خط توليد پوشش خوراکي محافظ (واکس) ميوه توسط يک شرکت دانش بنيان مستقر در مرکز رشد جامع شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان افتتاح شد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اصفهان، شرکت نانو واحد صنعت پرشيا با طراحي پوشش خوراکي محافظ ميوه که با نام تجاري «کتين سيل» به بازار عرضه ميشود، باعث ايجاد يک لايه بسيار نازک خوراکي، براق و شفاف روي ميوهها ميشود که تنفس و کاهش وزن ميوهها را به گونهاي کنترل ميکند تا باعث تبادل گازهاي مناسب در ميوه شود.
به گفته مديرعامل شرکت نانو واحد صنعت پرشيا، اين محصول با کنترل نرخ تنفس ميوه و جلوگيري از کاهش آب آنها، کيفيت ظاهري و داخلي ميوه، شادابي، طعم و بوي طبيعي ميوه را حفظ ميکند.
فرشيد سهيلي افزود: اين پوشش خوراکي محافظ ميوه منجر به افزايش طول عمر ميوه تا چندين برابر پس از برداشت ميشود و از فاسد شدن داخل ميوهها براي انبارداري و صادرات جلوگيري ميكند.
وي اظهار داشت: مواد اوليه موجود در پوشش خوراکي محافظ ميوه اين شرکت فناورانه از امولسيون، ليپيد(چربي)، پايدارکننده، برنج وعسل است و در نمونههاي خارجي علاوه بر قيمت چهار برابر آن از گوگرد و پليمر که سمي هستند، استفاده شده است.
سهيلي با اشاره به ضد قارچ و ضد باکتري بودن اين پوشش خاطرنشان كرد: از يک کيلوگرم اين محصول خوراکي که با ايجاد يک لايه استريل سطحي موجب جلوگيري از نفوذ ميکروارگانيسمها در مرکبات ميشود، براي يک تن ميوه استفاده ميشود.
شرکت نانو واحد صنعت پرشيا در سال جاري در شهرک علمي وتحقيقاتي اصفهان استقرار يافته و در زمينه شيمي و صنايع شيميايي فعاليت ميکند.