محوطه باستاني " لور " انديمشك در وضعيت مطلوبي به سر ميبرد
به گفته مدير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انديمشك، شهر باستاني " لور " در وضعيت مطلوبي به سر ميبرد.
عباس كلهجويي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان اظهار كرد: شهر باستاني " لور " در حال حاضر در وضعيت مطلوبي به سر ميبرد و هيچ گونه حفاري غيرمجازي در اين منطقه صورت نميگيرد. »
وي افزود:« در خصوص حفاظت از اين منطقه نامهاي به سازمان دادهايم و نيروهاي يگان حفاظت به صورت 24 ساعته براي حفاظت از اين شهر باستاني در منطقه حضور دارند. »
گفتني است اين شهر تاريخي يكي از گرانبهاترين محوطههاي باستاني است كه قدمت آن به پيش از تاريخ برميگردد و آثار و شواهدي از دوره عيلاميان و هخامنشي تا دوره اسلامي ايلخاني در آن قابل مشاهده است.
شهر باستاني " لور " در شمال شهرستان انديمشک و در حاشيه جاده کمربندي فعلي ميباشد. " لور " مترادف کلمه لر است. کلمه " لور " شايد به معناي ماست، شير يا پنير باشد که با نوعي پنير خاص لوري ارتباط دارد (ماست چکيده ...) و چون محصول مهم منطقه لبنيات طبيعي است و گوسفند (گاو سپند ، گاو کوچک مقدس ) حوالي 11000 سال پيش در لرستان اهلي شده است اين نظريه قوت بيشتري مييابد.
همچنين منطقة مسکوني لرها را لورستان و يا به اختصار " لور " ميگفتهاند. شهر لور به نامهاي مختلف از جمله (اللور، لر، لريه ، بلاد لور، لور ) در منابع مختلفي از آن ياد شده است. الوار جمع لور است نه لر که به معناي لرها ميباشد . برحسب منابع اقوامي در شهر لور سکونت نموده و به مناسبت مرکز بودن شهر نسبت به ديگر نواحي نام آن بر تمام طوايف گذاشته شد و کم کم به وسيله توسعه در استعمال اين نام بر طوايف گذاشته شده. به عبارت ديگر از تجمع طوايف در شهر " لور " طايفة متحدي به نام " لور " به وجود آمده است .