عنوان: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ السبت فبراير 20, 2010 8:46 am
همیشه انتخاب بین بد وبدتر آسان است ،اما انتخاب بین چند چیز خوب دشوار... شاعران ایرانی هرکدام سبک های متفاوتی دارند که افکار و احساسات متفاوت را به دنبال خود می کشانند ، و گاهی آنقدر با ما همراه می شوند که احساس میکنیم این شعر برای ما سرده شده... در بین این شاعران بزرگ انتخاب بهترین دشوار است(برای من که اینطور بوده) به همین خاطر خواستم نظرات شما را هم بدانم.
از نظر شما بزرگترین شاعر قرن معاصر(از میان :سهراب سپهری، احمد شاملو ، فروغ فرخزاد،نیما یوشیج،قیصر امین پور ، شهریار ،مهدی اخوان ثالث، پروین اعتصامی و.....) و شاعران قرن های گذشته(از میان :مولانا جلال الدین بلخی، حکیم ابولقاسم فردوسی ،خیام نیشابوری،رودکی سمر قندی، عطار نیشابوری،سعدی شیرازی ، حافظ شیرازی ،و....) کدام اند؟ (دلیلتان را هم بگویید عالیست)
Asheghe_Tanha ORODIST ❤️
تعداد پستها : 450 سن : 36 آدرس : شیراز از ایشان سپاسگزاری شده : 127 امتیاز : 54807 Registration date : 2010-01-24
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ السبت فبراير 20, 2010 10:51 am
از میان شاعران کهن ایران زمین بزرگترین حق را برگردن ما مردم ایران فردوسی خردمند دارد چرا که او آیین ها ، زبان و فرهنگ نیاکان ایران زمین را با شاهنامه به آیندگان منتقل ساخت از این روست که سعدی می گوید : چنین گفت فردوسی پاکزاد ....که رحمت برآن تربت پاک باد
در میان شاعران دوران حاضر هم مهدی اخوان ثالث جایگاه ممتازی دارد چرا که تلفیقی از شعر نو با واژه های زیبا و سره دری را به هم آمیخت . او توانست به شعر نو استحکام بخشد و مسیر اساطری زبان شاهنامه را به نسل امروز منتقل سازد .
تعداد پستها : 93 سن : 43 آدرس : www.youtube.com/Sirmeysam از ایشان سپاسگزاری شده : 48 امتیاز : 54767 Registration date : 2009-12-17
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأحد فبراير 21, 2010 10:31 am
از میان شعرا تاریخ ایران بی شک من جایگاه مولای روم "مولانا جلال الدین محمدبن سلطان العلماء بهاء الدین محمد بن حسین بن احمد خطیبی بکری بلخی رومی" را بی نظیر میدانم. نگاه عرفانی ایشان به ذات هستی، ضرباهنگ دیوان شمس و نگاه ماورائی ایشان به اعتقاد من تکرار نشدنی ست.
در این میان به اعتقاد من مرحوم استاد عبدالحسین زرین کوب را میتوان شاعری (!) توانا نامید. اگر لحظه ای دل دهید و کتاب پله پله تا ملاقات خدا را مطالعه فرمائید، در خواهید یافت که شعر چیزی جز تعریف سنتی آن میتواند باشد. گویی نه شما، بلکه کتاب شما را میخواند.
پاینده ایران
mehrnoosh ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 802 سن : 34 از ایشان سپاسگزاری شده : 118 امتیاز : 59196 Registration date : 2008-10-24
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأحد فبراير 21, 2010 6:10 pm
استاد شهریار ....از میان شاعران معاصر حکیم فردوسی .....از میان شاعران گذشته
Akbar_S
تعداد پستها : 1 سن : 43 از ایشان سپاسگزاری شده : 3 امتیاز : 53864 Registration date : 2010-02-24
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأربعاء فبراير 24, 2010 5:39 pm
از میان شاعران ایران قدیم مولانا قسمتی عظیم از این سرزمین و تمدن هفت هزار ساله است و در معنایی روشنتر کسی است که انسان را به عالم معنا متصل می کند. و از شاعران معاصر کسی را همچون شهریار نمی یابید که در زمان حیات خود مرزها بدرد و شعر و ادبیات خود را آنچنان شیرین به دنیا ارائه دهد و دیگر اینکه با اطمینان کامل می توان گفت که هیچ شاعر در عصر حاضر اثری از خود ارائه نکرده است که یارای برابری با اثرهای نغز و بی بدیل شهریار را داشته باشد.
فرشته بیژنی ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1705 سن : 41 آدرس : Sweden.Stockholm از ایشان سپاسگزاری شده : 484 امتیاز : 63989 Registration date : 2008-10-26
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأربعاء فبراير 24, 2010 6:17 pm
ممنون از سانی جون به خاطر طرح این موضع همیشه داغ در بین ایرانیان قدیم و جدید .
من شاهنامه را بزرگترین اثر تاریخ ایران می دانم پس از فردوسی هم خیام
در دوران معاصر هم به نظرم سیمین بهبهانی و فریدون مشیری بهترین ها هستند .
Kamran Arya کاربر حرفه ایی انجمن
تعداد پستها : 69 سن : 48 آدرس : استامبول از ایشان سپاسگزاری شده : 28 امتیاز : 58965 Registration date : 2008-10-23
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الخميس فبراير 25, 2010 1:44 am
فردوسی بزرگ + استاد اخوان ثالث (م . امید) + همه شاعران و ادیبان ایران زمین روانشان شاد
+ +
مرتضی آشتیانی ادمین انجمن
تعداد پستها : 495 سن : 44 از ایشان سپاسگزاری شده : 48 امتیاز : 58895 Registration date : 2008-10-27
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الخميس فبراير 25, 2010 4:01 pm
این یکی از سخت ترین پرسش های همیشه عمر من بوده
به نظرم فردوسی ، سعدی ، خیام ، رودکی بهترینهای تاریخ ما هستند
سیمین بهبهانی ، استاد اخوان ثالث و نیما یوشیج هم از معاصرین
بامداد ORODIST
تعداد پستها : 121 آدرس : تهران از ایشان سپاسگزاری شده : 10 امتیاز : 55579 Registration date : 2010-01-11
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الخميس فبراير 25, 2010 11:41 pm
1. لسان الغيب خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي
2. اسطوره ي شجاعت و مقاومت ستاره ي آسمان ادبيات پارسي زنده ياد احمد شاملو
مهران عبدالهی مدیر ارشد انجمن ( مشاهیر )
تعداد پستها : 1334 سن : 49 از ایشان سپاسگزاری شده : 328 امتیاز : 60932 Registration date : 2008-10-30
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الجمعة فبراير 26, 2010 4:49 am
چه کسی بالاتر از حکیم فردوسی در تاریخ شعر و زبان فارسی وجود دارد ؟
از متاخرین هم استاد مهدی اخوان ثالث و سیمین بهبهانی سرآمد روزگار هستند
TIRDAD
تعداد پستها : 1 از ایشان سپاسگزاری شده : 2 امتیاز : 53833 Registration date : 2010-02-27
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ السبت فبراير 27, 2010 10:37 am
فردوسی بزرگ
ashk ORODIST
تعداد پستها : 116 سن : 43 آدرس : مراغه از ایشان سپاسگزاری شده : 14 امتیاز : 58852 Registration date : 2008-10-23
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ السبت فبراير 27, 2010 8:11 pm
با سلام به همه دوستان به خصوص خانم سانی مدیر دانای بخش ادبیات من هم همچون تیرداد عزیز جایگاه فردوسی را بالاتر از همه می دانم نخست آنکه زبان فارسی ما را از گزند زبانهای مهاجم در امان داشت دوم آنکه بخش اعظم تاریخ ، هویت و فرهنگ ایرانیان در ادوار و مختلف تاریخ پیش از اسلام را به ما هدیه نمود . سوم آنکه اساطیر ما را زنده کرد و مقدمه استقلال واقعی ایران از شر خلیفه بغداد گشت .
از شاعران حال حاضر هم اساتید اخوان ثالث ، سیمین بهبهانی و فرزانه شیدا را بیشتر می پسندم .
مهمان مهمان
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأربعاء مارس 03, 2010 1:05 pm
Noshin ناظم ارشد انجمن
تعداد پستها : 794 سن : 29 از ایشان سپاسگزاری شده : 113 امتیاز : 61116 Registration date : 2008-11-14
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الأربعاء مارس 03, 2010 4:37 pm
تعداد پستها : 93 سن : 43 آدرس : www.youtube.com/Sirmeysam از ایشان سپاسگزاری شده : 48 امتیاز : 54767 Registration date : 2009-12-17
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الخميس مارس 04, 2010 4:20 pm
درود بر همه عاشقان پارس و زبان پارسی
پاینده ایران
?????? ? مهمان
عنوان: ارد بزرگ الخميس مارس 04, 2010 6:08 pm
ممنونم سانی جان
شیروان شناسی - ارد بزگ افتخارشیروان
نوشته شده توسط محمد سیاح
دوشنبه ، 10 اسفند 1388 ، 10:28
برای دیدن پوستر شعر ارد بزرگ استاد فرزانه شیدا در اندازه بزرگ بر روی تصویر بالا کلیک کنید
اُرد بزرگ
دراین دنیای وانفسا
گهی ویران گهی شیدا
گهی آواره ی دهری
گهی جا مانده در دنیا
رهم تاریک و گه خاموش
نه گرمی های یک آغوش
چه افسرده رهی رفتم
به قلبی خسته و مدهوش
نه نوری در ره تارم
نه شمعی در شب زارم
نه مهری تا که جان گیرد
درآن قلب ِ گرفتارم
دراین ره وه چه بیهوده
نه دلخوش یا که آسوده
رهی رفتم , بسی گُمره
به دل صد غصه آلوده
بناگه نور رخشانی
توگوئی در زمستانی
بدل گرمیِ بودن داد
به دل زآن درد و ویرانی
از او بس پرس وجو کردم
ز او دل زیرورو کردم
به عشقی با کلام او
به" شیدائی "چه خو کردم
کلامش آسمانی بود
چو اکسیر جوانی بود
به نامش " زندگانی " بود
و " نام او جهانی" بود
سخن از "مرد " دوران است
چو فکرش مایه ی جان است
میان هرکلام او
تو گوئی راز پنهان است
در این دنیا دراین برزن
ز نام "او" بگو با من
بخوان" اندیشه ی" او را
به عشق دل, ز جان و تن
بگو: " اُرد بزرگ " ما
چه می گوید در این دنیا
"کلامِ او" چو آئین است
سخن در هر سخن گویا
سخن؛ حرفِ منو ما نیست
سخن ,از رنجِ فردا نیست
سخن," اندیشه ای ناب "است
چنین "اندیشه "هرجا نیست
کلامش روح جاویدان
وجودش مظهر ایمان
خدای فکر و اندیشه
به نام " اُرد" این ایران
کلامش روح هر شادی
به ویرانی چو" آبادی"
بخوان در هر کلام او
پیام سرخ "آزادی"
simin ORODIST
تعداد پستها : 135 آدرس : تهران از ایشان سپاسگزاری شده : 9 امتیاز : 58629 Registration date : 2008-12-16
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ السبت مارس 06, 2010 4:42 am
فردوسی توسی و استاد اخوان ثالث
مهمان مهمان
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الإثنين مايو 24, 2010 3:05 am
مولانا ، فردوسی ،حافظ و سعدی ارکان چهارگانه ی شعر پارسی
فرشته بیژنی ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1705 سن : 41 آدرس : Sweden.Stockholm از ایشان سپاسگزاری شده : 484 امتیاز : 63989 Registration date : 2008-10-26
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الإثنين مايو 24, 2010 4:01 am
یک ایرانی :
-اگر بخواهم درست سخن گفتن را بیاموزم ! شاهنامه فردوسی را می خوانم
- اگر بخواهم برای معشوق نکته ایی بنگارم ! سروده های مولانا جلال الدین بلخی را خواهم گفت
- اگر بخواهم نصیحت کنم ! اشعار سعدی شیرازی ، سخنم خواهد بود
- اگر بخواهم ندایی غیبی را بشنوم ! غزلیات خواجه حافظ شیرازی را خواهم خواند
- اگر بخواهم پندی دهم ! سخنان بزرگمهر حکیم را بکار خواهم گرفت
- اگر بخواهم ارزش فرهنگ ، میهن و ایران را بدانم ! کتاب سرخ ارد بزرگ را خواهم خواند
- اگر بخواهم خاطره ایی جاودانه داشته باشم ! به دیدار پاسارگاد و تخت جمشید خواهم رفت
- اگر بخواهم غرورم را باز یابم ! به دیدار نادرشاه افشار و باغ نادری خواهم رفت
- اگر بخواهم ارزش دانش و ادب را بدانم ! به دیدار خیام نیشابوری خواهم رفت
- اگر بخواهم وسعت ایران را ببینم ! نقشه هخامنشیان و اشکانیان و ساسانیان را خواهم دید
- اگر بخواهم داستانی بازگویم ! داستان های تاریخی بانو یاسمین آتشی را خواهم گفت
- اگر بخواهم قدرت خون آریایی ایرانیان را نشان دهم ! داستان پسرک سیزده ساله ایی را خواهم گفت که برای نجات خرمشهر ایران ، خود را به زیر تانگ افکند . داستان حسین فهمیده ...
زیبا ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1110 از ایشان سپاسگزاری شده : 479 امتیاز : 64710 Registration date : 2010-01-22
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الثلاثاء مايو 25, 2010 2:29 am
حکیم فردوسی
saeed22 کاربر انجمن
تعداد پستها : 24 از ایشان سپاسگزاری شده : 8 امتیاز : 55781 Registration date : 2009-08-31
عنوان: رد: از دیدگاه شما برجسته ترین شاعر ایرانی کیست؟ الثلاثاء يونيو 01, 2010 9:51 pm