حمیده ناصری ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1569 سن : 32 آدرس : Sida, Valhallavägen, Stockholm Sweden از ایشان سپاسگزاری شده : 154 امتیاز : 64433 Registration date : 2008-11-13
| عنوان: ناگفتههاي افشين قطبي از فوتبال ايران الجمعة نوفمبر 21, 2008 2:03 pm | |
| بررسي و تحليل چگونگي آمدن و نحوه رفتن افشين قطبي در فوتبال ايران در كنار سخنان دغدغهآميز و نگرانيهاي او در فصل دوم حضورش در پرسپوليس، شايد بتواند نتايجي را در بهبود شرايط آشفته بازار فوتبال ايران داشته باشد. شرايطي که ادامه آن به هيچ وجه به نفع ورزش و فوتبال نيست.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افشين قطبي، مربي فوتبالي كه سالها از وطن دور بود و در كنار مربيان بزرگي همچون "گاس هيدينگ" با علم روز فوتبال آشنا شده بود، با حضور در ايران، يك ساله توانست از فردي ناشناس و گمنام براي هواداران فوتبال به امپراطوري تبديل شود كه سرخ پوشان همچون سربازان لشگري پيروز در روزهاي موفقشان نام او را حتي در خيابانها فرياد بكشند.
او با نخستين حضورش در ايران به عنوان سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس نشان داد كه ميتواند فعل خواستن را صرف و به هدف نهايي خود – هر چند سخت – دست پيدا كند.
قطبي در فصل نخست حضور در فوتبال ايران، قاطع و مصمم تيمش را پيش برد و با پيشه كردن اخلاق مداري در فوتبال، از خود شخصيتي كم نظير براي علاقهمندان به فوتبال ايران ساخت.
مجموعهي همهي اين عوامل که به قهرماني پرسپوليس در ليگ فوتبال ايران ختم شد، قطبي را تا جايي رساند كه بسياري از كارشناسان و نزديكان فوتبال ايران او را شايسته هدايت تيم ملي دانسته و حتي تا پاي امضاي قرارداد سرمربيگري تيم ملي هم رفت!
او پس از كسب اين محبوبيت و جايگاه، درحالي كه سرمربيگري تيم ملي فوتبال ايران به علي دايي رسيد، ايران را ترك كرد، اما روي دوم سكهي افشين قطبي زماني بود كه دوباره با اصرارهاي مسوولان باشگاه پرسپوليس به ايران آمد.
اما، اين بار همه چيز متفاوت بود. حاشيه پس از حاشيه و اتفاق پس از اتفاق در كنار برخي رفتارهاي نادرست سرمربي، كار را به جايي كشانده بود كه افشين قطبي كه به بيان جملات مثبت معروف بود، پيوسته از دغدغهها و نگرانيهايش در فوتبال ايران سخت ميگفت.
به گزارش ايسنا؛ وي در آخرين گفتوگويش پيش از استعفا اظهاركرد:« پيش از آمدنم به ايران مسوولان پرسپوليس وعدههاي زيادي به ما داده بودند، اما متاسفانه شرايط خوبي براي ما ايجاد نشد. آنها قول داده بودند وضعيتي را ايجاد كنند كه شرايط براي قهرماني پرسپوليس در ايران و آسيا فراهم باشد، اما در نهايت چه چيزي براي ما فراهم كردند. هنوز محل تمرين ما يك دوش هم ندارد. بازيكنان ما تنها يك دست لباس دارند. اين به هيچ وجه براي تيمي كه ميخواهد قهرمان آسيا شود، مناسب نيست. مسوولان باشگاه پيش از قطعي شدن حضور مجددم در پرسپوليس، صحبتهاي ديگري ميكردند، اما اين امكانات فراهم نشد. متاسفانه اين شرايط در شان باشگاه بزرگ پرسپوليس نيست.»
افشين قطبي از جمله مربيان فوتبال ايران در فصل پيش بود كه كمتر به اشتباههاي داوري اشاره كرد و داوران را به باد انتقاد ميگرفت. اما يكي از بزرگترين دغدغههاي قطبي در دومين فصل حضورش در ايران، مشكلات داوري بود. وي در اين رابطه ميگويد:« تا اينجاي كار 13 امتياز پرسپوليس به خاطر اشتباهات داوري كم شده است. در بازي مقابل استقلال، ذوب آهن، مس و.... داوران پنالتيهاي ما نگرفتند يا اينكه آفسايد حريف را به اشتباه تشخيص مي دادند. واقعا من نميدانم چرا همهي اين مشكلات در پرسپوليس است. چرا وقتي باشگاهي ميخواهد ITC يك بازيكن را بگيرد يك هفته هم طول نميكشد، اما ما براي گرفتن ITC بازيكنانمان مجبوريم يك تا دو ماه منتظر باشيم.»
سرمربي مستعفي تيم فوتبال پرسپوليس تهران در بخش ديگري از صحبتهايش به بازي با آبروي انسان در سيستم مديريتي فوتبال ايران اشاره ميكند:« امسال كميته انضباطي من را دو بار دعوت كرده است. من به اين كميته رفتهام. اتاق كميته انضباطي پر از دوربينها و خبرنگاران مختلف است. اما در نهايت فردي كه به من اتهام زده در جلسه حاضر نميشود و مسوولان كميته انضباطي هم ميگويند چون كسي كه به شما اتهام زده، نيامده شما تبرئه ميشويد! اين بازي كردن با آبروي يك انسان نيست؟ وقتي اين همه اتفاق را عليه خودم و پرسپوليس ميبينم، فكر ميكنم كه شايد قصد و غرضي در ميان باشد.»
اما اوج انتقادها به افشين قطبي در فصل جاري از هنگامي شروع شد كه "دوكارمو"ي برزيلي توپهاي مقابل دروازه حريفان را خراب ميكرد و روي عصاب هواداران راه ميرفت! نوک پيکان انتقادها هم به سوي قطبي بود که به سختي او را حمايت مي کرد. اين بازيكن كه به عنوان يكي از فوتباليستهاي سابق دسته اول برزيل به ايران ترانسفر شده بود، سوژهي اصلي رسانهها در هفته اخير هم بوده است. البته سوق دادن موضوع آمدن دوكارمو به ايران به همراه دستيار برزيلي قطبي به نام "ماركو" و موضوع دلالي در فوتبال، مواردي بود كه كاسه صبر قطبي را حسابي لبريز كرده بود. وي در اين رابطه خاطرنشان كرد:« برخي از روزنامهها در ايران هرچه ميخواهند مينويسند. اين جا شرايط مطلوبي وجود ندارد. در ايران به راحتي با آبروي مردم بازي ميشود و روزنامهها اجازه پيدا ميكنند كه به زندگي شخصي افراد وارد شوند. شما ديديد كه در ايران چه بلايي سر "دوكارمو" و "ماركو" آوردند. ماركو مربياي بود كه در دو دوره جام جهاني برروي نيمكت كره جنوبي نشسته بود و از بسياري از مربيان كنوني ايران كارنامهي بهتري داشت. دوكارمو را هم ببينيد در اين اواخر در چه بلاتكليفي قرار داشت. من ميگويم اگر او را نميخواستيم بايد زودتر تكليفش را مشخص ميكرديم. او از فضايي متفاوت وارد ايران شد. ما او را به يك هتل برديم و هنگامي كه ميخواست از ايران برود، به دليل بدهيهاي باشگاه به هتل، گذرنامهاش را تحويل نميدادند. اين درست نبود كه چنين رفتاري با يك خارجي كنند. اين جا آبروي كشور در ميان است.»
و آخرين حرفهاي قطبي چنين بود: «در سال گذشته ما قهرمان ليگ ايران شديم. چه اتفاق جديدي در فوتبال افتاد؟ چرا ليگ نظم و انضباط پيدا نكرد؟ ميخواهم بپرسم كه پس از قهرماني باشكوه پرسپوليس در فصل گذشته، چه اتفاقي در ليگ ايران افتاد؟ چه تحولي به وجود آمد؟ من اميدوارم كه نه براي من و نه براي پرسپوليس، اما براي كل فوتبال كشور كاري انجام شود كه در آينده تحولي شاهد باشيم. من هر جا كه بروم و اگر موفق باشم، باعث افتخار ايران است. من ايرانيام و ايران را دوست دارم و هر كجا كه بروم با قلب ايرانيام كار ميكنم.»
اما افشين قطبي در كنار همهي نكات مثبت و منفي كه براي فوتبال ايران داشت، رفتنش از فوتبال درسي بزرگ را داشت. درسي كه ميشود نامش را "شكستن نقاب مصلحت انديشيها" دانست. نقابي که دربين مسئولان ورزش و حتي سرمربيان تيم هاي ايران وجود دارد. سال ها است که تعدادي مربيان معدود در فوتبال ايران در چرخهاي به دور باشگاه هاي مختلف مي گردند و بدون اشاره عمقي به مشکلات، تا پايان فصل درباشگاه خود سرميکنند ودر نهايت با اتمام قرارداد به باشگاهي ديگر مي روند. اما به راستي کداميک از مربيان فوتبال ايران تاکنون اين گونه جسارت پيدا کردهاند که براي مقابله با مشکلات چنين برخورد کنند؟ مشکلات فوتبال ايران هم اکنون ادامه اين چرخه باطل در فوتبال است. چرخه اي که به هيچ وجه به نفع فوتبال ايران نيست. | |
|