زنجان- خبرنگار كيهان:
چهارمين جشنواره ملي آش و آشپزي ايراني در زنجان برگزار مي شود.
اين جشنواره از چهارده آبان به مدت يك هفته در محوطه پارك ملت با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، شهرداري زنجان و مؤسسه فرهنگي و هنري طريقت نور اشراق برپا مي شود.
در جشنواره امسال در ساختاري جديد شركت كنندگان مي توانند در دو بخش آزاد و موضوعي به رقابت بپردازند، در بخش اول آشپزها در منزل اقدام به طبخ كرده و در ساعتي معين در محل جشنواره حضور پيدا مي كنند و در بخش موضوعي نيز مواد لازم براي پخت آش توسط دبيرخانه به آنها ارائه و در مدت زمان 200 دقيقه بايد غذاي موضوع مسابقه آماده شود.
در اين نمايشگاه 220 غرفه برپا خواهد بود كه 160 غرفه براي ارائه صنايع دستي استان هاي مختلف براي ارائه سوغات هاي محلي و صنايع غذايي به معرض نمايش و فروش درنظر گرفته شده است.
برخلاف سال هاي گذشته در اين غرفه ها فقط صنايع دستي مختص ايران عرضه خواهد شد و در 20 غرفه آش پخته و به فروش مي رسد، 10 غرفه نيز براي مسابقات، پنج غرفه جهت ارائه مجلات مربوط به غذا و آشپزي و 25 غرفه نيز براي سازمان هاي ميراث فرهنگي درنظر گرفته شده است. بنابه اظهار مسئولان نمايشگاه در 25 غرفه سفره هاي رنگي ايراني كه هركدام نماد يكي از مناسبت هاي كهن، مناسبت هاي ملي، ديني و مذهبي، قومي و قبيله اي و سوغات هاي ممتاز و مخصوص و شناسنامه دار ملي در معرض ديد بازديدكنندگان قرار خواهد گرفت.