طلاق در استان تهران 12 درصد بيش از ميانگين کشور است
جام جم آنلاين: مدير کل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي از رشد منفي 8 درصدي ازدواج در استان مازندارن خبر داد و گفت: نسبت طلاق به ازدواج در استان تهران طي سال گذشته 26.5 درصد بوده در حالي که اين ميزان در کل کشور 14.1 درصد بوده است.
سيد حسن موسوي چلک در گفتگو با مهر افزود: براساس آمارهاي جمع آوري شده، در سال گذشته 125هزار و 747 فقره طلاق در کشور به ثبت رسيد در حالي که در سال 87 ، تعداد آن 110 هزار و 510 فقره طلاق بود که اين آمار نشان دهنده رشد13.7 درصدي طلاق در سال 88 است.
وي با اشاره به اينکه در سال گذشته رشد ازدواج کمتر از يک درصد بوده گفت: در سال 88، 890 هزار و 208 فقره ازدواج انجام شد درحالي که در سال قبل آن آمار ازدواج 881 هزار و 592 مورد بوده است.
مدير کل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي تاکيد کرد: در سالهاي 87 و 86 آمار ازدواج 2.1 درصد و آمار طلاق 12 درصد رشد داشت.
رشد منفي 8 درصدي ازدواج در استان مازندران
موسوي با اشاره به اينکه در بسياري از استانها در سال 88 ازدواج رشد منفي داشته گفت: استان آذربايجان شرقي با 3 درصد، آذربايجان غربي با 1.3 درصد، اصفهان با 5.2 درصد ، بوشهر با 5.9 درصد، چهارمحال بختياري با 2.4 درصد، خراسان رضوي با 2.4 درصد، خراسان شمالي با 3.4 درصد، قزوين با 5 درصد، قم با 4 درصد و مازندران نيز با 7 تا 8 درصد رشد منفي ازدواج در سال گذشته مواجه بوده است.
به گفته وي استانهاي همدان، کرمان، کردستان، سمنان، زنجان نيز با رشد منفي در ثبت آمار ازدواج مواجه بوده اند.
اين مقام مسئول در سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه نسبت طلاق به ازدواج سال گذشته کل کشور 14.1 درصد بوده است، افزود: اين درحالي است که سال قبل آن نسبت طلاق به ازدواج 12 درصد بوده است.
به ازاي هر هفت ازدواج يک طلاق
موسوي گفت: براساس آمارهاي موجود در سال گذشته به ازاي هرهفت ازدواج يک طلاق صورت گرفته است در حالي که در سال قبل آن در ازاي هر هشت ازدواج يک طلاق ثبت شده است.
وي با اشاره به اينکه درصد تغييرات طلاق کشور طي سال گذشته 13.7 درصد بوده است تاکيد کرد: درصد تغييرات طلاق در استان يزد 32.2 درصد، گلستان 27.2 درصد، گيلان 25.4 درصد، آذربايجان شرقي 18 درصد، فارس 17.3 درصد ، خراسان شمالي 19 درصد، تهران 16.5 درصد بوده است.
مدير کل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي با بيان اينکه نسبت طلاق به ازدواج در کشور 14.1 درصد بوده است، افزود: استان تهران با 26.5 رتبه اول را دارد و بعد از آن استانهاي قم، خراسان رضوي، کردستان و مازندران قرار دارند.
نقش مهم مراکز مداخله در کاهش آمار طلاق
موسوي به ضرورت همکاري دادگستري براي تقويت مراکز مداخله در خانواده اشاره کرد و گفت: استان کرمانشاه سال 87 رتبه دوم طلاق در کشور را داشت اما در سال گذشته به دليل همکاري خوب دادگستري استان با مراکز مداخله در بحران خانواده بهزيستي به رتبه هشتم رسيد.
به گفته وي، آمادگي کامل داريم براي اينکه تمام افرادي که براي طلاق مراجعه مي کنند به منظور کاهش آمار طلاق قبل از مراجعه به دادگاه به مراکز ما ارجاع داده شوند و همچنين به زوجهايي که طلاق مي گيرند نيز آموزشهايي در خصوص مهارتهاي زندگي بعد از طلاق و نيازهاي اين دوران ارائه شود .
اين مقام مسئول در سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه در سال گذشته 40 هزار نفر به مراکز مداخله در خانواده مراجعه کردند، افزود: چنانچه تمامي افرادي که تقاضاي طلاق دارند به مراکز ما مراجعه کنند در اين صورت آمار طلاق درصد زيادي کاهش پيدا مي کند.
وي گفت: در حال حاضر 127 مرکز مداخله در خانواده در کشور فعال است که با همکاري قوه قضائيه مي توانيم در تمامي استانها اين مراکز را فعال و يا در دادگستريهاي استان مستقر شويم.