محققان دانشگاه كلمبيا موفق به كشف شيوه اي جديد در درمان بيماري Keratoconu نوعي بيماري چشمي شدند كه به نسبت روش هاي رايج تاثير بيشتري بر درمان بيماري خواهد گذاشت.
بيماري كراتوكانس«Keratoconus » نوعي اختلال در سيستم بينايي است كه از هر 435 نفر انسان در سنين 10 الي 20 سالگي در جهان يك نفر به آن مبتلا شده و با كاهش توانايي ديد روبرو مي شوند.
اين بيماري در اثر رقيق و سخت شدن قرنيه چشم و مخروطي شدن كره چشم به وجود مي آيد و سبب بروز اختلالاتي شديد در فرد مي شود كه گاهي اوقات تنها با استفاده از لنزهاي طبي قابل درمان خواهد بود.
به گفته پزشكان فعاليت هاي روزانه باعث تجميع فيبرها در قرنيه چشم شده و باعث ايجاد ديواره اي محافظتي مابين قرنيه و لايه هاي بيروني چشم خواهد شد كه متخصصان همين پديده سخت شدن قرنيه چشم را باعث بروز اين بيماري مي دانند.
متخصصان سازمان چشم پزشكي دانشگاه كلمبيا با بررسي هاي فراوان بر روي شيوه هاي درماني ممكن اين بيماري اعلام كردند كه استفاده از ذرات نيتريت سديم مي تواند در درمان اين بيماري موثر واقع شود.
شيوه هاي قديمي درمان اين بيماري نيازمند شكافته شدن لايه هاي بالايي قرنيه چشم با استفاده از اشعه ماوراءبنفش بود كه به دليل تاثيرات منفي اين اشعه بر روي بينايي استفاده از آن با موافقت سازمان هاي مختلف روبرو نشد.
به گفته محققان شيوه جديد بسيار كاربردي تر و موثرتر خواهد بود زيرا محلول نيتريت سديم به راحتي به لايه هاي قرنيه نفوذ كرده و اختلالات آن را درمان مي كند. همچنين بيماران مي توانند با استفاده از اين محلول به راحتي و در منزل به درمان چشم خود بپردازند.
براساس گزارش نيوساينتيست از اين دارو مي توان در تثبيت و تنظيم ميزان ديد در افرادي كه به نزديك بيني شديد دچارند نيز سود جست.