محققان موسسه سيستمهاي هوشمند در لوزان با الهام از حركت حشراتي مانند ملخ موفق به ساخت كوچكترين روبات جهنده جهان شدند.
محققان سوئيسي كوچكترين روبات كاوشگر جهان را براي رفع مشكل روبات هايي كه به طور رايج براي كاوش و جستجو در طبيعت مورد استفاده قرار مي گيرند، توليد كردند.
روباتهاي كوچك معمولا براي پيمودن مسيرهاي پر مانع با مشكل روبرو بوده و زمان زيادي را صرف خواهند كرد. براي حل اين مشكل محققان به طبيعت روي آورده و با الهام از ساختار بدني جيرجيرك ها و ملخها كوچكترين روبات جهنده جهان را ساختند.
با بررسي حركات اين حشرات، محققان دريافتند كه اين دوگونه قادرند مسافتي در حدود 95 سانتيمتر را روي زمين ناهموار تنها با استفاده از يك جهش، طي كنند در حالي كه طي اين مسافت با راه رفتن، زمان بيشتري مي گيرد.
براساس اين مشاهدات، محققان روبات كوچكي را ابداع كردند كه با استفاده از دو پاي فنري كه نيروي آن از موتورهايي مشابه موتور لرزاننده گوشي هاي همراه، تامين مي شود قادر خواهند بود تا ارتفاع 2 متر و 40سانتي متري به بالا بجهند.
اين روبات فقط 5سانتيمتر طول و 7 گرم وزن دارد و قادر به حمل تجهيزاتي از قبيل حسگرها و دوربيني به اندازه نيمي از وزن خود است.
به گفته محققان اين روبات در حال حاضر در مرحله فرود آمدن روي زمين با مشكلاتي مواجه بوده كه در حال تكميل است. محققان قصد دارند تا سال آينده با افزودن بالهايي كوچك به اين روبات فرود ايمن آن را بر زمين ممكن كنند.
براساس گزارش پاپ ساينس، هدف از ابداع اين ابزار كوچك، استفاده از آن در تحت نظر گرفتن شرايط محيط زيست، حفاظت از گياهان در مقابل تاخت و تاز ملخ ها و همچنين جستجو و كاوش افراد گم شده است.