سخنگوي وزارت بازرگاني گفت: اصناف يکي از ارکان اصلي هدفمندسازي يارانهها به ويژه تنظيم بازار در زمان اجراي طرح تحول اقتصادي هستند.
سيدعليرضا شجاعي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نقش اصناف را در طرح هدفمند کردن يارانه ها پررنگ دانست و افزود: اصناف در حوزههاي توليد، ذخيرهسازي، توزيع و حوزه نظارت و بازرسي ميتوانند به وزارت بازرگاني کمک کنند.
وي تصريح کرد: اصناف، رسانهها، وزارت بازرگاني، هماهنگي بين دستگاهها و مردم از مهمترين ارکان اجراي طرح هدفمندسازي يارانههاست.
وي ادامه داد: وزرات بازرگاني از سال گذشته عمليات ذخيرهسازي 13 قلم کالاي اساسي را با مباشران بخش خصوصي و برخي از تشکلها و اتحاديهها آغاز کرده و اين کالاها زماني در بازار آزاد خواهد شد که ميزان تقاضاي آنها تغيير کند.
شجاعي با بيان اينکه بسته حمايت از صادرات در دو بخش طراحي شده، افزود: مبلغ 394 ميليارد تومان براي کمک به صادر کنندگاني که در زمان هدفمندکردن يارانهها ممکن است صادراتشان دچار مشکل شود، در نظر گرفته شده است.
وي افزود: در حوزه خدمات فني مهندسي، حدود 57 ميليارد تومان پيشبيني شده که اين مبلغ در قالب تسهيلات با سود پايين در اختيار آنها قرار داده ميشود تا بتوانند رقابت خود را در فضاي صدور خدمات فني مهندسي داشته باشند.
سخنگوي وزارت بازرگاني درباره جلوگيري از احتکار و گرانفروشي اظهار كرد: در وزارت بازرگاني يک بسته نظارت و بازرسي در نظر گرفته شده که از هفته گذشته طرح تشديد آن آغاز شد، در اين طرح با متخلفان برخورد قانوني صورت گرفته و مانورهايي در اين زمينه در سراسر کشور انجام شد.
شجاعي تصريح کرد: تلاش وزارت بازرگاني، تنظيم تعرفهها در زمان اجراي طرح هدفمندسازي يارانههاست به نحوي که کالاهايي که در حال حاضر در داخل رقابت ميکنند با ورود کالاهاي وارداتي متضرر نشوند و بتوانند بازار رقابتي خود را حفظ کنند.