سرمربي تيم ملي فوتبال ايران گفت: در بازي با نيجريه به دنبال ساختن تيم ملي و انجام يك بازي باهيجان و زيبا و در نهايت كسب نتيجه مطلوب هستيم.
افشين قطبي در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دربارهي شرايط آمادهسازي تيم ملي فوتبال ايران براي بازي با نيجريه اظهار كرد: تمرين پرانرژي و شادابي را امروز (يكشنبه) برگزار كرديم و از شرايط فني بازيكنان رضايت داريم. هر زمان كه بازيكنان جديدي را به تيم ملي دعوت ميكنيم، احساس ميكنيم انگيزه و انرژي مضاعفي به خصوص از سوي آنها در تمرين ايجاد ميشود كه اين براي آماده شدن تيم خوب است. در اين اردو هم چنين اتفاقي افتاد.
وي افزود: حضور ذوب آهن در فينال ليگ قهرمانان آسيا و تيم اميد در بازيهاي آسيايي گوانگجو فرصتي را براي ما فراهم كرد تا با تيم نيجريه بازي تداركاتي داشته باشيم و به دليل حضور برخي از بازيكنان در تيم اميد و ذوب آهن بتوانيم به برخي بازيكنان جديد در تيم ملي فرصت دهيم. آنها انگيزه زيادي دارند و ميتوانند خودشان را به مربيان تيم ملي نشان دهند. همان طور كه قبلا هم گفتم درهاي تيم ملي به روي بازيكنان باز است و هر بازيكن باكيفيتي ميتواند در تيم ايران حضور داشته باشد.
قطبي با اشاره به برنامههاي تمريني امروز گفت: فعلا روي ريكاوري بازيكنان تمركز داريم، يك سري جزئيات كوچك در برنامههاي حمله و دفاع را كار كرديم. ضمن اين كه بازيكنان جديد را در پستهاي مختلف امتحان ميكنيم و معتقديم كه اين روند ميتواند براي آينده فوتبال ايران خوب باشد. اين اردو فرصتي شده است تا ما ضعفهاي تيم ملي را بيشتر بررسي كرده و آنها را پوشش دهيم.
قطبي در پاسخ به اين سوال كه نگاه شما به بازي با نيجريه و دستاوردي كه از آن ميخواهيد چيست، به ايسنا گفت: نگاه ما در تمام بازيهاي تداركاتي هميشه ساختن تيم ملي بوده است تا بتوانيم در جام ملتها موفق باشيم. ما هميشه براي پيشرفت و ساختن انرژي ميگذاريم. ميوه اين تلاشها را ميتوانيم با نتايج خوب در جام ملتها به دست آوريم. تمام هدف ما در اين بازي بينالمللي ميتواند در سه عنوان خلاصه شود كه ابتدا ساخت و ساز تيم، دوم ايجاد هيجان در تيم ملي با يك بازي هجومي و زيبا و در نهايت كسب نتيجه خوب خواهد بود. اين سه هدف را در تمام بازيهاي تداركاتي بنا بر موقعيتهاي مختلف پيگيري ميكنيم.
سرمربي تيم ملي گفت: من احساسهاي مختلف از يك بازي تداركاتي دارم. تيم ايران تواناييهاي زيادي دارد. تيم ملي نشان داده كه اگر با آمادگي كامل به ميدان برود، ميتواند با همه تيمهاي دنيا رقابت كند. اگر ما با انرژي و همدلي ايراني بتوانيم بازي كرده و از موقعيتهايمان استفاده كنيم، براي هر تيمي حريفي قدرتمند هستيم. بازي با تيمهاي بزرگ به مليپوشان شجاعت بيشتري ميدهد.
وي تصريح كرد: در تجربههايي كه با تيم كره به دست آوردم، فهميدهام كه بازي با تيمهايي كه در سطح بالايي قرار دارند ميتواند تيم ما را هم بزرگ كند. بايد آن قدر با اين گونه تيمها بازي كرد تا به سطح بازي آنها نزديك شد. قطعا رسيدن به اين هدف زمان ميبرد و به يك باره حاصل نميشود. به شرط آن كه مسير پيشرفت را درست طي كنيم.
قطبي با اشاره به تجربههايش در تيم كره جنوبي ادامه داد: وقتي با تيم كره به مصاف حريفان قدرتمندي ميرفتيم، ابتدا با تفاضل گل قابل توجهي شكست ميخورديم اما بازي به بازي اين تفاضل كمتر شد. تجربه نشان ميدهد نتايج بازي با تيمهاي بزرگ تحت هر شرايطي براي تيمي كه در رده پايينتر قرار دارد مثبت است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا چند هفته قبل از جام ملتها هم حاضريد با تيمهاي بزرگ بازي كنيد و يا اينكه در بازيهاي تداركاتي به دنبال پيروزيهاي پرگل برابر حريفان ضعيف و كسب روحيه براي حضور در جام ملتها هستيد، به ايسنا گفت: اين جا دو نگاه مطرح است؛ مربيان به دنبال حريفاني ميگردند كه آنها را با نتايج سنگين شكست داده و تيمشان را در شرايط روحي خوبي قرار دهند اما من معتقدم حتي پيش از جام ملتها هم ميتوان با تيمهاي بسيار قدرتمند بازي كرد. قبل از جام جهاني 2002 ، كره جنوبي به مصاف تيمهاي فرانسه و انگلستان رفت. ما به فرانسه 3 بر 2 باختيم و با انگلستان به تساوي يك بر يك رسيديم. نتيجه خوب برابر اين تيمها اعتماد به نفس و روحيه فوقالعاده بيشتري را به تيم ميآورد و اگر به آنها ببازيم هم معتقديم از ارزشهاي تيم ما چيزي كم نميشويم. تا زماني كه سرمربي تيم ايران باشم آمادهام در هر زمان با هر تيم بزرگي بازي كنيم و مشكلي از اين بابت نخواهيم داشت. اگر در تاريخ 7 دسامبر (16 آذر) بتوانيم با يك تيم قدرتمند بازي كنيم هم خيلي خوب است.
وي دربارهي خبرهاي برخي روزنامههاي ورزشي مبني بر مذاكره با مربيان خارجي از جمله كلينزمن و دونگا، پاسخ داد: قبلا دربارهي حضورم در تيم ملي مفصل صحبت كردهام. ما با حمايت مردم تيم بسيار خوبي ساختهايم و دوست داريم اين تيم در جام ملتها هم قهرمان شود. من دوست دارم كه اين تيم خوب و آماده شده را به يك مربي باتجربه براي ساختن بيشتر و آمادهسازي جهت جام جهاني 2014 تحويل دهم.
وي در پاسخ به اين سوال كه سرمربي استقلال معتقد است ميلاد ميداودي افت كرده، آيا با نظر او موافقيد و در اين صورت چرا او را به تيم ملي دعوت كرديد، اظهار كرد: قطعا من چيزهايي در ميلاد ديدهام كه او را به تيم ملي دعوت كردهام و هدفم داشتن بازيكنان خوب و قدرتمند در تيم ملي است.
قطبي دربارهي شكست ذوب آهن در فينال ليگ قهرمانان آسيا اظهار كرد: بايد به مجموعه ذوب آهن شامل مديران باشگاه، مربيان، بازيكنان، مسوولان و هواداران آنها تبريك بگويم كه توانستند به فينال ليگ قهرمانان آسيا راه يابند. حضور در اين مقطع از فوتبال بينالمللي براي همه ما افتخار است و تجربه بالايي به اين تيم داد. نكته قابل توجه براي تيمهاي ايراني اين است كه ديدند ثبات كادر فني و كادر بازيكنان و نيز داشتن امكانات خوب در يك باشگاه چگونه ميتواند به نتايج خوب هم منتهي شود. اين نكته براي ما درس بزرگي بود و ميتواند الگوي تيمهاي باشگاهي ما باشد.
قطبي در پاسخ به اين سوال كه آيا حق ذوب آهن نايب قهرماني آسيا بود يا قهرماني، گفت: در فوتبال نميتوانيم بگوييم يك تيم حقش برد بود و يك تيم حقش باخت. بر اساس چيزي كه ما ديديم، سئونگنام توانست 3 گل بزند و ذوب آهن يك گل و در نهايت اين تيم سئونگنام بود كه قهرمان شد.