رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور از تشكيل «كميته ويژه ساماندهي حمل و نقل و ترافيك تهران» خبر داد.
سردار محمد رويانيان با اشاره به اينكه طي 4 سال گذشته تعداد خودروهاي تهران 2 برابر شده و متأسفانه كماكان اين روند صعودي بي وقفه ادامه دارد افزود: در حال حاضر 3 ميليون خودرو و 2 ميليون موتورسيكلت در پايتخت داريم در حالي كه تنها 250 هزار پاركينگ براي اين خودروها وجود دارد!
وي با بيان اينكه ترافيك در كلانشهر تهران به معضلي اجتماعي براي پايتخت نشينان تبديل شده است گفت: اين وضعيت محصول عدم توجه لازم به زيرساخت ها و مديريت عرضه و تقاضاي سفر طي ده ها سال گذشته بوده است. به شكلي كه از 500 كيلومتر بزرگراهي كه بايد در سال 1368 در تهران احداث مي شد، در حال حاضر با گذشت 20 سال تنها 300 كيلومتر بزرگراه داريم. از سوي ديگر ورود سالانه بيش از 400 هزار خودرو به خيابانهاي پايتخت و عدم توسعه زيرساخت ها متناسب با ورود خودروها موجب شده كه هر روز از سطح معابر به دليل افزايش پاركهاي حاشيه اي كاسته شود كه اين روند معكوس همچنان ادامه دارد.
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور با اشاره به اين كه روزانه 15 ميليون سفر در تهران رخ مي دهد، افزود: ستاد حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت كشور در راستاي مواد 7 و 9 آيين نامه اجرايي قانون توسعه حمل و نقل و سوخت و به منظور ساماندهي منطقي و اصولي حمل و نقل عمومي در تهران و ترافيك آزار دهنده اين كلانشهر، كميته اي ويژه ساماندهي حمل و نقل و ترافيك پايتخت را در وزارت كشور و به مسئوليت شوراي عالي ترافيكي و با استفاده از وظايف سازمان شهرداري ها تشكيل مي دهد.
وي تصريح كرد: اين كميته بايد كليه اقدامات كوتاه مدت و برنامه هاي سالانه را براي تحقق اهداف قانون توسعه حمل و نقل و سوخت تا سال 1391 تهيه، تدوين و ضمن انعكاس به ستاد به مرحله اجرا درآورد.
سردار رويانيان خاطرنشان كرد: حمايت هاي مالي خارج از توان دستگاه هاي مسئول و نيازمندي در تصويب مقررات و قوانين مورد نياز اين كميته، توسط ستاد حمل و نقل و سوخت كشور پيگيري و تصويب مي شود.
وي گفت: اعضاي كميته ويژه ساماندهي حمل و نقل و ترافيك تهران شامل استانداري، شوراي شهر، شهرداري، پليس راهور، محيط زيست و ساير دستگاههاي ذيربط خواهد بود.
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور يكي از اقدامات مهم اين كميته را ساماندهي و واگذاري كامل مديريت حمل و نقل عمومي بار و مسافر در تهران و حومه به شهرداري تهران عنوان كرد و گفت: از سوي ديگر اين كميته موظف است توسعه حمل و نقل عمومي را در تهران به اهداف قانون جامع حمل و نقل و سوخت برساند.
وي افزود: بدين ترتيب كميته ويژه ساماندهي حمل و نقل و ترافيك تهران ملزم است سهم قطار شهري از حمل و نقل عمومي پايتخت را به 30 درصد، حمل و نقل زميني شامل اتوبوس، ميني بوس و ميدل باس را به 25 درصد و شبكه تاكسيراني را به 20 درصد در ابتداي سال 1391 برساند.
به گزارش ايسنا، سردار رويانيان ايجاد سامانه هوشمند مديريت حمل و نقل با تكيه بر مديريت عرضه و تقاضا و ايجاد شبكه حمل و نقل تركيبي را از ديگر وظايف اين كميته عنوان كرد و گفت: همچنين توسعه دولت الكترونيك، اصلاح كاربري و آمايش صحيح مراكز خدمات دهي به منظور كاهش تقاضاي سفر و ايجاد امكان توسعه جايگاه هاي سوخت در مناطق فاقد جايگاه و آماده سازي بستر لازم براي وزارت نفت جهت ايجاد جايگاه هاي جديد نيز از ديگر وظايف اين كميته است.
وي با اشاره به اينكه كميته ويژه ساماندهي حمل و نقل و ترافيك تهران موظف است نسبت به ايجاد سامانه مكانيزه كنترل ترافيك اقدام كند، افزود: اين كميته همچنين كليه اقدامات ضربتي و كوتاه مدت در بخشهاي عمراني، مديريتي تقاطع ها و تقويت پليس از طريق IT و آموزش شهروندان و ... را نيز به طور ويژه پيگيري مي كند.
رئيس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور در پايان با تأكيد بر اينكه تمامي دلسوزان ترافيك بايد تلاش كنند تا از افزايش بار رواني معضل ترافيك پايتخت بكاهند، افزود: از تمامي مسئولان و دستگاه هاي ذيربط مي خواهيم به جاي انجام مصاحبه ها كه موجب افزايش نگراني مردم مي شود اين ستاد را در حل مشكل ترافيك تهران ياري كنند.