رييس كميته علمي همايش توسعه منابع آب در اهواز بر لزوم بهرهگيري از سيستم اطلاعات جغرافيايي و نقشههاي GIS با هدف پيشگويي درخصوص منابع آب زير زميني و حتي آبهاي سطحي تاكيد كرد.
ميرعباس كمانبدست در حاشيه نخستين همايش ملي توسعه منابع آب كه صبح امروز 25 آبان ماه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اهواز برگزار شد و در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اظهار كرد: در حال حاضر به سمت بحران منابع آب در حال حركت هستيم بنابراين تنها ميتوانيم با معرفي محورهاي موثر درخصوص توسعه منابع آب، همايشهايي برگزار كنيم. اما در ادامه كار لازم است كه مسوولان نيز محورهاي جديد و معرفي شده را مورد توجه قرار دهند.
وي افزود: اهميت برگزاري اين گونه همايشها به دليل اينكه در زمينه منابع آبي با محدوديتهايي رو به رو هستيم، بر كسي پوشيده نيست.
كمانبدست تصريح كرد: در اين همايش با هدف برداشتن يك گام براي معرفي روشهاي توسعه منابع آب، چند محور تحت عنوان سازههاي هيدروليكي، تاثير اقليم در توسعه منابع آب و تاثير رسوب در كاهش منابع آب معرفي شده است.
وي عنوانكرد: بعضي از محورهاي مورد نظر در اين همايش از جمله بررسي تاثير اقليم در توسعه منابع آب محور جديدي است اما موضوعاتي همچون سازههاي هيدروليكي و اهميت رسوب و كنترل آن براي افزايش توسعه منابع آب، بحثهاي نويني است كه ميتوان آنها را در كشور به اجرا رساند.
وي ادامه داد: كاربرد سيستم GIS هماكنون در حال همگاني شدن است كه به كمك آن ميتوان پتانسيلهاي آبهاي زيرزميني را شناسايي و از اين منابع بهترين استفاده را كرد.
او افزود: متاسفانه حتي دانشجويان و اساتيد دانشگاهها به دليل ارتباط سيستم GIS با رايانه از آن دوري ميكنند اما در صورت جا افتادن اين بحث، به نحوي كه كار با اين سيستم جغرافيايي ساده شود، بيشتر ميتوانيم از كاربردهاي آن بهره ببريم. اين سيستم براي شناخت منابع آبي كشور مورد استفاده قرار ميگيرد و در شرف انجام است.
رييس كميته علمي همايش توسعه منابع آب در اهواز گفت: در حال حاضر به دليل اينكه سدهاي متعددي در كشور وجود دارد مساله كنترل رسوب در اين سدها نيز از جايگاه مهمي برخوردار است.