصرف سموم توجيه شده و ميتوانيم آمار 30 درصدي سرطانهايي را كه با كشاورزي مرتبط ميدانند حذف كنيم.
وي با بيان اينكه در حال حاضر در مجموع 142 سايت در زمينههاي دام، توليد محصولات زارعي و باغي در استان وجود دارد، تصريح كرد: خوزستان از استانهاي پيشرو در اين زمينه است و همچنين خوزستان كمترين ميزان مصرف سم را در كشور به خود اختصاص داده است.
مدير ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان در زمينه ميزان اثربخشي دورههاي مدرسه در مزرعه (FFS) از ابتدا تاكنون خاطرنشان كرد: 82 درصد از بهرهبرداران شركت در اين جلسات را در حل مشكل توليدي و افزايش مهارت و سطح دانش خود مؤثر دانستهاند.
عزيز كريمي افزود: سلامتي شرط اول هر كاري است و ما خود را در بخش كشاورزي در قبال توليد محصول سالم براي جامعه موظف ميدانيم و بايد پيگير سلامتي و بهداشت حرفهيي كشاورزان باشيم.