حمیده ناصری ORODIST ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
تعداد پستها : 1569 سن : 32 آدرس : Sida, Valhallavägen, Stockholm Sweden از ایشان سپاسگزاری شده : 154 امتیاز : 64433 Registration date : 2008-11-13
| عنوان: عصاره شلغم و پیازبرای درمان سرماخوردگی بسیارموثر است الأربعاء نوفمبر 19, 2008 4:42 am | |
| عصاره شلغم و پیازبرای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیارموثر است
شلغم نه تنها از نظرداشتن ویتامین و خواص معدنی ارزنده است، بلكه از حیث سایر ویژگیهای غیرغذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود. شلغم بسیار مقوی و مغذی است و به علت دارا بودن۱۰ درصد مواد قندی و سرشار از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار باارزش به حساب میآید. شلغم یكی از پاككنندهها و سازندههای خون است و چنان كه گفته شد، املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناكی مانند سرطان میشود. همچنین شوره محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماریهای عفونی میشود. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی میكند و آرسنیك آن در تشكیل گویچههای سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرف دیگر، فسفر موجود در شلغم موجب تقویت یاختههای عصبی میشود. لازم به ذکر است، برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراكهای دیگر استفاده شود. گفتنی است، نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی كلسیم وجود دارد بلكه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست كه سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین میشود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن وجود دارد. همچنین وجود ویتامین آ، ب و ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن است. دكتر برتوله ثابت كرده است كه عصاره شلغم، حل و دفع سنگهای كلیوی را به علت خاصیت حلكنندگی كه بر روی اسید اوریك دارد، تسهیل میكند. شلغم، اثر مفید و مؤثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد. برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده میشود. همین طور میتوان عصاره آن را به دست آورد. برای این كار شلغم را با شكر سرخ و به وزن مساوی در كمیآب ریخته و به ملایمت حرارت میدهند. روش دیگر آن است كه وسط شلغم بزرگی را خالی كرده و شكر سرخ را درون آن میریزند و پر میكنند و میپزند. شكل سوم نیز آن است كه شلغم را به حلقههای گرد بریده و پیاز را نیز به همین شكل درمیآورند سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت میگذارند و هنگامی كه گرم میشود به تدریج شربت آن جدا میشود. این شربت برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن میتوان به عنوان قرقره نیز استفاده كرد كه در موارد گلودرد به كار برده میشود. | |
|