۱۸نکته کلیدی گزارش البرادعی؟ فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز و تحت نظارت کامل آژانس است
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران- ایرنا چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۲۲:۱۶
تهران - محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر چهار شنبه به وقت وین، گزارش چهار صفحه ای خود از فعالیت های هسته ای ایران را در اختیار ۳۵عضو شورای حکام آژانس قرار داد که حاوی نکات مثبت و ارزنده ای در تایید فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران است . به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود از انجام ۲۰بازرسی سرزده از تاسیسات هسته ای نطنز در هفت ماه اخیر خبر داده و اعلام کرده است که تمامی فعالیت ها و مواد هسته ای این تاسیسات تحت نظارت دوربینها، بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
۱۸نکته کلیدی این گزارش به شرح ذیل است:
نکته اول:
در پاراگراف ۲گزارش آمده است: - همه مواد هسته ای در تاسیسات نطنز و همچنین همه زنجیره های سانتریفیوژ نصب شده، تحت نظارت دوربین ها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
نکته دوم:
در پاراگراف ۳آمده است : تمامی مواد هسته ای کارخانه ازمایشی غنی سازی سوخت نطنز و همچنین محدوده زنجیره های سانتریفیوژها، تحت نظارت دوربین ها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد .
نکته سوم:
در پاراگراف ۴آمده است : - نتایج نمونه برداری های محیطی از کارخانه غنی سازی سوخت نطنز و کارخانه آزمایشی آن و همچنین گزارشات فعالیت کارخانه غنی سازی سوخت نطنز، تا امروز، نشان می دهد که این کارخانه ها، طبق آنچه اظهار شده است، در حال فعالیت هستند .
نکته چهارم :
در پاراگراف ۴همچنین آمده است : از مارس ۲۰۰۷تا کنون ۲۰بازرسی سرزده و بدون اطلاع قبلی از کارخانه غنی سازی سوخت نطنز انجام شده است .
نکته پنجم :
در پاراگراف ۵آمده است : در ۲۶اکتبر ،۲۰۰۸ایران پرسشنامه اطلاعات طراحی کارخانه غنی سازی سوخت نطنز و کارخانه آزمایشی آن را به آژانس ارائه داده است.
نکته ششم:
در پاراگراف ۶آمده است : آژانس به نظارت بر کاربرد و ساخت سلولهای داغ در رآکتور تحقیقاتی تهران و تاسیسات چند منظوره از طریق بازرسی ها و راستی آزمائی اطلاعات طراحی ادامه داده است.
نکته هفتم:
همچنین در پاراگراف ۶آمده است : هیچ نشانه ای از وجود فعالیت های مرتبط با باز فرآوری در تاسیسات هسته ای وجود ندارد.
نکته هشتم:
در پاراگراف ۷آمده است : در ۱۳آگوست ۲۰۰۸آژانس در تاسیسات ساخت سوخت، بازرسی فیزیکی از موجودی آن بعمل آورده است، نتایج آن بازرسی با آنچه ایران اعلام داشته است، مطابقت دارد.
نکته نهم:
همچنین در پاراگراف ۷آمده است : آژانس، از تاسیسات ساخت سوخت در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۸بازرسی بعمل آورده است، هیچ تغییری در وضعیت ساخت تاسیسات از بازدید قبلی در ماه می ۲۰۰۸مشاهده نکرد.
نکته دهم:
در پاراگراف ۸آمده است : آژانس بر نظارت خود بر وضعیت کارخانه تولید آب سنگین از طریق تصاویر ماهواره ای ادامه داده است .
نکته یازدهم:
در پاراگراف ۹آمده است : آژانس بر نظارت خود بر وضعیت رآکتور آب سنگین اراک از طریق تصاویر ماهواره ای ادامه داده است .
نکته دوازدهم:
در پاراگراف ۱۰آمده است : همه مواد UF۶هسته ای در تاسیسات UCFاصفهان، تحت نظارت دوربین ها و بازرسان و کنترل آژانس قرار دارد.
نکته سیزدهم:
در پاراگراف ۱۴آمده است : مجموعه سوخت هسته ای وارد شده از فدراسیون روسیه، برای استفاده در نیروگاه هسته ای بوشهر، تحت مهر و موم آژانس باقی است. برنامه ریزی شده است که در ماه دسامبر ۲۰۰۸راستی آزمایی فیزیکی از موجودی آن انجام شود.
نکته چهاردهم:
در پاراگراف ۱۷آمده است : آژانس در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در خصوص طراحی واقعی یا ساخت اجزای مواد هسته ای یک سلاح هسته ای یا دیگر اجزای کلیدی آن سلاح، همانند چاشنی ها یا مطالعات فیزیک هسته ای مرتبط که توسط ایران انجام گرفته باشد، در اختیار ندارد .
نکته پانزدهم:
همچنین در پاراگراف ۱۷آمده است : آژانس استفاده واقعی از مواد هسته ای در ارتباط با مطالعات ادعایی را نیافته است .
نکته شانزدهم:
در پاراگراف ۱۸آمده است : آژانس قادر بوده است عدم انحراف مواد هسته ای اظهار شده در ایران را بازرسی و تایید نماید.
نکته هفدهم:
همچنین در پاراگراف ۱۸آمده است : ایران دسترسی آژانس به مواد هسته ای اظهار شده را فراهم نموده است.
نکته هیجدهم:
همچنین در پاراگراف ۱۸آمده است : : ایران دسترسی لازم را به گزارش های حسابرسی مواد و فعالیت های هسته ای اظهار شده برای آژانس فراهم نموده است .